Alibaba Cloud melancarkan komputer riba berkuasa awan yang membolehkan pekerja bergerak menyelesaikan beban kerja intensif pengiraan tanpa memerlukan mesin yang lebih berkuasa

Alibaba Cloud telah melancarkan komputer riba berkuasa awan yang akan membolehkan pekerja bergerak menyelesaikan beban kerja intensif pengiraan semasa dalam perjalanan.

Dipanggil Wuying Cloudbook, komputer riba ultra nipis itu mempunyai skrin sentuh 14-inci dan dikuasakan oleh seni bina desktop-sebagai-perkhidmatan (DaaS) Alibaba Cloud yang membolehkan pengguna menggunakan sumber pengiraan dan penyimpanan pada awan pada masa yang mereka perlukan. .

Dikuasakan Oleh "Cloud Computing"

Pembekal awan China berkata ini akan membantu mengurangkan sekatan kapasiti menjalankan aplikasi berskala besar pada mesin tempatan, seperti perisian pemaparan video, dan memberikan pengguna pengalaman interaktif masa nyata. Secara berkesan mesin klien nipis, Wuying Cloudbook juga akan membantu menangani cabaran keselamatan dalam persekitaran perusahaan, seperti kehilangan data dan kelemahan peranti tempatan, sambil membenarkan pengguna mengakses sumber organisasi dari jauh. Pengguna juga boleh menjalankan berbilang sistem pengendalian, termasuk Windows, Linux dan Android, pada peranti yang sama secara serentak.

“Seni bina Wuying ialah lanjutan dan pengembangan tempat kerja yang hebat,” kata Jiangwei Jiang, penyelidik kanan dan pengurus besar produk infrastruktur di Alibaba Cloud. “Mengambil kesempatan daripada keupayaan dan alatan keselamatan data berasaskan awan, Wuying memberikan jaminan tambahan untuk melindungi keselamatan maklumat korporat.”

IM Motors China, sebuah syarikat kenderaan elektrik, adalah yang pertama dalam industri automobil yang mengguna pakai Wuying Cloudbook dalam reka bentuk produk. Dengan komputer riba Wuying, pasukan penyelidikan dan pembangunannya telah dapat bekerjasama merentasi pelbagai lokasi.

“Industri automobil secara tradisinya sangat bergantung pada kerjasama luar talian, kerana stesen kerja berskala besar diperlukan untuk banyak proses kerja,” kata Jiao Xiang, pengarah eksekutif pusat penyelidikan perisikan di IM Motors.

Xiang berkata bukan sahaja komputer riba Wuying menawarkan kuasa pengiraan yang diperlukan untuk menyokong beban kerja intensif pengiraan, “ia meredakan kebimbangan kami mengenai keselamatan data apabila menghantar dan berkongsi fail reka bentuk sulit, membolehkan kami menumpukan perhatian kami pada reka bentuk itu sendiri”.

Wuying Cloudbook mengikuti pelancaran awal komputer desktop Wuyingnya di Singapura pada Mac 2022, kali pertama peranti bersaiz tapak tangan tersedia di luar China. Semua ketersambungan dan storan akan diuruskan oleh Alibaba Cloud, yang sedang mencari untuk menyasarkan organisasi yang menjalankan penyelidikan perubatan dan pemodelan kewangan serta simulasi minyak dan gas, antara kes penggunaan lain.

Alibaba Cloud Memperkenalkan Komputer Riba "Cloud Computing" yang Menguasakan Kerja Jauh

Cabang pengkomputeran awan Alibaba Group melancarkan komputer riba berkuasa awan ultra nipis yang digelar Wuying Cloudbook pada hari Rabu. Peranti itu, dikuasakan oleh Seni Bina Wuying Alibaba Cloud, merupakan tambahan terbaru kepada keluarga komputer awan Wuyingnya, dan merupakan sebahagian daripada pemacunya untuk menjadikan manfaat pengkomputeran awan boleh diakses.

“Wuying Architecture ialah lanjutan dan pengembangan tempat kerja yang berkuasa,” kata Jiang Jiangwei, pengurus besar Produk Infrastruktur di Alibaba Cloud. Alibaba melancarkan produk itu pada Persidangan Apsara tahunannya di Hangzhou.

Peranti ini menyediakan kuasa pengkomputeran awan tanpa had untuk menjalankan perisian intensif pengiraan seperti pemaparan video dan penjanaan imej. Ini membebaskan pengguna daripada had storan dengan membenarkan mereka menjalankan beban kerja pada awan tanpa memuat turun dan memasang perisian pada peranti tempatan. Pengguna boleh menjalankan berbilang sistem pengendalian serentak pada Wuying Cloudbook, termasuk Windows, Linux atau Android. Komputer riba juga memudahkan dan lebih selamat untuk orang ramai bekerjasama apabila bekerja dari jauh sambil meminimumkan kelemahan keselamatan.

Pengguna boleh mengakses kuasa pengkomputeran tanpa had dalam awan dan menaikkan atau menurunkannya mengikut permintaan. Perisian ini digunakan pada awan; tidak perlu memuat turun dan memasangnya pada peranti tempatan. Wuying Cloudbook membolehkan berbilang pengguna mengakses fail yang sama dari mana-mana sahaja, yang amat berguna kerana bekerja dari rumah menjadi lebih arus perdana. Rakan sekerja boleh menyemak dan menambah baik kerja dalam masa nyata, menjadikan kerjasama lebih mudah dan lebih cekap. Wuying Cloudbook lebih selamat kerana teknologi terkini melindungi data di Alibaba Cloud.

Kesimpulan

Alibaba Cloud melancarkan komuniti sumber terbuka pada persidangan Apsara untuk menjadikan lebih 300 model AI daripada institut penyelidikan kumpulan DAMO Academy tersedia secara percuma. Model ini termasuk model proprietari Alibaba yang dilatih pada set data yang agak besar dalam bidang seperti penglihatan komputer dan pemprosesan bahasa semula jadi. Sumber terbuka telah memainkan peranan penting dalam industri perisian IT dalam dua dekad yang lalu, dan ia akan membantu menjadikan AI lebih mudah diakses dalam beberapa tahun akan datang, menurut Zhang.

Pembangun dan penyelidik boleh memuat turun model secara percuma dan menyesuaikannya untuk penyelidikan AI mereka. Mereka juga boleh memperhalusi model pra-latihan untuk pembangunan mereka atau menjalankannya dalam talian dengan sokongan kuasa pengkomputeran daripada Alibaba Cloud. Alibaba Cloud berkata ia akan membuka lebih banyak model pada platform daripada DAMO Academy dan pembangun pihak ketiga. 

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.