ROG hari ini mengumumkan versi terkini barisan Telefon 6nya, siri 6D yang dikuasakan oleh Dimensity 9000+ SoC perdana MediaTek dengan sistem penyejukan GameCool 6 untuk prestasi permainan yang tiada tandingan. Kedua-dua varian sebahagian besarnya berkongsi spesifikasi yang sama sebaliknya – dengan semua model menggunakan paparan 6.78-inci 165Hz HDR10+ AMOLED dengan kadar pensampelan sentuh 720Hz, 16GB LPDDR5X RAM, storan dalaman 512GB, bateri 6000mAh dengan sokongan pengecasan pantas 65W. Semua aksesori sedia ada yang menyokong model Vanila Phone 6 akan mengekalkan keserasian secara menyeluruh.

Baharu dan eksklusif untuk model berkuasa Dimensity walau bagaimanapun, selain daripada SoC itu sendiri, adalah saluran pelesapan haba AeroActive Portal baharu yang dikhaskan untuk 6D Ultimate. Ini membuka “pintu” di sisi peranti untuk permukaan pelesapan haba tambahan bagi membolehkan penyejuk yang serasi seperti AeroActive Cooler 6 menyejukkan terus sirip yang terdedah kepada penyejuk, meningkatkan kecekapan terma sebanyak 20%.

Selain daripada 6D dan 6D Ultimate, ROG telah bekerjasama dengan Warner Bros dan DC untuk mengeluarkan ROG Phone 6 BATMAN Edition dengan aksesori dan reka bentuk bertema Batman, termasuk kemasan cat khas, Aura RGB dengan lambang Bat, antara muka UI tersuai dengan ROG. kertas dinding langsung eksklusif, ikon, animasi, kesan bunyi dan banyak lagi.

Turut disertakan ialah Projektor Isyarat Kelawar, replika miniatur lampu carian terkenal yang dilihat dalam filem itu; Sarung Batman Aero khas, dan pin ejektor SIM khas yang menerima rawatan penuh Batman. Semua aksesori boleh disimpan dengan bekas simpanan kalis air tersuai yang disertakan. Model ini akan dikuasakan oleh kedua-dua varian Snapdragon dan MediaTek berdasarkan model standard, masing-masing dengan 8+ Gen 1 dan Dimensity 9000+ SoC.

ROG 6 Batman Edition

Diumumkan bersama siri ROG Phone 6D baharu ialah Asus ROG Phone 6 Batman Edition. Berdasarkan ROG Phone 6 atau 6D standard, telefon permainan edisi terhad ini bertujuan untuk menarik minat peminat Dark Knight.

Unik kepada ROG Phone 6 Batman Edition ialah kemasan separa matte khas di bahagian belakang telefon yang “meniru langit malam mendung yang ditembusi oleh lampu sorot” apabila ia menangkap cahaya. Perisian telefon itu juga telah dirombak untuk menonjolkan Dark Knight itu sendiri.

Turut disertakan bersama ROG Phone 5 Edisi Batman ialah beberapa aksesori bertemakan wira-wira itu. Anda bukan sahaja mendapat replika kecil lampu sorot terkenal yang boleh menayangkan dua versi Bat-Signal, anda juga mendapat sarung dan penyembur pin SIM dengan elemen reka bentuk Batman. Semua aksesori ini (dan telefon itu sendiri) disimpan dalam bekas simpanan tersuai.

Spesifikasi lain ROG Phone 6 Batman Edition adalah sama dengan ROG Phone 6/6D standard. Ini termasuk sama ada cipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 atau MediaTek Dimensity 9000+, paparan AMOLED 1080p 165Hz 6.78 inci, sistem tiga kamera (50MP utama + 13MP ultra lebar + 5MP makro), kamera swafoto 12MP dan bateri 6,000mAh yang besar dengan sokongan untuk pengecasan pantas 65W.

