Apple masih belum memuktamadkan saiz paparan untuk iPhone SE 2024 yang dirancangnya, kata penganalisis paparan Ross Young dalam tweet hari ini yang dikongsi dengan Super Followers. Apple sedang mempertimbangkan beberapa keputusan yang berkaitan dengan saiz paparan dan bahan paparan.

Syarikat itu dikatakan sedang mempertimbangkan paparan OLED 6.1 inci daripada dua pembekal, serta LCD 5.7 hingga 6.1 inci daripada dua pembekal. Memandangkan maklumat ini, masih belum jelas sama ada Apple akan menggunakan paparan 5.7 inci atau paparan 6.1 inci, dan sama ada paparan itu akan menggunakan teknologi OLED atau teknologi LCD.

Paparan OLED akan menjadi lebih mahal, dengan model ‌iPhone SE‌ semasa menggunakan paparan LCD dengan bezel tebal dan butang Laman Utama Touch ID. Barisan iPhone utama Apple dilengkapi dengan panel OLED, dengan semua model menggunakan OLED sejak iPhone 12.

iPhone SE 4 mungkin dilancarkan dengan panel OLED dan bukannya LCD

Penganalisis industri Ross Young mengatakan bahawa iPhone SE 4 boleh menggantikan panel LCDnya dengan varian OLED. Apple masih belum memutuskan saiz skrin telefon, yang mungkin berbeza antara 5.7 dan 6.1 inci. Khabar angin sebelum ini mencadangkan Apple akan menggunakan semula casis iPhone XR untuk iPhone SE 4 yang akan datang. Tidak lama selepas itu, pembocor kontroversi Jon Prosser dan artis 3D Ian Zelbo telah membuat beberapa rendering bagi iPhone kos rendah itu. Penganalisis industri Ross Young, salah seorang yang pertama mendedahkan spesifikasi paparan iPhone SE 4, kini menyatakan bahawa telefon pintar itu boleh menggunakan panel OLED.

Dalam Tweet super pengikut sahaja, Young berkata Apple masih belum memuktamadkan reka bentuk iPhone SE 4. Ia kini boleh menggantikan panel LCD 6.1 inci yang dikhabarkan dengan rakan sejawat OLED. Sebagai alternatif, Apple juga boleh menggantikan panel LCD dengan varian 5.7 inci yang lebih kecil. Walau bagaimanapun, itu akan melibatkan penukaran casis telefon, yang mungkin akan menjadi iPhone X/Xs yang direka bentuk semula. Apple dilaporkan sedang bercakap dengan dua pembekal panel OLED berbeza untuk iPhone SE 4.

Memandangkan status jarak pertengahannya, ia mungkin tidak menampilkan panel mewah daripada Samsung dan menerima alternatif kos rendah daripada orang seperti BOE. Walau bagaimanapun, ia akan menjadi peningkatan kualiti hidup yang ketara untuk iPhone kelas SE. Kemudian sekali lagi, iPhone SE 4 tidak akan dilancarkan dalam masa terdekat. Walau bagaimanapun, skrinnya yang lebih besar dan SoC A15 Bionic yang berkuasa menjadikannya pesaing yang hebat dalam pasaran telefon pintar jarak pertengahan yang didominasi Android.

Saiz dan ciri paparan iPhone SE 4

Walaupun beberapa khabar angin telah menunjukkan bahawa iPhone SE 4 akan menampilkan reka bentuk yang serupa dengan iPhone XR, laporan baru hari ini mengatakan bahawa masih terdapat beberapa soalan mengenai ciri khusus. Penganalisis paparan yang boleh dipercayai Ross Young menunjukkan bahawa Apple masih belum memuktamadkan saiz paparan atau teknologi untuk iPhone SE 4…

Dalam catatan di Twitter hari ini, Young mengatakan bahawa sumbernya mengatakan Apple sedang mempertimbangkan beberapa pilihan berbeza untuk paparan iPhone SE 4. Pertama, ia sedang mempertimbangkan untuk menggunakan paparan OLED 6.1 inci daripada dua pembekal berbeza. Ia juga dilaporkan sedang mempertimbangkan panel LCD antara 5.7 inci hingga 6.1 inci daripada dua pembekal lain.

Kami mendengar Apple masih belum memuktamadkan pilihan paparannya pada SE4. Ia dipercayai akan mempertimbangkan OLED 6.1″ daripada 2 pembekal serta LCD 5.7″-6.1″ daripada 2 pembekal. Menggunakan panel OLED 6.1-inci dalam iPhone SE 4 pastinya akan menjadi pilihan yang lebih premium, kerana itu adalah teknologi paparan yang sama yang digunakan dalam model iPhone 14 perdana. Walau bagaimanapun, ia boleh memaksa Apple untuk menaikkan harga lebih daripada yang diingini.

Sementara itu, menggunakan panel LCD antara 5.7 inci dan 6.1 inci akan lebih menjimatkan dan membantu mengekalkan harga iPhone SE lebih rendah. Memilih bahagian bawah julat saiz skrin itu juga akan membantu mengurangkan kebimbangan pengguna iPhone SE sedia ada yang tidak mahu paparan besar-besaran. Walaupun saiz skrin berbeza daripada iPhone XR, yang menggunakan panel LCD 6.1 inci, reka bentuk keseluruhan iPhone SE 4 masih boleh menyerupai reka bentuk itu. Ini termasuk potongan takuk, bezel yang lebih kecil, tiada butang Utama dan ID Sentuh dalam butang sisi.

Young juga mengatakan bahawa iPhone SE 4 tidak dijangka sehingga 2024. Ini bertentangan dengan spekulasi lain bahawa Apple menyasarkan untuk keluaran musim bunga 2023.

Kesimpulan

Ada kemungkinan bahawa panel OLED telah turun harga yang cukup untuk Apple menggunakannya untuk ‌iPhone SE‌ kos rendah, terutamanya kerana ia tidak ditetapkan untuk dilancarkan selama dua tahun lagi. Kedua-dua saiz paparan 5.7 dan 6.1 inci telah dikhabarkan pada masa lalu, termasuk dari Young sendiri. Bahawa Apple belum membuat keputusan muktamad menjelaskan mengapa kami terus mendengar tentang dua saiz panel yang berbeza.

Tidak kira sama ada Apple menggunakan paparan 5.7 inci atau paparan 6.1 inci, Young percaya ‌iPhone SE‌ 4 akan menampilkan reka bentuk semua paparan dengan takuk, tetapi masih belum diketahui sama ada Apple akan memperkenalkan Face ID atau kekal dengan ‌ID Sentuh‌, dan khabar angin berbeza-beza mengenai perkara ini.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.