Bersedia untuk beberapa peningkatan utama pada barisan iPhone dan Apple Watch pada acara “Far Out” Apple minggu depan. Walaupun iPhone 13 tahun lepas kebanyakannya adalah kemas kini kecil (selain daripada skrin ProMotion pantas dan Mod Pawagam pada model Pro), khabar angin terkini mencadangkan iPhone 14 akan menjadi satu langkah ke hadapan yang besar. iPhone 14 Pro akhirnya mungkin kehilangan kedudukannya! Kami sebenarnya boleh mendapatkan kamera resolusi lebih tinggi! Kami juga tidak sabar-sabar untuk melihat apa sebenarnya yang dimaksudkan oleh Apple dengan jemputan samar dan imejan sarat bintang. Walaupun anda tidak mahu menaik taraf, separuh daripada keseronokan acara pelancaran ini ialah meramalkan apa yang Apple sediakan. Jadi mari kita membuat spekulasi!

iPhone 14 and iPhone 14 Pro

Sekali lagi, kami menjangkakan untuk melihat empat model iPhone, tetapi barisan mungkin kelihatan berbeza daripada beberapa tahun lepas. Tidak terlalu lama selepas iPhone 13 melanda kedai, Mark Gurman dari Bloomberg melaporkan bahawa iPhone 14 akan menjadi “reka bentuk semula yang lengkap,” yang akan menandakan semakan besar pertama sejak iPhone X mendarat pada 2017. Selain itu, Apple mungkin menyerah pada iPhone Mini, telefon yang selalu kami mahu cintai, tetapi hayat bateri yang singkat telah menjadi masalah. Sebaliknya, Apple dilaporkan akan memperkenalkan iPhone 14 Max atau Plus 6.7 inci, yang berkemungkinan hanya mempunyai perkakasan yang sama seperti iPhone 14 standard.

Walaupun itu berita malang untuk peminat peranti kecil, trend di kalangan kebanyakan pengguna adalah ke arah skrin yang lebih besar. Apple tidak boleh membiarkan Samsung menikmati semua keseronokan, selepas semua. Begitu juga, Apple boleh mengambil petunjuk daripada pembuat telefon Galaxy (dan hampir semua syarikat telefon Android lain) dengan memperkenalkan kamera hadapan lubang pin pada model iPhone 14 Pro. Walaupun kebocoran awal menunjukkan dua potongan berasingan — satu bulatan untuk kamera bersama lubang berbentuk pil untuk penderia FaceID — MacRumors mendakwa (dengan sokongan daripada Gurman) ia akan muncul sebagai satu potongan berbentuk pil bersatu oleh perisian. (Lihat imej di atas.) Selain itu, 9to5Mac melaporkan bahawa Apple menggunakan ruang di tengah potongan untuk titik pemberitahuan privasinya, yang muncul apabila apl menggunakan kamera atau mikrofon anda. Pada iPhone sedia ada, titik-titik tersebut disorong di atas bar penerimaan selular.

Apple nampaknya menyimpan kebanyakan kemas kini besarnya untuk iPhone Pro. Untuk satu, mereka boleh mempunyai skrin sentiasa hidup, menurut 9to5Mac. Itu boleh berfungsi dengan baik dengan skrin kunci yang telah diubah suai yang telah kami lihat dalam iOS 16, yang kini mempunyai ruang untuk widget dan lebih banyak penyesuaian daripada sebelumnya.

Lebih kontroversi, bagaimanapun, adalah laporan yang mendakwa bahawa hanya model Pro akan menerima cip A16 Bionic baharu Apple. Model iPhone 14 standard mungkin kekal dengan A15 tahun lepas (yang masih kuat). Sebagai langkah penjimatan kos, itu masuk akal, terutamanya cip dan komponen lain yang masih kekurangan bekalan. Tetapi ia menandakan kali pertama Apple memperkenalkan jurang prestasi utama antara model iPhonenya. (Ia amat mengejutkan kerana Apple juga dapat memasukkan cip A15 ke dalam iPhone 13 Mini yang kecil.) Kebanyakan pengguna tidak akan mengetahui perbezaannya, tetapi mempunyai cip yang lebih berkuasa jelas akan menjadi tarikan besar untuk model Pro.

Biasanya, Apple telah menggunakan teknologi kameranya sebagai pembeza besar antara iPhone standard dan Pro. Itu nampaknya tidak berubah. Menurut penganalisis Ming-Chi Kuo, Apple merancang untuk meningkatkan kamera lebar Pro kepada 48 megapiksel, satu lonjakan besar daripada kamera 12MP yang dipercayai syarikat itu selama bertahun-tahun. Baru-baru ini, Kuo juga mendakwa bahawa penderia ultra lebar iPhone 14 Pro akan menampilkan piksel yang lebih besar dengan kepekaan cahaya rendah yang lebih baik. Bagi iPhone 14 asas, ia dijangka mendapat kamera ultra lebar enam elemen daripada iPhone 13 Pro.

Dan apakah yang perlu kita buat mengenai teks “Far Out” pada jemputan acara Apple? Kuo yang sentiasa sibuk baru-baru ini menyatakan bahawa Apple telah menyelesaikan ujian ke atas sambungan satelit untuk iPhone 14, sesuatu yang juga dikhabarkan akan tiba sebelum pelancaran iPhone 13. Walaupun perkakasan itu mungkin ada, Apple dilaporkan masih mengusahakan tawaran rakan kongsi untuk membuka kunci sambungan itu. Dan walaupun idea sokongan satelit kelihatan liar tahun lepas, lebih masuk akal sekarang kerana kami telah melihat pasukan T-Mobile dan SpaceX untuk menawarkan sokongan satelit kecemasan melalui StarLink. (Berita baik untuk pemilik iPhone 13: Kuo mendakwa telefon tersebut juga mempunyai perkakasan satelit terbina dalam.) Namun, jangan mengharapkan untuk menggunakan FaceTiming melalui satelit, kerana lebar jalur terhad hanya akan memberi ruang untuk mesej teks pendek dan panggilan suara.

