Terdapat kecenderungan dalam kalangan peminat telefon dan ya, malah kami di media, terlalu mementingkan markah penanda aras seolah-olah mereka adalah mata pada papan mata yang menunjukkan pemenang dan kalah. Akibatnya, mereka yang menggunakan telefon siri Pixel 6 atau Pixel 7 berasa bahawa cipset di dalam telefon bimbit mereka, Google Tensor dan Tensor 2, masing-masing tidak bagus kerana mereka kalah dengan cip Snapdragon atau A-siri terkini.

Seperti yang dinyatakan oleh 9to5Google, episod terbaru podcast Made by Google menampilkan Monika Gupta, pengarah kanan pengurusan produk Google untuk Google Silicon. Menurut Gupta, pasukannya bertemu dengan penyelidik AI Google untuk “mengetahui dengan tepat di mana model pembelajaran mesin menjadi trend dalam tempoh lima tahun.”

Google tidak mereka bentuk cip Tensor untuk memenangi pertempuran penanda aras. Ia mempunyai matlamat yang lebih mesra pengguna

Apabila bercakap tentang penanda aras, Gupta berkata, “Saya fikir penanda aras klasik mempunyai tujuan pada satu ketika, tetapi saya fikir industri telah berkembang sejak itu. Dan jika anda melihat apa yang Google cuba lakukan dengan mendorong inovasi AI ke dalam telefon pintar, kerana kami rasa ini adalah pendekatan yang akan memberikan pengalaman berguna seperti beberapa yang baru saya nyatakan, penanda aras klasik telah dikarang pada masa di mana AI dan telefon tidak wujud.”

Dalam erti kata lain, Googler mengatakan bahawa ciri berguna pada Pixel yang bergantung pada keupayaan Kecerdasan Buatan cip Tensor adalah lebih penting daripada mendapat markah tertinggi pada ujian penanda aras. Bercakap tentang ujian sedemikian, Gupta menambah, “Mereka mungkin menceritakan beberapa kisah, tetapi kami tidak merasakan mereka menceritakan kisah yang lengkap. Jadi bagi kami apa yang kami tanda aras ialah beban kerja perisian sebenar yang kami jalankan pada cip kami dan kemudian kami berusaha dengan setiap generasi cip Tensor untuk menjadikannya lebih baik, sama ada kualiti yang lebih baik, prestasi yang lebih baik, kuasa yang lebih rendah.”

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Google telah melengkapkan telefon Pixelnya dengan ciri seperti Pemadam Ajaib, yang menghapuskan orang dan item yang tidak diingini daripada gambar. Penyamaran akan menukar warna item yang menonjol seperti ibu jari yang sakit di latar belakang foto. Warna baharu akan sebati dengan latar belakang untuk menjadikan item kurang ketara supaya perhatian dapat difokuskan pada subjek gambar.

Nyahkabur Foto Google (pada barisan Pixel 7 sahaja) membaiki gambar yang kabur dan tangkapan buruk serta menjadikannya kelihatan hebat. Ciri AI lain termasuk Clear Calling yang menggunakan AI untuk menghapuskan bunyi ambien semasa panggilan telefon.

Google 'Selesa' Dengan Tensor Tidak Memenangi Sebarang Penanda Aras

Pada podcast Made by Google minggu ini, Tensor G2 ialah topik perbincangan dan episod terbaharu memberikan kita gambaran keseluruhan tentang pendekatan Google dengan cip ini, bersama-sama dengan penanda aras.

Google Secara Terbuka Mengakui Fungsi Dikuasakan AI Lebih Penting Daripada Kehebatan Perkakasan untuk Telefon Pixel, dan Syarikat Gembira Dengan Hasilnya
Monika Gupta bekerja sebagai pengarah kanan pengurusan produk untuk Google Silicon Teams dan “memfokus pada perkara yang [Google] perlukan[s] lima tahun dari sekarang” untuk cipnya. Temu bual itu memfokuskan pada cara pendekatan dalaman terhadap cip ini melibatkan pasukan silikon yang bekerjasama dengan penyelidik AI Google untuk “mengetahui dengan tepat di mana model pembelajaran mesin menjadi arah aliran dalam tempoh lima tahun.”

