Kenaikan harga mendadak pada iPad tahun lepas telah membuatkan saya keliru dan pelik atas tindakan pihak Apple

Di UK sebagai contoh, 64GB ‌iPad mini‌ kini berharga £569, naik daripada £479 pada awal hari, manakala model 256GB berharga £749, naik daripada £619. Itulah kenaikan harga masing-masing sebanyak 19% dan 21%, menjadikan ‌iPad mini‌ lebih mahal daripada ‌iPad‌ 10.9 inci baharu, yang bermula dari £499 dan £649 pada kapasiti yang sama.

Kenaikan yang serupa boleh didapati di negara-negara di seluruh EU. Di Itali, sebagai contoh, model mini ‌iPad 64GB dan 256GB kini masing-masing 659 euro dan 859 euro, sedangkan sebelum ini ia berharga 559 euro dan 729 euro, mewakili kenaikan harga sebanyak 18%.

India dan pasaran di seluruh rantau Asia Pasifik juga mengalami kenaikan, walaupun peningkatan di kawasan ini lebih sederhana. Di Australia, sebagai contoh, harga ‌iPad mini‌ telah meningkat sekitar 11%. Apple tidak memberikan sebab untuk kenaikan harga di luar AS, tetapi ia boleh dikaitkan dengan dolar yang kukuh digabungkan dengan kenaikan inflasi dan peningkatan kos, walaupun harga kebanyakan peranti gen terbaharu lain dalam barisan produk perkakasan Apple kekal malar.

Kenaikan Harga Yang Mendadak Di Seluruh Negara

Seperti yang dinyatakan oleh berbilang pengguna di Twitter, sejak kedai Apple telah kembali dalam talian, skala mata wang yang jatuh berbanding Dolar telah didedahkan. Mini iPad Apple di UK kini bermula pada harga yang mengejutkan £569 berbanding harga sebelumnya £479.

Begitu juga, iPad Air kini berharga £669 berbanding £569. Model storan 256GB untuk kedua-duanya akan memberikan anda pulangan masing-masing £749 dan £849.

Kenaikan harga ini juga telah dicerminkan di Eropah, seperti yang dinyatakan oleh MacRumors. Pelanggan di Itali dan seterusnya kini boleh mengharapkan untuk membayar 659 euro untuk iPad mini yang semalam berharga 559 euro.

Seperti yang dinyatakan dalam laporan itu, India dan pasaran lain di Asia telah mengalami kenaikan, termasuk di Australia di mana harga beberapa iPad semasa telah meningkat sebanyak 10%.

Kenaikan harga malang yang sama turut melanda pelancaran iPhone terbaik baharu Apple pada bulan September, dengan iPhone 14 dan iPhone 14 Pro kedua-duanya menyaksikan peningkatan besar di Eropah berbanding A.S.. Pelanggan pihak negeri juga nampaknya telah mengelak kenaikan harga pada iPad.

iPad terbaik baharu Apple termasuk iPad generasi ke-10 baharu telah mendapat perhatian ramai berkat reka bentuk baharunya yang hebat dan peningkatan besar. Walau bagaimanapun, harga yang diminta $449 adalah peningkatan mendadak pada model $329 sebelumnya, yang masih tersedia untuk pembelian.

Harga kenaikan iPad Mini

Kenaikan harga ini menjadikan mini terbaharu jauh lebih mahal daripada model iPad generasi ke-10 baharu yang diperkenalkan semalam. Mini iPad (2021) sememangnya mempunyai cipset yang lebih pantas (Apple A15 lwn. A14) dan paparan lebih tajam (327ppi lwn. 264ppi) dan juga lebih kecil, bagi mereka yang mencari sesuatu yang padat. Tetapi anda akan membayar tambahan untuk kemudahan itu.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.