Apple Watch Series 8 and Apple Watch Ultra

Sama seperti iPhone, semua mata mungkin akan tertumpu pada Apple Watch “Pro” minggu depan. Gurman dari Bloomberg melaporkan pada bulan Julai bahawa model baharu itu boleh menggunakan skrin 2 inci yang lebih besar, sarung titanium yang lebih tahan lama dan hayat bateri sehingga dua hari, terima kasih kepada mod “kuasa rendah” baharu. Jika semua itu benar, Apple Watch Ultra juga akan jauh lebih besar daripada model Siri 7 semasa. Memandangkan semua perkakasan baharunya, Gurman mendakwa ia akan menjadi reka bentuk semula terbesar Apple Watch sejak Siri 4 mendarat pada 2017. Jangan berharap untuk reka bentuk bulat, walaupun, nampaknya Apple hanya sedang mengembangkannya. gaya segi empat tepat semasa.

Apple Watch Ultra juga dikhabarkan akan menyertakan penderia suhu baharu yang dikhabarkan untuk Siri Jam Tangan 8. Ia berpotensi memberi amaran kepada anda jika anda sedang demam, dan mencadangkan anda berjumpa doktor atau menggunakan termometer khusus untuk lebih tepat. membaca. Ia juga boleh menjadi sumber yang berguna untuk apl penjejakan haid dan kesuburan. Dari segi reka bentuk, Siri 8 dijangka tidak banyak berubah daripada model tahun lepas. Ia mungkin akan menggunakan cip S7 dwi-teras yang sama seperti Siri 7, walaupun beberapa model yang lebih tinggi mungkin mempunyai paparan yang lebih baik.

AirPods Pro 2

Memandangkan kita hampir tiga tahun sejak pelancaran AirPods Pro, sudah tiba masanya Apple membuat susulan dengan sekuel. Gurman tahun lepas pada mulanya mendakwa AirPods Pro 2 boleh mempunyai reka bentuk tanpa batang, sama seperti Pixel Buds Google, tetapi laporan yang lebih terkini daripada MacRumors mencadangkan bahawa AirPods Pro 2 tidak akan kelihatan jauh berbeza daripada sebelumnya. Sebaliknya, paparan yang bocor menunjukkan sarung baharu dengan lubang pembesar suara (yang akan membantu dengan makluman untuk apl “Cari Saya”) dan slot untuk tali. Yang terakhir akan menjadi anomali untuk Apple, tetapi ia boleh berguna untuk melampirkan AirTag. (Lebih baik lagi, bina itu ke dalam kes Apple!)

Bagi kualiti bunyi, Kuo mendakwa awal tahun ini bahawa AirPods Pro 2 boleh menyertakan sokongan untuk Audio Lossless (ALAC) Apple, yang boleh menjadi tarikan bagi ahli audio. (Walaupun begitu, kita tidak perlu berdaya maju untuk mendengar sebarang perbezaan pada fon telinga kecil.) Selain itu, fon kepala baharu mungkin termasuk cip H1 yang dikemas kini, serta penambahbaikan pemandu yang serupa dengan AirPods 3. Tetapi jangan tahan nafas anda untuk sebarang ciri penjejakan kesihatan, kerana Gurman baru-baru ini menyatakan bahawa ia tidak akan menyertakan penderia kadar jantung atau suhu badan seperti yang dicadangkan oleh khabar angin sebelum ini.

iPad

Apple biasanya menyimpan berita iPad terbesarnya untuk acara musim gugur kedua, tetapi kami tidak akan terkejut melihat beberapa berita mengenai model peringkat permulaannya minggu depan. IPad generasi ke-10 dijangka menyertakan port USB-C, membawanya sejajar dengan ahli keluarga yang lain, dan ia boleh mendapat peningkatan kelajuan dengan cip A14 Bionic. Jangan mengharapkan sebarang perubahan reka bentuk yang besar, walaupun, kerana iPad peringkat permulaan tidak mendapat banyak cinta daripada Apple hari ini. Jadi bersedia untuk melihat bezel tebal dan butang rumah, sekali lagi. Tetapi kelebihannya, ia akhirnya mungkin mendapat sokongan 5G serta kamera menghadap hadapan yang diubah suai, menurut 9to5Mac.

Kesimpulan

Walaupun iPhone mungkin akan menjadi tajuk utama rancangan itu, Apple juga bersedia untuk memperkenalkan Apple Watch. Khabar angin menunjukkan bahawa gergasi teknologi itu sedang bersedia untuk melancarkan tiga model: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (Gen 2) dan boleh pakai “Pro” yang lebih lasak dengan casis titanium dan direka untuk “atlet sukan ekstrem.”

Sekiranya model Apple Watch SE baharu diumumkan, ia berkemungkinan akan menggantikan Siri 3, satu-satunya model yang masih tersedia untuk dibeli sekarang yang disahkan tidak menyokong WatchOS 9 apabila ia dikeluarkan pada musim luruh ini.

So what are you waiting for, visit our store and  grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.