Apple sekali lagi dikatakan sedang mengusahakan iPad yang lebih besar, kali ini menurut laporan baharu The Information. Menurut laporan itu, yang memetik “orang yang biasa dengan projek itu,” iPad baharu boleh dikeluarkan sejurus tahun depan dengan paparan 16 inci. “Peranti itu akan mengaburkan lagi garis antara iPad dan MacBook,” kata laporan itu.

Apple baru-baru ini melancarkan model iPad baharu awal bulan ini, termasuk dua model Pro baharu dan iPad Gen ke-10 yang dikemas kini. Laporan baharu, bagaimanapun, mencadangkan jenama itu masih mempunyai lebih banyak tablet untuk dilancarkan.

Seperti laporan baru oleh The Information, Apple sedang mengusahakan iPad 16-inci baharu, yang juga akan menjadi iPad terbesar setakat ini. “Peranti itu akan mengaburkan lagi garis antara iPad dan MacBook,” kata laporan itu. iPad skrin besar baharu dilaporkan boleh dilancarkan pada Q4 2023, iaitu kira-kira setahun dari sekarang.

iPad Apple yang lebih besar juga telah disokong oleh Mark Gurman dari Bloomberg, yang sebelum ini melaporkan bahawa Apple telah mengusahakan iPad yang lebih besar. Sementara itu, Penganalisis Paparan Ross Young juga berkata bahawa syarikat itu sedang mengusahakan iPad 14.1 inci. Walaupun tidak sebesar varian 16-inci yang dikhabarkan, iPad 14.1-inci masih akan lebih besar daripada iPad terbesar hari ini, iaitu iPad Pro 12.9-inci.

Mengaburkan garis antara iPad dan MacBook

Selama bertahun-tahun, Apple telah meletakkan iPadnya sebagai bukan sahaja tablet tetapi pengganti untuk komputer. Ini benar terutamanya dengan siri iPad Pro yang lebih berkuasa, yang telah diperkukuh oleh Apple dengan banyak kuasa pemprosesan, sokongan aksesori dan varian storan selama ini.


Walau bagaimanapun, satu aspek di mana tablet ketinggalan di belakang komputer riba, termasuk siri MacBook Apple sendiri, ialah saiz skrin. Kerja kreatif melalui iPad yang memerlukan skrin yang lebih besar sentiasa sinonim dengan paparan luaran, sesuatu yang juga kita lihat dalam video pelancaran rasmi Apple. Skrin yang lebih besar pada tablet boleh mengubahnya.
Walau bagaimanapun, iPad Pro berkuasa Apple yang, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, telah dikuasakan oleh cipset siri M dalaman yang sama seperti MacBook, juga telah dikritik oleh ramai kerana kesesakan perisian iPadOS yang dilaporkan tidak membenarkan tablet tersebut. mencapai potensi penuh mereka berbanding dengan MacBook. Ia akan menjadi menarik untuk melihat sama ada ini juga merupakan kawasan yang disasarkan oleh Apple bersama-sama dengan paparannya yang lebih besar.

Ia juga masih tidak jelas di mana Apple akan meletakkan iPad yang lebih besar pada barisan yang agak mengelirukan. Antara siri iPad Air, iPad Pro dan iPad mini, sebagai tambahan kepada iPad vanila, pembeli sudah mempunyai banyak pilihan, dan juga banyak yang akan terharu. Kami sepatutnya mempunyai lebih banyak butiran tentang iPad yang lebih baharu ini lebih dekat untuk dilancarkan.

Bagaimana iPad 16-inci Berfungsi

Seperti yang dilaporkan oleh Wayne Ma dari The Information:

“Peranti itu akan mengaburkan lagi garis antara iPad dan MacBook, menjadikan saiz skrin tablet sejajar dengan komputer riba terbesar Apple, yang turut menampilkan paparan 16 inci. iPad terbesar Apple kini memaparkan skrin 12.9 inci. iPad 16-inci berkemungkinan ditujukan kepada profesional kreatif seperti artis grafik dan pereka yang lebih suka skrin yang lebih besar.”

Apple kini menyasarkan tarikh keluaran pada suku keempat tahun depan. Seperti biasa, laporan itu memberi amaran bahawa rancangan Apple boleh berubah dan projek itu boleh dibatalkan sama sekali.

Tidak jelas bagaimana Apple akan meletakkan iPad 16-inci ini dalam barisannya. Laporan hari ini tidak menyatakan sama ada ia akan dijenamakan sebagai “iPad Pro” atau hanya “iPad” dalam barisan Apple. Pada masa ini, Apple menawarkan model iPad daripada mini iPad dengan paparan 8.3 inci sehingga iPad Pro dengan paparan 12.9 inci.

Mark Gurman dari Bloomberg juga telah melaporkan bahawa Apple sedang membangunkan model iPad yang lebih besar. Penganalisis paparan Ross Young berkata syarikat itu sedang mengusahakan model 14.1 inci juga. Model yang dilaporkan oleh Young dikatakan menampilkan paparan LED mini, yang akan menjadikannya peranti yang lebih tinggi. Pada masa ini, satu-satunya iPad dengan teknologi paparan LED mini ialah versi 12.9-inci iPad Pro.

Barisan iPad sedia ada mengelirukan, dan ia dibuat lebih mengelirukan dengan pengenalan iPad 10 baharu minggu lepas. Ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana Apple mungkin meletakkan versi skrin lebih besar iPad dalam barisannya.

Kesimpulan

Menurut The Information melalui The Verge, Apple kini sedang mengusahakan model iPad 16 inci yang lebih besar. Sebelum ini kami mendengar laporan bahawa Apple sedang mengusahakan iPad dengan skrin masuk pada 14.1 inci dan 15 inci. Jika laporan baharu ini benar, ini mungkin menjadi salah satu tablet terbesar di pasaran. Mengenai bila ia mungkin tiba, laporan asal menyatakan bahawa ia akan tiba pada suku terakhir 2023, yang bermakna kami mempunyai masa yang agak lama sebelum ia membuat debut runcit. Orang hanya boleh bayangkan kos model iPad 16-inci teratas, dengan kemungkinan besar akan datang hampir atau bahkan melebihi harga komputer riba semasa Apple.

Apple telah bekerja keras sepanjang tahun lalu, mengeluarkan produk yang lebih baik dan yang lebih penting, kemas kini kepada perisiannya yang semakin mengaburkan garis antara peranti mudah alih dan pengkomputeran. Kemas kini terkini, iPadOS 16.1 akhirnya membawakan Pengurus Peringkat, ciri multitugas baharu bertujuan untuk menjadikan iPad yang disokong lebih berkuasa. Walaupun ia adalah percubaan pertama yang baik, ramai yang berpendapat bahawa ini pastinya bukan masa depan. Tetapi, sentiasa ada ruang untuk menambah baik dan memandangkan hanya perisiannya, Apple boleh mengusahakannya tanpa terhingga jika ia mahu. Jadi mari kita lihat apa yang akan berlaku pada masa hadapan.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.