Awal tahun ini Apple mengumumkan bahawa ia akan mengembangkan perniagaan iklannya dengan menambah slot iklan baharu pada App Store. Walaupun butiran mengenai masa slot iklan baharu akan tersedia kepada pembangun tidak pasti pada masa itu, laporan CNBC baharu mendakwa bahawa Apple akan melaksanakan pengembangan ini menjelang akhir tahun ini.

Apple mengumumkan bahawa ia akan mengembangkan perniagaan iklannya dengan menambah slot iklan baharu pada App Store. Walaupun butiran mengenai masa slot iklan baharu akan tersedia kepada pembangun tidak pasti pada masa itu, laporan CNBC baharu mendakwa bahawa Apple akan melaksanakan pengembangan ini menjelang akhir tahun ini.

Menurut laporan itu, beberapa pembangun menerima jemputan daripada Apple pada hari Selasa ke sesi dalam talian yang memfokuskan pada iklan App Store. Jemputan mengatakan bahawa “peletakan iklan” baharu dalam App Store iOS akan tersedia tepat pada masanya untuk “musim cuti ini.” Eric Seufert, pembangun dan pengasas Mobile Dev Memo, berkongsi imej jemputan pada profil Twitternya. Webinar Apple dijadualkan berlangsung pada hari Rabu, 21 September.

“Apl lebih penting berbanding sebelum ini – untuk pengguna dan untuk jenama. Dan, dengan peluang baharu datang ke Iklan Carian Apple, anda boleh mempromosikan apl anda merentas App Store untuk melibatkan lebih ramai pelanggan pada musim cuti ini. Sertai webinar kami untuk mendapatkan cerapan bagi membantu anda merancang strategi promosi apl akhir tahun anda. Kami tidak sabar untuk berjumpa dengan kamu.”

IKlan App Store

App Store sudah mempunyai iklan. Pada masa ini, pembangun boleh membayar untuk mempromosikan apl mereka dalam tab “Cari” dan juga dalam hasil Carian. Dengan pengembangan yang diumumkan oleh Apple, pembangun aplikasi juga akan mempunyai pilihan untuk membeli slot iklan di halaman utama “Hari Ini” App Store, serta pada halaman aplikasi individu.

Apple berkata ia tidak akan membenarkan pembangun menyasarkan apl tertentu apabila membida untuk peletakan iklan halaman produk. Walau bagaimanapun, syarikat itu mengatakan bahawa cadangan iklan akan “berkaitan” dengan setiap halaman, yang bermaksud bahawa pengguna mungkin melihat iklan untuk pesaing langsung pada halaman apl.

Langkah itu datang pada masa Apple melabur untuk meningkatkan pendapatannya daripada perkhidmatan. Syarikat itu mendakwa bahawa iklan App Store adalah peluang yang baik untuk pembangun mempromosikan apl mereka di samping melindungi privasi pengguna. Walau bagaimanapun, seperti yang dinyatakan oleh CNBC, perniagaan pengiklanan Apple juga telah mendapat perhatian kerana syarikat itu telah menyukarkan platform pihak ketiga untuk meletakkan iklan dalam aplikasi iOS.

Penyelidikan terkini mendedahkan bahawa ciri Ketelusan Penjejakan Apl iOS telah menyebabkan kenaikan 40% dalam harga pembelian dalam apl, kerana pembangun kehilangan keuntungan daripada iklan.

Iklan Akan Ditingkatkan

Dalam e-mel kepada pembangun minggu ini, Apple mengumumkan bahawa iklan berkaitan apl akan mula dipaparkan dalam tab Hari Ini utama App Store dan dalam bahagian “Anda Mungkin Juga Suka” di bahagian bawah penyenaraian apl individu mulai Selasa, 25 Oktober, dalam semua negara kecuali China. Semua iklan dalam App Store mempunyai latar belakang biru dan ikon “Iklan”.

“Dengan iklan tab Today, apl anda boleh muncul dengan jelas di halaman hadapan App Store — menjadikannya antara kandungan pertama yang dilihat pengguna apabila mereka memulakan lawatan App Store mereka,” kata halaman di tapak web Apple tentang peletakan iklan App Store .

Ini menandakan kali pertama pembangun dapat menyiarkan iklan dalam tab Hari Ini, yang sehingga kini hanya memaparkan kandungan yang dipilih sendiri daripada kakitangan editorial App Store, tanpa sebarang peletakan berbayar. Dan dengan bahagian “Anda Mungkin Juga Suka”, pembangun kini boleh mempromosikan apl mereka pada halaman apl lain.

Kesimpulan

Iklan App Store sebelum ini terhad kepada hasil carian berdasarkan kata kunci dan bahagian “Disyorkan” pada tab Carian. Dengan iklan dalam tab Hari Ini dan bahagian “Anda Mungkin Juga Suka”, App Store kini akan menawarkan empat pilihan pengiklanan secara keseluruhan. Apple pertama kali mengumumkan rancangan untuk mengembangkan tawaran peletakan iklan App Store pada bulan Julai.

Pada bulan Ogos, Mark Gurman dari Bloomberg berkata Apple mahu hampir tiga kali ganda hasil pengiklanan semasanya kepada sekurang-kurangnya $10 bilion setahun pada masa hadapan. Selain App Store, Gurman berkata Apple merancang untuk melancarkan iklan hasil carian dalam Peta Apple tahun depan, manakala iklan sepanduk tradisional sudah pun dipaparkan dalam aplikasi Berita dan Saham Apple.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.