BenQ Malaysia membawa masuk saudara kepada projektor LED mini GV30 iaitu GV11 yang condong ke arah keterjangkauan berbanding yang pertama untuk penghalang masuk yang lebih rendah bagi skrin besar ke mana-mana sahaja anda pergi.

Sejak Samsung menggugurkan The Freestyle awal tahun ini, ia benar-benar membawa masuk ke dalam arus perdana kategori khusus projektor mudah alih sebelum ini. Walau bagaimanapun, ia agak sukar untuk dicadangkan kerana tag harga RM4,999 yang tinggi. Jika anda sedang mencari alternatif yang lebih murah, anda mungkin berminat untuk melihat BenQ GV11.

Spesifikasi BenQ GV11

Jika anda biasa dengan projektor BenQ atau mungkin hanya projektor mini secara umum, GV11 mungkin telah menyebabkan sedikit deja vu kerana ia sebenarnya kelihatan hampir sama dengan GV30 yang lebih mahal, berkongsi badan bulat yang sama. Walau bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh skema penamaan, GV11 adalah projektor tahap permulaan yang lebih tinggi. 

Sebagai permulaan, GV11 memaparkan hanya pada resolusi asli 480p, dengan nisbah lontaran 1.3 bermakna pada jarak satu meter jauhnya, anda akan mendapat imej yang secara kasar diterjemahkan kepada paparan 35-inci manakala anda berada pada jarak dua meter. dapatkan paparan 70 inci. Ia meliputi 92% gamut warna Rec.709 dan menayangkan sehingga 16.7 juta warna, dengan nisbah kontras 100,000:1. Reka bentuk bulat membolehkan anda memutarkan unjuran anda dengan sewajarnya supaya anda boleh menukarnya daripada menggunakan dinding atau siling dan segala-galanya di antaranya bergantung pada persekitaran anda. Terdapat juga batu kunci menegak automatik untuk membetulkan imej anda.

Walaupun dengan resolusi 480p, itu mungkin bukan bahagian paling lemah dalam GV11. BenQ menilai GV11 untuk mempunyai kecerahan hanya 200 ANSI lumen, yang mungkin tidak cukup terang untuk imej yang selesa. Samsung The Freestyle misalnya mempunyai kira-kira 230 hingga 240 ANSI lumen, yang lebih banyak daripada GV11. Walaupun begitu, ramai orang cepat menyatakan bahawa The Freestyle tidak cukup terang untuk menayangkan imej tontonan yang selesa.

Ciri-ciri lain yang perlu diperhatikan pada GV11 termasuk hayat sumber cahaya kira-kira 20,000 jam yang boleh meningkat sehingga 30,000 jam dalam mod eko. Anda juga akan menemui pembesar suara 5W yang ditala oleh treVolo bersama bicu audio 3.5mm, serta dua port HDMI dan port USB-A untuk mengecas. Walaupun alat kawalan jauh disertakan, anda juga boleh menyambungkannya ke telefon pintar anda dan menghantar rancangan anda ke GV11. GV11 menjalankan Android TV 10 di luar kotak juga jadi walaupun tanpa menyambungkan telefon pintar anda, anda boleh menggunakan GV11 untuk menonton YouTube, Hulu dan banyak lagi. Anda juga boleh menggunakan GV11 tanpa sumber kuasa, dengan penilaian BenQ untuk main balik video sehingga 160 minit.

BenQ GV11 Pilihan Terbaik

Mengeluarkan getaran yang sama seperti GV30, GV11 boleh dikatakan sebagai peringkat bawah GV30 kerana ia hampir sama tetapi tidak cukup. Untuk satu, abah-abah sisi GV11 menggunakan reka bentuk jalur mendatar dan bukannya gril bulatan. Selain itu, sudut unjuran juga rendah sedikit untuk GV11.

Dari segi prestasi, resolusi yang disasarkannya sebenarnya adalah 480p yang menjelaskan mengapa ia jauh lebih murah dan skala lumen hanya pada 200lm dan bukannya 300lm GV30. Secara keseluruhannya, anda boleh menganggapnya sebagai versi yang lebih mampu milik apabila GV30 jika melebihi bajet anda atau hanya terlalu banyak untuk kegunaan anda.

Jadi GV11 pada asasnya adalah versi yang diperkecilkan yang masih mematuhi undang-undang “Anda Bayar Apa Yang Anda Dapat” yang saya fikir adalah cara yang baik untuk membenarkan lebih ramai orang masuk ke adegan projektor mudah alih tanpa menggunakan dompet mereka secara berlebihan. Memandangkan ia mempunyai TV Android terbina dalam dan pembesar suara juga, keseluruhan unit adalah semua yang anda perlukan untuk sesi filem luar.

Kesimpulan

BenQ GV11 tersedia untuk pembelian mulai hari ini dan seterusnya di kedai rasmi BenQ di Shopee dan Lazada. Ia didatangkan dengan tanda harga RM1,949 yang jauh lebih berpatutan, tetapi mulai sekarang sehingga akhir November, anda akan boleh mendapatkannya dengan hanya RM1,799 apabila anda menggunakan kod promo BENQGV11, dan anda juga akan dapat untuk merebut diri anda penghantaran percuma juga. “Tetapi promosi hanya sah sepanjang bulan November 2022 jadi jangan seret terlalu lama kerana hadiah Krismas awal tidak sepatutnya menjadi masalah. Nikmati penghantaran percuma sepanjang perjalanan juga!”

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.