Telefon permainan terbaik boleh berkemampuan seperti beberapa konsol mudah alih seperti Nintendo Switch. Menyaingi tablet dengan mudah dari segi prestasi, jika anda meminati permainan mudah alih, adalah idea yang baik untuk mempunyai salah satu telefon ini untuk dimainkan. Membeli telefon permainan memerlukan keutamaan yang berbeza untuk memilih telefon biasa. Adalah penting untuk mencari prestasi yang hebat, dan skrin beresolusi besar dan tinggi yang mempunyai kadar muat semula yang tinggi. Hayat bateri yang baik juga penting.

Telefon seperti Samsung Galaxy S22 Ultra dan iPhone 13 Pro Max boleh mencapai perkara ini, itulah sebabnya anda akan melihatnya di bawah. Walau bagaimanapun, telefon permainan khusus boleh memenuhi peranan dengan lebih baik. Telefon seperti Asus ROG Phone 6 dan Black Shark 5 Pro patut dicuba. Ini kerana telefon permainan menawarkan ciri khusus seperti pencetus bahu, getaran dan penyejukan yang dipertingkatkan serta mod permainan yang boleh disesuaikan.

Di bawah ialah kedudukan telefon Gaming terbaik pilihan kami. Kami telah bermula dengan yang direka khas untuk Gaming 

1. Asus ROG Phone 6

The new ultimate gaming phone

Asus ROG Phone 6 kelihatan seperti ia bermaksud perniagaan dengan estetik pemain permainan yang kelihatan hebat dan ia pasti memenuhinya. Dengan paparan Samsung AMOLED tersuai, anda mendapat skrin 6.78 inci yang kelihatan bertenaga dan menggembirakan apa sahaja yang anda lemparkan. Kadar penyegaran 165Hz memastikan tindakan sentiasa lancar walaupun anda sedang melalui pertarungan sengit telefon bimbit Call of Duty.

Prestasi luar biasa terima kasih kepada cipset Snapdragon 8+ Gen 1. Lebih baik lagi, terima kasih kepada beberapa kerja reka bentuk yang lancar oleh Asus, telefon kekal sejuk untuk hampir semua perkara yang mungkin, dengan hanya muat turun 5G memanaskannya sedikit. Segala-galanya tentang Asus ROG Phone 6 hingga ke antara muka perisiannya memancarkan estetik pemain jadi tidak menghairankan bahawa tidak banyak tumpuan diberikan kepada pengalaman fotografi mewah. Pemain akan menyukainya.

2. Black Shark 5 Pro

The ultimate gaming phone

Black Shark 5 Pro menawarkan beberapa prestasi hebat untuk harga, dengan mudah memastikan ia adalah telefon permainan terbaik sekarang. Ia boleh memainkan permainan kelas atas pada tetapan grafik tertinggi mereka tanpa sebarang halangan terima kasih kepada pemproses Snapdragon 8 Gen 1 dan 12GB RAM.

Membantu lagi pengalaman permainan anda ialah satu set pencetus fizikal pop timbul yang boleh diberikan fungsi untuk permainan anda. Ia membuat perbezaan yang besar, menjadikan telefon sebagai pengawal permainan semua-dalam-satu dengan berkesan. Walaupun ia menjadi agak panas dan hayat bateri mungkin lebih baik sedikit, Black Shark 5 Pro ialah sistem permainan yang kuat yang sangat sesuai untuk permainan semasa bergerak.

3. Asus ROG Phone 5 S

The best gaming phone that appeals to non-gamers too

Asus ROG Phone 5 ialah telefon permainan yang luar biasa – satu yang menambah baik pada Asus ROG Phone 3 yang sudah mengagumkan. Sorotannya termasuk kuasa peneraju kelas daripada gandingan cipset Snapdragon 888+ dan sehingga 18GB RAM, serta skrin yang mempunyai kadar segar semula 144Hz dan kadar pensampelan sentuhan 300Hz – kedua-duanya lebih tinggi daripada kebanyakan telefon dan kami mendapati gandingan ini bermanfaat untuk permainan.

