Barangan boleh pakai terus dikeluarkan pada kadar yang memerlukan saya mengembangkan senjata tambahan untuk menguji semuanya dan kualitinya terus menarik perhatian. Saya telah menghabiskan beberapa hari dengan Amazfit GTR 4 baharu dan akan meneruskannya melalui langkahnya. Ia adalah jam tangan pintar memfokuskan kecergasan yang agak menakjubkan yang menawarkan banyak dan bertahan selama beberapa minggu sambil berharga hanya RM829.

Tahun lepas kami melihat GTR 3 dan GTR 3 Pro, kedua-duanya alternatif terbaik kepada beberapa pilihan jam tangan pintar terbaik kami. Walaupun jam tangan Amazfit disertakan dengan set standard ciri jam tangan pintar, ia pada akhirnya adalah boleh pakai yang memfokuskan kecergasan dengan jumlah penyesuaian dan metrik penjejakan kesihatan/kesihatan yang menakjubkan.

Amazfit GTR 4

Credit to Amanz Network for this picture

Saya telah menguji banyak jam tangan kebelakangan ini, termasuk beberapa jam tangan Google Wear OS yang mewah, jadi saya fikir jam tangan yang berharga kurang daripada RM 900 tidaklah begitu menarik. Apabila saya membuka bungkusan itu, saya sangat kagum dengan ciri reka bentuk elegan GTR 4, termasuk bezel kemasan matte sempit dengan garis hitam halus selama beberapa minit di sekeliling paparan kaca licin. Selongsong aluminium yang disikat kelihatan hebat dengan bonggol simetri pada setiap sisi dan dua butang mudah diakses di sebelah kanan.

Skrin sentuh AMOLED yang menakjubkan mengagumkan dengan warna terang dan resolusi sangat tinggi yang memberikan rupa dan perincian yang bergaya untuk pelbagai muka jam. Terdapat dua butang di sebelah kanan jam tangan untuk membantu anda menavigasi antara muka. Bahagian atas-bawah mempunyai rabung di sepanjang tepi dan butang ini berfungsi sebagai roda tatal untuk membantu anda dengan cepat menerbangkan senarai item dalam perisian jam tangan ke atas dan ke bawah. Tekan lama butang atas dan tekan standard butang bawah boleh disesuaikan untuk pilihan anda. Saya mempunyai butang atas yang ditetapkan untuk melancarkan Alexa dan butang bawah untuk bersenam.

Bahagian belakang jam tangan mempunyai belakang plastik hitam berkilat dengan dua titik sambungan untuk kabel pengecas yang boleh dipasang secara magnetik. GTR 4 dilancarkan dengan penderia BioTracker 4.0 PPG terkini yang mempunyai enam lampu untuk mengukur vital utama anda; oksigen darah, kadar jantung, tekanan, dan banyak lagi.

Terdapat kedua-dua mikrofon dan pembesar suara pada GTR 4 supaya anda boleh menggunakan Amazon Alexa dan mendengar hasilnya. Mempunyai elemen utama ini juga bermakna anda boleh menerima dan menerima panggilan telefon daripada jam tangan anda apabila ia disambungkan ke telefon anda. Anda juga boleh mendengar muzik melalui pembesar suara dalam secubit jika anda tidak mempunyai set kepala yang disambungkan. Jalur silikon standard 22mm sangat selesa dan nampaknya juga dibina dengan baik. Pin pelepas cepat membolehkan anda menukar jalur dengan mudah.

Navigasi pada Amazfit GTR4

Cara untuk gunakan sistem navigasi:

1. Leret ke bawah untuk kawalan pantas
2. Leret ke kanan dan kiri untuk akses apl pantas
3. Gunakan butang untuk akses tersuai

Menggunakan Amazfit GTR 4 adalah intuitif dan sangat boleh disesuaikan. Untuk menghidupkan paparan, anda hanya menaikkan pergelangan tangan anda atau tekan salah satu butang sisi, mendedahkan salah satu daripada ratusan muka jam yang ditawarkan oleh aplikasi Zepp. Anda juga boleh memuat naik foto anda sendiri untuk digunakan pada muka jam anda atau memilih muka jam animasi untuk beberapa pizazz tambahan. Ada yang berwajah klasik manakala yang lain sibuk dengan pembentangan data kesihatan yang dikumpul oleh jam tangan. Terdapat beberapa pilihan penyesuaian untuk pelbagai komplikasi juga.

Meleret ke bawah dari atas mendedahkan sembilan togol pantas di pusat kawalan — dengan lebih banyak lagi semasa anda meleret melintasi. Anda boleh menyesuaikan item mana yang tersedia muncul pada paparan dan menyusun semula item seperti yang anda inginkan dalam apl telefon pintar.

Leret ke atas dari bawah memaparkan pemberitahuan anda. Apabila pemberitahuan masuk, item tindakan akan muncul di bawahnya, seperti membalas mesej teks. Satu ciri baharu dengan perisian GTR 4 ialah menetapkan apl/widget lalai pada leret kiri pertama anda, serupa dengan elemen antara muka pengguna yang telah kami lihat pada jam tangan Garmin.

