Terdapat beberapa jam tangan pintar yang berfungsi dengan kedua-dua telefon pintar Android dan iPhone, tetapi adakah Pixel Watch Google antaranya? Pixel Watch baharu Google menjalankan Wear OS 3.5 yang merupakan versi terkini Wear OS. Di samping Pixel Watch, siri Galaxy Watch 4 dan siri Galaxy Watch 5 adalah satu-satunya jam tangan pintar lain yang menjalankan versi Wear OS ini.

Pixel Watch ialah jam tangan pintar Google yang pertama, dan ia dilengkapi dengan beberapa ciri utama yang menjadikannya menarik kepada ramai pengguna. Seperti Apple Watch, Google menawarkan beberapa jalur jam tangan untuk disesuaikan – lebih 20, tepatnya. Selain itu, jam tangan menawarkan akses kepada Gedung Google Play dan boleh mengukur kadar denyutan jantung pemakai, tahap oksigen darah dan juga mengambil ECG. Mungkin ciri terbaik jam tangan pintar ialah penyepaduan dengan Fitbit untuk menjejak data kesihatan dan kecergasan.

Jam Pintar "Lain" Google Bersambung Dengan iPhone

Pengguna iPhone yang memerhatikan Pixel Watch akan kecewa, tetapi terdapat jam tangan pintar Google alternatif yang boleh mereka ambil. Fitbit Sense 2 dan Versa 4, yang secara teknikalnya adalah produk Google, serasi dengan kedua-dua peranti Android dan iOS. Lebih-lebih lagi, ia juga lebih murah daripada Pixel Watch. Sense 2 yang bermula pada RM1400 mempunyai ciri penjejakan kesihatan yang sama seperti Pixel Watch. Selain itu, hayat bateri enam harinya menjadikan hayat bateri 24 jam Pixel Watch memalukan. Versa 4 lebih berpatutan pada RM1100 tetapi tidak mempunyai ciri seperti sensor ECG. Walau bagaimanapun, terdapat sokongan untuk pemberitahuan irama jantung yang tidak teratur yang juga boleh digunakan untuk mengesan tanda fibrilasi atrium (AFib).

Di mana Fitbit menonton jejak di belakang Pixel Watch adalah dalam jabatan ciri pintar. Tiada Pembantu Google, tetapi terdapat Amazon Alexa terbina dalam. Mereka juga tidak mempunyai sokongan Wi-Fi dan tidak mempunyai storan terbina dalam untuk senarai main dan buku audio. Selain itu, tiada satu pun jam tangan Fitbit mempunyai LTE, tetapi pengguna boleh menerima panggilan apabila mereka disambungkan ke telefon. Di samping itu, telah disahkan bahawa Peta Google dan Google Wallet akan datang kepada kedua-dua peranti boleh pakai pada masa hadapan, tetapi mereka tidak mungkin mendapat apl Google Home baharu yang muncul pada Pixel Watch. Oleh itu, walaupun Pixel Watch tidak berfungsi dengan iPhone, terdapat beberapa alternatif yang hebat.

Google Pixel Watch Tak Serasi Dengan Peranti IOS

Walaupun Google menawarkan keserasian merentas peranti dengan beberapa produknya seperti Pixel Buds Pro, ceritanya berbeza dengan Pixel Watch. Lembaran spesifikasi untuk Pixel Watch mendedahkan bahawa jam tangan pintar itu hanya serasi dengan peranti Android yang menjalankan Android 8 atau lebih baru. Ini bermakna ia tidak akan berfungsi dengan peranti bukan Android termasuk iPhone dan iPad. Google juga menjelaskan bahawa Pixel Watch tidak akan berfungsi dengan peranti Android Go. Sebab di sebalik keputusan Google untuk tidak memasukkan sokongan untuk peranti bukan Android tidak diketahui, tetapi ia tidak menghairankan memandangkan Galaxy Watch 4 dan Watch 5 Samsung juga tidak berfungsi dengan iPhone.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.