Skrin itu juga besar, dan ia disandarkan oleh dua pembesar suara menghadap hadapan, yang merupakan antara yang terbaik yang anda akan temui pada telefon. Asus ROG Phone 5 juga mempunyai bateri 6,000mAh yang besar, jadi anda boleh bermain lebih lama, dan dengan pengecasan 65W, anda tidak akan berhenti beraksi untuk masa yang lama apabila ia kering.

Tambahkan pada butang bahu responsif itu, lampu RGB boleh atur cara dan keserasian dengan pelbagai aksesori tertumpu permainan, dan Asus ROG Phone 5 benar-benar pakej lengkap untuk pemain.Ia bukanlah perdana yang serba lengkap (kameranya tidak begitu cemerlang seperti perkakasan yang lain untuk permulaan) tetapi jika permainan adalah keutamaan anda maka telefon ini sepatutnya berada di atau berhampiran bahagian atas senarai anda.

4. Nubia Red Magic 7

The best value gaming phone

Nubia Red Magic 7 tidak segan silu. Berani dan kurang ajar serta sedikit berat dan tebal, ia menawarkan beberapa spesifikasi yang hebat. Terdapat skrin AMOLED 6.8 inci bersaiz besar dengan kadar penyegaran 165Hz yang bermakna ia boleh mengendalikan tindakan bergerak pantas pada setiap pusingan.

Di bawah hud, pemproses Snapdragon 8 Gen 1 boleh memainkan mana-mana permainan mewah yang anda inginkan dengan beberapa markah penanda aras yang hebat. Seperti telefon permainan lain, ia menjadi agak panas tetapi kipas membantu menyejukkan keadaan dengan agak cepat. Di tempat lain, hayat baterinya mungkin tidak membantu anda melalui seharian bermain tetapi pengecasan pantas 65W membantu anda mendapatkan semula kelajuan yang lebih pantas sekurang-kurangnya. Akhirnya, skrin itulah yang akan membuatkan anda kembali ke Nubia Red Magic 7.

5. Lenovo Legion Phone Duel

The best gaming phone for speedy charging

Telefon permainan pertama daripada Lenovo, Legion Phone Duel, memadankan ciri khusus permainan yang hebat dengan beberapa spesifikasi dan ciri teratas yang lain. Telefon ini menyokong pengecasan pantas 90W, dan mempunyai kamera pop timbul supaya skrin kekal tidak pecah. Ia juga mempunyai pemproses dan perisian teratas yang dioptimumkan untuk digunakan dalam mod landskap. Semua ini menyumbang untuk menjadikannya hebat untuk permainan.

Isu kami dengan telefon tidak menyentuh kehebatan permainannya, walaupun harganya yang tinggi, isu perisian dan kamera biasa-biasa sahaja mungkin menjejaskan sesetengah pihak. Jika anda sedang mencari salah satu telefon permainan terbaik sekarang, ini ada di sana; jika anda sedang mencari telefon pintar hebat yang juga bagus untuk bermain permainan, ini adalah pilihan yang baik, walaupun anda harus menyemak yang lain dalam senarai ini sebelum membeli.

Kesimpulan

Telefon Gaming terbaik itu bergantung pada sama ada anda mahukan telefon yang dibina khusus untuk permainan, atau telefon bimbit serba hebat yang juga cemerlang untuk permainan, tetapi kami mempunyai pilihan untuk kedua-duanya di atas. Tiga faktor utama yang perlu dipertimbangkan ialah skrin (terutamanya saiz, resolusi dan kadar penyegaran), hayat bateri dan kuasa. Selain itu, lihat ciri tambahan yang mungkin berguna semasa bermain permainan, seperti pencetus atau peminat, dan lihat pustaka permainan yang tersedia, kerana ia berbeza antara Android dan iOS.

Jika anda semua berkenan untuk membeli telefon gaming tersebut apa tunggu lagi lawati laman web kami seperti yang di bawah:

So what are you waiting for, grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.