Acer telah memperkenalkan cara kerja dan senaman baharu yang revolusioner yang aktif dan mampan. eKinekt BD 3 ialah gabungan unik meja dan basikal pegun yang membolehkan pengguna melakukan pelbagai tugas sambil menghidupkan peranti mereka dengan tenaga kinetik yang dijana daripada mengayuh. Mesin inovatif ini menawarkan penunggang fleksibiliti untuk melaraskan ketinggian meja, rintangan dan ketinggian tempat duduk untuk menyesuaikan pengalaman mereka berdasarkan keperluan mereka.

Jika anda bekerja dari rumah dan ingin kekal cergas semasa berbuat demikian, anda mungkin telah mempertimbangkan trend terkini: meja basikal yang berfungsi. Meja ini menggabungkan kefungsian meja dengan potensi kecergasan basikal tetap, membolehkan anda menggabungkan senaman anda dengan kehidupan kerja anda.

eKinekt BD 3 baharu Acer menggunakan tenaga kinetik anda untuk menggerakkan peranti anda semasa anda bekerja, memastikan anda cergas—dan mungkin hanya mengetuk sedikit daripada bil tenaga anda.

Tetapi adakah anda benar-benar memerlukan basikal senaman dengan meja bersepadu?

Apakah Acer eKinekt BD 3?

Dilancarkan pada CES 2023, eKinekt BD 3 ialah meja senaman. Ringkasnya, anda mempunyai basikal kecergasan tetap dengan meja kecil di atas bar hendal, membolehkan anda meneruskan kerja semasa anda bersenam di meja anda.

Walau bagaimanapun, bukan hanya meja yang menjadikan eKinekt BD 3 menarik. Semasa anda mengayuh, anda boleh menyambungkan komputer riba, telefon pintar atau peranti mudah alih anda yang lain ke dalam dua port USB-A eKinekt dan satu port USB-C, memastikan ia dikuasakan. Acer menyatakan, “satu jam berbasikal berterusan pada 60 pusingan seminit di atas meja basikal boleh menjana 75 watt kuasa yang dijana sendiri.”

Itu sendiri tidak mengapa, tetapi ia tidak akan memastikan semua peranti anda dihidupkan secara serentak, sekurang-kurangnya bergantung pada perkara yang anda lakukan. Melahu komputer riba mungkin menggunakan 10W semasa dipalamkan, tetapi sebaik sahaja anda menjalankan beberapa program, angka itu akan meningkat dengan cepat. Tambahkan itu pada telefon pintar, tablet dan apa sahaja peranti lain yang ingin anda cas dan meja mungkin tidak meliputi segala-galanya. Anda pastinya tidak akan memasangkan komputer riba permainan, itu sudah pasti (walaupun bermain Call of Duty semasa menaiki basikal senaman anda kelihatan menarik).

Memudahkan kerja dan senaman ialah dua pilihan pendirian yang berbeza: Mod Kerja dan Mod Sukan. Mod Kerja mengalihkan meja lebih dekat dengan anda, mengalihkan kerusi (ya, kerusi, bukan pelana) ke lebih banyak posisi duduk yang betul, tetapi membolehkan anda selesa semasa mengayuh. Mod Sukan mengalihkan meja bersepadu lebih jauh, memberikan lebih banyak ruang untuk mengayuh.

Specifikasi Acer eKinekt BD 3

60 RPM boleh menjana sehingga 75 watt

Paparan LCD digabungkan dengan aplikasi telefon pintar pendamping memberikan penunggang maklumat masa nyata tentang kemajuan mereka dalam latihan atau sesi kerja, menawarkan motivasi untuk terus berada di landasan yang betul. Dengan setiap lejang pedal, tenaga kinetik diubah menjadi cas elektrik yang boleh menggerakkan peranti semasa menunggang; satu jam berbasikal pada 60 RPM boleh menjana sehingga 75 watt kuasa jana sendiri. Terdapat dua mod: Mod Kerja di mana permukaan meja bergerak lebih dekat ke kerusi untuk kedudukan menaip tegak dan Mod Sukan di mana desktop jatuh lebih rendah untuk pengalaman menunggang yang ergonomik.