Belum ada pengesahan rasmi lagi mengenai ketersediaan Asus ROG Phone 6 Batman Edition di Malaysia, tetapi memandangkan komitmen Asus Malaysia terhadap pasaran kami, terdapat peluang yang baik ia akan ditawarkan di pantai kami dalam masa yang ditetapkan. Satu-satunya soalan ialah sama ada kami mendapat versi Qualcomm atau MediaTek bagi telefon permainan.

ROG 6D Series

Seperti yang dijanjikan lewat bulan lepas, ASUS secara rasminya telah melancarkan dua daripada ahli terbaharu keluarga ROG Phone 6nya. Ini termasuk ROG Phone 6D dan 6D Ultimate, dan apa yang membezakannya daripada duo asal yang dilancarkan pada bulan Julai adalah hakikat bahawa kedua-duanya menggunakan cipset peringkat perdana MediaTek, Dimensity 9000 Plus.

Walaupun mempunyai nama yang berbeza, satu-satunya perbezaan ketara antara kedua-dua model adalah kapasiti storan dan sistem penyejukan dalaman. Selain itu, segala-galanya tentang ROG Phone 6D dan 6D Ultimate adalah hampir sama. 

Dikatakan, kedua-duanya juga berkongsi reka bentuk yang sama seperti adik beradik yang dilengkapi Snapdragon masing-masing. Untuk lebih spesifik, kedua-dua model baharu ini didatangkan dengan panel OLED 6.78 inci dengan kadar penyegaran 165 Hz dan sokongan HDR10+, serta logo ROG yang didayakan RGB pada panel belakang untuk model standard dan warna ROG Vision yang boleh disesuaikan. paparan untuk varian Ultimate. Selain itu, ASUS memberi jaminan bahawa kedua-dua telefon serasi dengan aksesori pihak pertama yang sama yang dikeluarkan untuk ROG Phone 6 dan 6 Pro yang asal.

Untuk kedua-dua telefon, dipasangkan bersama-sama dengan cipset Dimensity 9000 Plus mewah ialah 16 GB RAM. 6D standard mempunyai storan 256 GB, manakala 6D Ultimate mempunyai 512 GB sebaliknya. Unik kepada model terakhir ialah sistem penyejukan AeroActive Portal di belakangnya, yang membuka aliran udara terus ke komponen penyejukan dalamannya melalui engsel bermotor apabila telefon disambungkan ke aksesori AeroActive Cooler 6 ASUS.

Seperti adik-beradik berkuasa Snapdragon mereka, kedua-duanya juga menampilkan kapasiti bateri 6,000 mAh yang menjanjikan lebih 18 jam penggunaan. Begitu juga, ia turut didatangkan dengan pengecasan pantas 65 W melalui Penghantaran Kuasa USB-C, membolehkan pengecasan penuh dalam masa sekitar 40 minit sahaja.

ASUS tidak banyak berubah dalam jabatan kamera untuk ROG Phone 6D dan 6D Ultimate sama ada. Ditemui pada bahagian belakang kedua-dua model ialah kamera utama 50 MP, disertai dengan 13 MP ultra lebar dan makro 5MP. Sementara itu, terletak pada bezel atas paparan mereka ialah kamera swafoto 12 MP.

Kesimpulan

Pada masa ini, belum ada harga rasmi atau ketersediaan diumumkan lagi bagi ROG 6 Batman Edition. ASUS ROG Phone 6D dan 6D Ultimate baharu akan tiba di Eropah tidak lama lagi dan akan masuk ke pasaran Malaysia pada masa terdekat, walaupun tiada maklumat mengenai bila ia dijangka tiba untuk pasaran lain. Kedua-dua telefon pintar permainan hanya ditawarkan dalam satu warna Space Grey, dan masing-masing berharga EUR 949 (~RM 4,314) dan EUR 1,399 (~RM 6,360). Perlu diingat bahawa model Ultimate juga disertakan bersama lampiran AeroActive Cooler 6.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.