“Saya tidak membuat keputusan berdasarkan kedudukan pembelajaran mesin hari ini, dan saya boleh mengatakannya kerana saya bekerja di Google. Sama dengan perisian yang pasukan perisian kami lakukan. Saya tahu di mana pasukan perisian ingin membawa pengalaman pengguna lima tahun dari sekarang. Itulah faedahnya bukan pembekal silikon pedagang, tetapi pembekal silikon dalaman. Jadi keputusan tukar ganti itu sangat sukar, tetapi saya fikir keputusan itu menjadi lebih mudah apabila anda disepadukan secara menegak.”

Selain itu, podcast itu juga mempunyai bahagian tentang pendapat pasukan Tensor tentang penanda aras dan perkara yang difokuskan oleh telefon Pixel.

“Saya fikir penanda aras klasik mempunyai tujuan pada satu ketika, tetapi saya fikir industri telah berkembang sejak itu. Dan jika anda melihat apa yang Google cuba lakukan dengan memasukkan inovasi AI ke dalam telefon pintar, kerana kami merasakan pendekatan ini akan memberikan pengalaman yang berguna seperti beberapa yang baru saya nyatakan, penanda aras klasik telah dikarang pada zaman di mana AI dan telefon tidak wujud.”

Mereka mungkin menceritakan beberapa kisah, tetapi kami tidak merasakan mereka menceritakan kisah yang lengkap. Jadi bagi kami, apa yang kami tanda aras ialah beban kerja perisian sebenar yang kami jalankan pada cip kami dan kemudian kami berusaha dengan setiap generasi cip tensor untuk menjadikannya lebih baik, sama ada kualiti yang lebih baik, prestasi yang lebih baik, kuasa yang lebih rendah.

Google telah mengatakan bahawa ia “sangat selesa” dengan tidak memenangi atau mengetuai penanda aras kerana ia memberi tumpuan kepada mengutamakan pengalaman pengguna akhir yang berasal daripada keputusan cip yang telah dibuat oleh syarikat itu.

Kesimpulan

Ingat komen terkenal dan ikonik yang dibuat oleh pemain hoki yang hebat Wayne Gretzky yang berkata, “I skate to where the puck is going to be, not where it has been.” Gupta menunjukkan bahawa Google melakukan perkara yang sama tentang Kepintaran Buatan. Mengenai podcast, dia berkata, “Saya tidak membuat keputusan berdasarkan kedudukan pembelajaran mesin hari ini, dan saya boleh mengatakannya kerana saya bekerja di Google. Begitu juga dengan perisian yang pasukan perisian kami lakukan. Saya tahu di mana pasukan perisian mahu mengambil pengalaman pengguna lima tahun dari sekarang.”

Dia menambah bahawa ini boleh dilakukan di Google kerana mereka mereka bentuk cip itu, bukan membelinya di luar rak. Gupta menyatakan, “Itulah faedahnya bukan menjadi pembekal silikon pedagang, tetapi pembekal silikon dalaman. Jadi keputusan tukar ganti itu sangat sukar, tetapi saya fikir ia menjadi lebih mudah apabila anda disepadukan secara menegak.”

Jadi ya, anda tidak mungkin melihat cip Google Tensor memenangi sebarang pertempuran penanda aras terhadap silikon yang digunakan pada perdana Android lain dan model iPhone terkini. Tetapi bagi Google, mereka bentuk Tensor bermakna memikirkan ke mana AI akan pergi pada masa hadapan dan cara ia boleh digunakan untuk menawarkan ciri yang berguna dan membantu untuk pembeli Pixel.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.