Untuk bersenam, anda boleh menekan butang bahagian bawah sebelah kanan untuk melancarkan utiliti Senaman dan kemudian tatal untuk mencari rutin kecergasan pilihan anda. Lebih daripada 150 mod sukan tersedia dalam Zepp OS, termasuk permainan papan, latihan tempur, pemanduan dan banyak lagi. Untuk menjadikan perkara terurus pada jam tangan, anda boleh menambah, mengalih keluar dan menyusun semula mod senaman anda yang paling banyak digunakan untuk akses pantas.

Software Amazfit GT4

Credit to Amanz Network

Smartphone Software:

1. Luangkan masa meneroka apl yang lengkap
2. Sesuaikan kad data anda
3. Sahkan tetapan GPS

Untuk mengalami semua yang ditawarkan dengan GTR 4, sambungkan telefon anda dan muat turun serta pasang apl Zepp ke telefon anda. Aplikasi Zepp ialah aplikasi yang sangat komprehensif yang menyokong penyambungan dan pengurusan semua produk Amazfit anda. Ia digunakan untuk pelbagai fon telinga, seperti PowerBuds yang saya semak, serta peranti boleh pakai, penimbang dan treadmill Amazfit yang lain.

Tiga halaman utama maklumat dibentangkan dalam apl Zepp: Halaman utama, Kesihatan dan Profil. Terdapat banyak maklumat, tetapan jam tangan dan banyak lagi dalam aplikasi ini dan saya mengesyorkan anda meluangkan masa beberapa jam untuk meneliti semuanya dan menyediakannya untuk keperluan khusus anda.

Aplikasi ini dilancarkan dengan halaman utama yang boleh menampilkan sehingga 17 kad data, Ini termasuk PAI, tidur, tekanan dan oksigen darah, analisis berat badan, ECG dan suhu badan. Sesetengah data ini tidak dikumpulkan oleh GTR 4, tetapi boleh dikumpulkan di tempat lain dan dimasukkan secara manual supaya anda boleh menjejaki semua data kesihatan anda di lokasi pusat.

Halaman Kesihatan menunjukkan beberapa kad, termasuk berjalan, berlari, berbasikal, tetapan sasaran dan rakan. Anda juga boleh mengetik pelbagai latihan ini dan kemudian menggunakan telefon anda dan apl Zepp untuk menjejaki aktiviti anda.

Skrin Profil ialah tempat anda melihat status peranti anda dan juga boleh mengawal dan mengurus sepenuhnya peranti tertentu. Matlamat, rekod, rakan, akaun bersambung pihak ketiga anda (We Chat, Google Fit, Strava, Relive dan Amazon Alexa) dan tetapan lain terdapat di sini.

Terdapat juga beberapa petua kesihatan terbina dalam dan laporan ringkasan, termasuk carta, untuk data senaman dan kesihatan yang menarik dan membantu untuk memahami kesihatan dan kesejahteraan anda. Anda boleh menggunakan beberapa petua untuk motivasi untuk meningkatkan kesihatan anda dan ia adalah aplikasi yang komprehensif.

Salah satu ciri baharu pada Amazfit GTR 4 yang menarik untuk peranti boleh pakai mampu milik itu ialah sokongan untuk frekuensi dwi-jalur dan lima sistem GNSS. Dalam aplikasi telefon pintar terdapat halaman tetapan GPS di mana anda boleh memilih daripada empat pilihan; ketepatan (menggunakan kedua-dua jalur dan semua satelit), seimbang (jalur tunggal dan dua sistem satelit GNSS), penjimatan kuasa (jalur tunggal dan satu sistem GNSS, dan tersuai di mana anda boleh menentukan dengan tepat cara anda mahu kedudukan anda dijejaki. Orang lain cenderung memilih secara automatik pilihan ini jadi menarik untuk melihat Amazfit menyediakan kawalan yang begitu baik di sini.

Kesimpulan

Saya baru sahaja menggunakan Amazfit GTR 4 selama kira-kira seminggu dan mempunyai perjalanan perniagaan jadi saya masih perlu mengambilnya untuk berlari, berjalan, berbasikal dan lebih banyak ujian kesihatan dan kecergasan. Petunjuk awal ialah penjejakan tidur agak tepat, bateri berkurangan kira-kira 10% setiap hari, dan Alexa berfungsi dengan baik.

Balasan kepada pemberitahuan nampaknya bergantung pada mesej lalai dan mesej tersebut telah gagal, jadi saya perlu meneroka bahagian jam tangan ini untuk mengetahui cara pemberitahuan berguna dalam penggunaan harian. Terdapat banyak muka jam yang tersedia, tetapi saya peminat beberapa muka jam tangan yang cantik.

Perkakasan jam tangan itu hebat dan saya suka saiz dan keselesaannya. Paparan resolusi tinggi yang besar itu sangat kelihatan dan mudah dibaca juga.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.