Dua port USB

Meja basikal bukan sahaja dilengkapi dengan dua USB Type-A dan satu port USB Type-C untuk pelbagai pengecasan peranti mudah alih, tetapi ia juga mempunyai cangkuk beg dan pemegang minuman bersepadu yang membolehkan pengguna kekal terhidrat sepanjang perjalanan mereka. Apl telefon pintar pendamping membolehkan pengguna menyemak kemajuan mereka dari semasa ke semasa, seperti tempoh, kalori yang dibakar dan watt yang dijana.

Dua Mod

Meja basikal datang dengan dua mod berbeza; Mod Kerja dan Mod Sukan. Ini membolehkan pengguna mengalihkan kedudukan semasa mengayuh untuk menumpukan pada tugas atau senaman dengan sewajarnya. Ia juga termasuk tiang tempat duduk boleh laras supaya individu dari mana-mana ketinggian boleh menggunakan meja basikal dengan selesa tanpa ketegangan atau keletihan – sesuai untuk waktu kerja yang panjang!

Mesra Alam

Selain itu, reka bentuk basikal yang mesra alam menggalakkan kemampanan dan amalan pembuatan yang beretika. Melalui bahan hijau seperti Plastik PCR yang diperoleh daripada eksport pasca pengguna, proses pengeluaran dikekalkan sebagai mesra alam yang mungkin. Ini bukan sahaja membantu memulihara sumber semula jadi dan mengurangkan pelepasan daripada sisa plastik, tetapi ia juga memberikan kembali kepada planet kita dengan menyediakan penjimatan tenaga semasa proses pembuatan.

Apl Telefon Pintar

Apl telefon pintar pendamping baharu memudahkan peminat kecergasan dan berbasikal untuk menjejaki kemajuan mereka dan mengikuti trend terkini dalam berbasikal. Apl ini membolehkan pengguna menyemak kemajuan mereka dengan mudah dari semasa ke semasa, menawarkan cerapan terperinci seperti tempoh setiap sesi, kalori yang dibakar dan watt yang dijana. Apl ini menyediakan paparan data menyeluruh yang membantu pengguna kekal termaklum tentang prestasi mereka dan membuat penambahbaikan.

Harga dan Ketersediaan

eKinekt BD 3 ditetapkan untuk dilancarkan di Amerika Utara, EMEA, dan Taiwan masing-masing pada bulan Jun dan April. Ia boleh didapati pada harga USD 999 (Amerika Utara), EUR 999 (EMEA), NTD 29,000 (Taiwan) dan RM 4399 (Malaysia).

Kesimpulan

Soalan terbesar ialah sama ada anda memerlukan meja senaman, untuk bermula. eKinekt BD 3 kelihatan menarik (seperti meja senaman yang lain), tetapi bagi kebanyakan orang, kegembiraan bersenam adalah pengasingan dari meja mereka.

Katakan anda telah dirantai ke meja di rumah selama berjam-jam pada satu masa, menggunakan papan kekunci panas. Dalam kes itu, idea untuk beralih ke peranti lain yang direka untuk memastikan anda sentiasa dalam talian dan terlibat nampaknya bertentangan dengan sebab ramai orang bersenam—menolak, mengecilkan diri dan mengalihkan diri mereka daripada persekitaran kerja untuk seketika.

Ia akan menjadi menarik untuk melihat jika pengambilan Acer di atas meja latihan berlepas. Terutama, pilihan senaman basikal pintar lain seperti Peloton mengalami sepanjang tahun 2022 apabila sekatan wabak di seluruh dunia berkurangan, dan orang ramai boleh menikmati senaman di luar rumah sekali lagi. Meja senaman sesuai dengan niche yang berbeza, tetapi terdapat beberapa cross-over, tetapi mungkin Acer segue ke meja senaman telah datang agak terlambat.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

 

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

 
 
FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.