ChatGPT baharu OpenAI adalah menakutkan-baik, menyeronokkan gila, dan-setakat ini-tidak melampau.

Kami telah melatih model yang dipanggil ChatGPT yang berinteraksi dengan cara perbualan. Format dialog membolehkan ChatGPT menjawab soalan susulan, mengakui kesilapannya, mencabar premis yang salah dan menolak permintaan yang tidak sesuai. ChatGPT ialah model adik-beradik kepada InstructGPT, yang dilatih untuk mengikuti arahan dalam gesaan dan memberikan respons terperinci.

Feature Yang Disediakan

Chatbot yang memenuhi gembar-gembur akhirnya di sini. Pada hari Khamis, OpenAI mengeluarkan ChatGPT, bot yang bercakap dengan manusia melalui kecerdasan buatan yang canggih. Bot boleh membantu anda menulis kod, mengarang esei, mengimpikan cerita dan menghiasi ruang tamu anda. Dan itulah yang orang temui pada hari pertama.

Ini sebenarnya sangat liar, saya benar-benar tidak menyangka kita akan sampai ke tahap ini dengan begitu cepat dengan model bahasa yang membolehkan mereka menganalisis kod sumber untuk pepijat dan menulis cadangan pembetulan? — Travis Smith (@_tks98) 1 Disember 2022


OK jadi #ChatGPT baharu @OpenAI pada asasnya boleh menjana gesaan #AIart sahaja. Saya bertanya soalan satu baris, dan menaip jawapan secara verbatim terus ke MidJourney dan boom. Zaman semakin pelik… — Guy Parsons (@GuyP) 30 November 2022


ChatGPT memang mempunyai had, sesetengahnya agak menjengkelkan, tetapi ia adalah chatbot pertama yang cukup menyeronokkan untuk bercakap dan cukup berguna untuk meminta maklumat. Ia boleh melibatkan diri dalam perbincangan falsafah dan membantu dalam perkara praktikal. Dan ia sangat bagus pada setiap satu. Selepas bertahun-tahun gembar-gembur palsu, perkara sebenar ada di sini.

“Ini gila,” tweet CEO Shopify Tobi Lütke apabila melihat interaksi awal bot itu.

Aplikasi ChatGPT yang paling segera adalah membantu kreativiti manusia. Teknologinya dibina berdasarkan A.I. penemuan—GPT-3 OpenAI ialah peneraju dalam aplikasi model bahasa besar—tetapi antara muka perbualannya menjadikan ucapan bengkel dan catatan blog lebih mudah. Saya telah meminta ChatGPT menulis versi penuh artikel ini, dengan pandangan yang lebih gelap. (Lihat keputusan penuh di bawah.) Dan selepas saya memintanya menulis TED Talk yang memuji duduk, ia menyediakan rangka enam bahagian—duduk mempunyai reputasi buruk, terdapat faedah kesihatan, dan sebagainya—yang boleh anda bayangkan dengan mudah mendengar di pentas TED.


Yang lain juga menggunakan ChatGPT untuk membantu meregangkan fikiran mereka sebelum pembentangan dan penulisan. Walaupun pengeluarannya bukanlah produk akhir yang mereka cari (paling kerap), ia merupakan lakaran yang berguna untuk menggabungkannya. Wartawan Financial Times, Dave Lee, misalnya, telah ChatGPT menggariskan wawancara tentang tenaga bersih. Dia kagum. “Bersedia untuk temu duga di atas pentas esok, dalam bidang subjek yang biasanya saya tidak bahas,” tweet Lee. “Alat jenis ini hanya 👌”

Inovasi Terbaru Dari Segi A.I.

Ia mungkin bukan rahsia kepada mereka yang melakukan banyak kerja tertumpu dalam ruang, tetapi apabila ia berkaitan dengan AI generatif, ia dengan cepat menjadi jelas bahawa cara pengguna antara muka dengan model dan sistem generatif adalah sekurang-kurangnya sama pentingnya dengan latihan dan inferens asas. teknologi. Contoh terbaru, dan saya rasa terbaik, datang melalui ChatGPT OpenAI, yang dilancarkan sebagai pratonton penyelidikan percuma untuk sesiapa sahaja mencuba minggu ini.

Sekiranya anda belum melihat buzz sekitar ChatGPT lagi, ia pada asasnya adalah pelaksanaan teknologi penjanaan bahasa semula jadi GPT-3.5 mereka yang baharu, tetapi dilaksanakan dengan cara yang anda hanya berbual dengannya dalam pelayar web seolah-olah anda sedang malas menggunakan rakan sekerja atau berinteraksi dengan ejen sokongan pelanggan di tapak web.

OpenAI telah pun membuat gelombang dengan teknologi penjanaan imej DALL-Enya, dan siri GPTnya telah menarik perhatian dengan setiap keluaran berturut-turut (dan ketakutan wujud sekali-sekala di pihak penulis). Tetapi lelaran gaya sembang terkini nampaknya telah meluaskan daya tarikan dan khalayaknya, dalam beberapa cara mengalihkan perbualan daripada “wow, pelajar bawahan akan menggunakan ini untuk menyerahkan kertas penggal yang buruk tetapi boleh dilaksanakan” kepada “wow, ini sebenarnya boleh membantu saya nyahpepijat kod yang saya berhasrat untuk dimasukkan ke dalam pengeluaran.


Contoh setakat ini di alam liar nampaknya menunjukkan bahawa ia sebenarnya menjadi lebih baik dalam perkara kertas istilah, tetapi ia masih mempunyai kerja yang perlu dilakukan apabila ia datang untuk mengelakkan beberapa perangkap biasa untuk chatbots AI, termasuk menyampaikan maklumat salah sebagai fakta. Tetapi jelas penglibatannya adalah melalui bumbung, dan orang ramai nampaknya lebih kagum dengan ChatGPT berbanding dengan GPT-3, sekurang-kurangnya (walaupun itu sebahagiannya disebabkan fakta bahawa ia adalah keluaran baharu dengan teknologi inferens teras yang dipertingkatkan sebagai serta paradigma interaksi baharu).

Contoh saya sendiri mengapa saya fikir ini sangat berkuasa adalah tepat pada masanya, jika biasa: Saya meminta ChatGPT untuk memberikan saya semua kekuatan dan kelemahan jenis Pokémon yang pelbagai, dan ia menyampaikan apa yang selalu saya harapkan oleh Google setiap kali saya memasuki Tera Raid dalam permainan Pokémon Scarlet baharu dan perlu cuba mengingati apa yang menentang apa.

Kesimpulan

Perhatikan saya sama sekali tidak suka dengan pertanyaan saya; ia adalah semudah yang saya boleh dapatkan sementara masih jelas tentang permintaan saya. Dan hasilnya ialah apa yang saya cari — bukan senarai perkara yang mungkin boleh membantu saya mencari perkara yang saya cari jika saya sanggup meluangkan masa. Potensi untuk sesuatu seperti OpenAI’s ChatGPT untuk akhirnya menggantikan enjin carian seperti Google bukanlah idea baharu, tetapi penyampaian teknologi asas OpenAI ini adalah anggaran yang paling hampir dengan cara ia sebenarnya akan berfungsi dalam sistem yang lengkap, dan ia sepatutnya adakah Google takut.

ChatGPT juga merupakan ungkapan terbaik bagi sesuatu yang perlu diketahui oleh pemula dan usahawan yang melihat ruang itu: Gelojoh emas dalam AI generatif akan didorong oleh membangunkan perniagaan baru dan boleh dipertahankan yang dibina berdasarkan cara ia muncul, kurang daripada apa yang ada di bawah tudung .

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.