Jenama Jepun Audio-Technica sedang melancarkan gendang untuk menandakan ulang tahunnya yang ke-60. Tin ATH-WB2022 baharu ialah fon kepala wayarles kayu pertama di dunia. Produk ini juga dilengkapi dengan yang pertama – stereo terbina dalam yang seimbang untuk peranti wayarles. Fon kepala wayarles kayu Audio-Technica baharu mempunyai beberapa ciri menarik lain juga.

Audio-Technica, inovator terkemuka dalam teknologi transduser selama lebih 50 tahun, meneruskan aktiviti berterusannya sekitar pengenalan Fon Kepala Kayu baharunya – Fon Kepala Kokutan & Asada Sakura. Menggabungkan reka bentuk dan keselesaan, fon kepala kayu Audio-Technica terus meningkatkan pengalaman mendengar hi-fi anda, membolehkan anda menikmati bunyi semula jadi berkualiti tinggi bersama-sama dengan keindahan unik kayu itu.

Latar Belakang Audio-Technica

Perumahan ATH-AWKT (Kokutan) diperbuat daripada kayu eboni halus (berjalur) dengan kehadiran bijian yang cantik dan ciri akustik semula jadi. Kayu hitam telah digunakan untuk banyak alat muzik seperti gitar, seruling, oboe dan banyak lagi. Fon kepala ini memberikan “aura” istimewa dengan bijirin berjalur dan bunyi yang hebat secara sonik.

Perumahan ATH-AWAS (Asada Sakura) diperbuat daripada kayu ceri Jepun bernama “Asada Sakura”, kayu tradisional kecantikan yang telah digunakan untuk perabot mewah sebelum ini. Model ini memberikan kemasan merah berkelas hebat yang menjejaskan butiran butiran “berseni” dengan bunyi akustik yang hebat.

Audio-Technica telah menyaksikan pengumpulan aktiviti untuk menandakan ulang tahunnya yang ke-60 dengan pelbagai keluaran produk. Meja putar Sound Burger yang ikonik telah dijelmakan semula bersama set premium dek lutsinar beberapa hari lalu. ATH-WB2022 ialah produk edisi terhad dan ciri hi-fi bermakna tin mempunyai laluan isyarat yang berasingan untuk setiap cup telinga, sekali gus meminimumkan gangguan dengan ketara dan menghalang cakap silang. Earcup diperbuat daripada maple api pepejal, walnut dan mahogani. Mereka menyerap getaran akustik dan meminimumkan herotan kerana reka bentuk inovatif mereka.

ATH-WB2022 menampilkan penukar digital-ke-analog ESS DAC ES9038Q2M pada saluran kiri dan kanan fon kepala. Fon kepala wayarles kayu baharu menyokong codec resolusi tinggi LDAC daripada Sony sebagai tambahan kepada AAC dan SBC. Anda boleh menyambungkan fon kepala ke berbilang peranti input melalui Bluetooth, terima kasih kepada keupayaan Multipoint onboardnya.

Kelebihan Audio-Technica

Sambutan ulang tahun ke-60 Audio Technica diteruskan. Firma itu telah pun mengeluarkan semula meja putar mudah alih Sound Burger klasiknya dan melancarkan dek lutsinar ke dalam tawaran itu. Dan kini ia melancarkan sepasang fon kepala wayarles pertama di dunia yang diperbuat daripada kayu, dan mereka mempunyai ciri hi-fi yang tidak dilihat pada mana-mana pasangan wayarles lain. Sekarang itulah cara untuk meraikan hari jadi!

Ciri ini dipanggil stereo seimbang. Ini menyampaikan laluan isyarat yang berasingan sepenuhnya kepada setiap cup telinga, bermakna setiap saluran audio diasingkan sepenuhnya daripada yang lain tanpa gangguan atau crosstalk. Pemisahan itu menghasilkan pengalaman mendengar yang lebih tulen.

Tin hi-fi berwayar telah mempunyai ciri ini selama beberapa dekad, tetapi ia tidak pernah ditemui dalam model wayarles sebelum ini. Biasanya, model wayarles memproses isyarat stereo digital masuk menggunakan satu amp dan penukar digital-ke-analog (DAC). Tetapi ATH-WB2022 menampilkan bukan satu tetapi dua penukar digital-ke-analog ESS DAC ES9038Q2M – satu untuk saluran kiri dan satu untuk kanan.

Itu bukan satu-satunya sihir audio yang mampu dilakukan oleh tin ini. Mereka menyokong codec resolusi tinggi LDAC Sony, serta AAC dan SBC juga. Dan Multipoint hadir sebagai standard, membolehkan anda menyambung ke berbilang peranti secara wayarles melalui Bluetooth supaya anda boleh beralih dengan lancar daripada mendengar trek pada komputer riba anda kepada menerima panggilan pada telefon anda tanpa perlu menyambung semula.

Hayat bateri adalah sembilan jam – itu jauh lebih rendah daripada standard industri 30 jam yang ditawarkan oleh Sony WH-1000XM5 (dan jauh di bawah Sennheiser Momentum 4 Wireless selama 60 jam), tetapi semua pemprosesan audio ini mengambil masa yang lama.

Habis bateri headphone anda mati? Anda boleh terus mendengar berwayar menggunakan kabel USB yang dibekalkan – itu tidak berlaku dengan banyak fon kepala wayarles, yang memerlukan jus walaupun untuk mendengar berwayar. Dan jika anda tidak menggunakannya, bateri akan dimatikan selepas lima minit tidak aktif untuk memelihara kapasiti batery.

Kesimpulan

Earcup kayu bukan sekadar untuk pertunjukan. Perumah – diperbuat daripada gabungan kayu maple api pepejal, walnut dan mahogani – menyerap getaran akustik, meminimumkan herotan. Mereka juga menggunakan bahan sintetik alcantara yang mampan untuk beberapa elemen, memberikan mereka rasa lembut dan sentuhan.

Seperti yang mungkin anda duga, gabungan teknologi dan bahan ini tidak murah. ATH-WB2022 akan memberikan anda pulangan £2599.99 / $2700 (kira-kira RM12800) apabila ia dilancarkan tahun depan. Fon kepala wayarles kayu Audio-Technica didatangkan dengan tanda harga yang tinggi. Ia berharga $2,700 (RM 12800) dan akan dilancarkan pada 2023. Sudah tentu, ATH-WB2022 memberikan kejelasan audio dan boleh merangsang permintaan untuk produk itu walaupun harganya. Ia akan menjadi memorabilia terbaik audiophile, nampaknya.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.