Apple Watch Ultra, yang diumumkan bersama Apple Watch Series 8 pada acara produk “Far Out” Apple, mungkin merupakan perubahan terbesar yang pernah kami lihat pada barisan jam tangan Apple selama bertahun-tahun. Ia tiba pada 23 September, seminggu selepas Siri Tontonan 8. Dan yang pasti ia bukan rupa — atau harga — untuk semua orang.

Barisan jam tangan Apple telah berkembang secara perlahan, sama seperti barisan iPhone. Apple sebelum ini hanya melancarkan satu jam tangan setahun, tetapi Apple Watch SE memperkenalkan model yang lebih berpatutan kepada campuran. Apple Watch Ultra pergi ke arah yang bertentangan: Ia lebih mahal, tetapi tidak seperti jam tangan Edisi dipacu fesyen sebelumnya, Ultra menyasarkan fungsi… dan ketahanan. Selain itu, ia adalah Apple Watch terbesar dalam barisan itu.

Design Terbaru Dan Terunggul

Mendaki, berlari, menyelam. Terdapat band untuk itu. Menjadikan jam tangan sukan terbaik untuk semua jenis atlet memerlukan pendekatan yang unik. Itulah sebabnya kumpulan muzik khusus untuk pengembaraan luar, latihan ketahanan dan sukan air direka dengan teliti seperti jam tangan itu sendiri.

Kekebalan Yang Menyeluruh

Jam tangan baharu ini mempunyai sarung titanium, kristal hadapan rata nilam dan saiz sarung 49mm dengan paparan yang lebih cerah (2,000 nits). Terdapat butang kedua khusus baharu, pembesar suara yang dipertingkatkan dan reka bentuk yang jelas dan lasak. Selular juga merupakan satu-satunya model yang disertakan. Ia mempunyai banyak ciri baharu.

Ciri baharu terbesar Ultra, bateri yang jauh lebih besar, adalah sesuatu yang belum dimiliki oleh Apple Watch sejak ia diperkenalkan. Hayat bateri biasa Apple Watch adalah kira-kira satu setengah hari; Ultra menjanjikan lebih banyak: 36 jam penggunaan kuasa penuh, meningkatkan sehingga 60 jam lebih dalam mod kuasa rendah fungsi rendah.

Sesuai Untuk Semua Jenis Sukan Ekstrem

Dengan selongsong 49mm yang lebih besar, Apple dapat menyertakan bateri yang lebih besar. Apple Watch Ultra bertahan sehingga 36 jam dengan sekali cas, dan dengan tetapan kuasa rendah baharu, hayat bateri boleh bertahan sehingga 60 jam untuk pengembaraan berbilang hari. Bateri tahan cukup lama untuk pengguna melengkapkan triatlon kursus panjang yang merangkumi berenang 2.4 batu, menunggang basikal 112 batu dan maraton 26.2 batu penuh.

Apple Watch Ultra menampilkan GPS dwi-frekuensi, menyepadukan kedua-dua frekuensi L1 dan L5, serta mempunyai algoritma kedudukan baharu Ia menyediakan GPS paling tepat bagi mana-mana Apple Watch, yang bermaksud ia juga menawarkan data jarak, rentak dan laluan yang tepat untuk latihan dan bersaing. Untuk menampung persekitaran yang lebih ekstrem, Apple Watch Ultra boleh menahan julat suhu yang lebih luas. Ia berfungsi dalam keadaan sejuk seperti -4 darjah Fahrenheit (-20° C) hingga sepanas 131 darjah Fahrenheit (55° C). Jam ini diperakui MIL-STD-810H, metrik yang digunakan untuk peralatan ketenteraan dan oleh pengeluar peralatan lasak.

Untuk sukan air, Apple Watch Ultra boleh menampung aktiviti luncur layang, wakeboarding dan selam skuba rekreasi, aktiviti yang tidak disyorkan untuk model Apple Watch standard. Apple Watch Ultra diperakui WR100 dan EN 13319, piawaian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk aksesori menyelam. Apabila digunakan untuk menyelam, Apple Watch Ultra mempunyai tolok kedalaman dan apl Kedalaman khusus yang memaparkan kedalaman semasa, suhu air (menggunakan penderia suhu baharu), tempoh di bawah air dan kedalaman maksimum dicapai.

Feature Menarik di Apple Watch Ultra

Apple mereka bentuk muka jam Wayfinder khas untuk Apple Watch Ultra, dengan kompas terbina dalam dan ruang untuk sehingga lapan komplikasi. Muka jam boleh disesuaikan untuk gunung, lautan atau denai, dan ia bertukar merah pada waktu malam untuk keterlihatan yang lebih baik. Apple Watch Ultra menyokong Titik Jalan Kompas untuk menandakan lokasi atau tempat menarik, dan ciri Backtrack menggunakan GPS untuk mencipta laluan yang menunjukkan di mana pengguna telah berada, membantu untuk menjejak semula langkah apabila hilang.

Selain ciri yang direka untuk meneroka dan mengembara, Apple Watch Ultra mempunyai semua fungsi yang tersedia dalam Apple Watch Series 8. Ia memantau kadar denyutan jantung, menjejak tidur, boleh mengambil bacaan ECG, memantau oksigen darah dan menawarkan semua perkara yang sama. pilihan penjejakan kecergasan. Semua model Apple Watch Ultra menampilkan sambungan selular, dengan pelan selular yang diperlukan untuk mengakses semua fungsi.

Apple Watch Ultra mempunyai penderia suhu yang sama dalam Siri 8, yang mengukur suhu air tetapi juga digunakan untuk perancangan kesuburan untuk wanita. Ia meningkatkan penjejakan kitaran dan boleh memberikan anggaran ovulasi retrospektif.

Terdapat penderia gerakan dalam Apple Watch Ultra yang membolehkan Pengesanan Ranap, memberi amaran kepada perkhidmatan kecemasan jika anda mengalami kemalangan kereta yang teruk. Apabila ranap sistem dikesan, Apple Watch mendaftar masuk dengan pengguna dan kemudian mendail perkhidmatan kecemasan secara automatik jika tiada respons selepas kira detik 10 saat.

Kesimpulan

Akhirnya, orang ramai membeli dan memakai Apple Watch (Ultra) atas sebab yang berbeza daripada Rolex Explorer atau Omega Seamaster mereka. Dan model Apple Watch generasi sebelumnya menunjukkan bahawa jam tangan ini boleh wujud bersama, bukan sahaja dalam pasaran tetapi juga untuk pemakai yang sama. Apa yang menarik minat saya ialah sama ada “pemula” yang sanggup membelanjakan Sejumlah wang yang banyak untuk Apple Watch Ultra juga cukup selesa untuk membelanjakan dua kali ganda pada jam tangan mekanikal pada masa hadapan.

Apakah pendapat anda tentang Apple Watch Ultra? Adakah anda akan membeli satu, atau adakah anda tidak kagum? Beritahu kami dalam ruang komen di bawah. Tekan link di bawah untuk melayari store kami untuk Gadjet terbaru.

So what are you waiting for, visit our store an use that cupon for discount, grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.