Microsoft hari ini mengumumkan bahawa prapesanan untuk Surface Pro 9 dan Surface Laptop 5 baharu akan bermula dari 8 November di Malaysia, melalui penjual semula sah komersial dan peruncit sah.

Pengguna yang membuat prapesanan Surface Pro 9, dari sekarang hingga 28 November, akan menerima Papan Kekunci Tandatangan Surface Pro percuma dan hadiah percuma lain (bernilai sehingga RM1,288) manakala pengguna yang membuat prapesanan Surface Laptop 5 akan menerima percuma. Microsoft Arc Mouse dan hadiah percuma lain (bernilai sehingga RM998) daripada peruncit sah terpilih. Semua pembelian pengguna juga akan termasuk langganan percuma selama sebulan kepada Microsoft 365.

Pengguna yang membuat prapesanan Surface Pro 9, dari sekarang hingga 28 November, akan menerima Papan Kekunci Tandatangan Surface Pro percuma dan hadiah percuma lain (bernilai sehingga RM1,288) manakala pengguna yang membuat prapesanan Surface Laptop 5 akan menerima percuma. Microsoft Arc Mouse dan hadiah percuma lain (bernilai sehingga RM998) daripada peruncit sah terpilih. Semua pembelian pengguna juga akan termasuk langganan percuma selama sebulan kepada Microsoft 365.

Microsoft berkongsi visinya untuk era PC Windows seterusnya, di mana PC dan awan bersilang, dan memanfaatkan teknologi AI yang inovatif untuk membuka kunci pengalaman baharu. Dengan menyatukan yang terbaik dari Microsoft pada satu peranti, pengguna diberi kuasa untuk mengambil bahagian, dilihat, didengar dan menyatakan kreativiti mereka.

“Kami berbesar hati untuk membawa peranti Surface baharu ke Malaysia, mengembangkan portfolio kami untuk Windows 11. Sejak sepuluh tahun lalu, Surface telah mencabar konvensyen PC melalui faktor bentuk yang inovatif dan model interaksi baharu yang mengubah apa yang diharapkan oleh industri daripada komputer riba, desktop, tablet dan peranti produktiviti mudah alih. Yang penting, Surface dan Windows membantu menghilangkan halangan, memperkasakan kami untuk berhubung, mencipta, bekerja, belajar dan bermain dengan cara yang baharu dan semula jadi,” kongsi Azizah Ali, Ketua Pegawai Pemasaran dan Operasi Microsoft Malaysia.

“Kami juga mempunyai Surface for Business, yang direka untuk era kerja hibrid. Peranti Surface direka bentuk untuk memberikan pengalaman optimum untuk kedua-dua Windows 11 dan Microsoft 365, membolehkan pengguna merentas industri, dari perniagaan ke pendidikan dan seterusnya, bekerja dengan selamat, dari cip ke awan, dengan perlindungan daripada Microsoft,” tambah Azizah.

Surface Pro 9

Sedekad yang lalu, Microsoft menggabungkan manfaat komputer riba yang berkuasa, tablet serba boleh dan studio sedia dakwat – dan hari ini, Surface Pro 9 telah meningkatkan tahap. Peranti ini menampilkan kickstand terbina dalam ikonik dan paparan PixelSense 13” dari tepi ke tepi yang menakjubkan, dengan kadar penyegaran sehingga 120Hz.

Di bawah paparan ialah kamera HD, pembesar suara Omnisonik, mikrofon arah dan cip G6 tersuai Microsoft yang membawa dakwat ke tahap seterusnya dengan isyarat sentuhan. Digabungkan dengan Fokus Dakwat baharu dalam Microsoft OneNote, atau apl GoodNotes baharu untuk Windows 11, dakwat digital pada skrin akan terasa seperti pen di atas kertas.

Surface Pro 9 tersedia dalam dua pilihan – dikuasakan oleh pemproses Intel® Core Generasi ke-12 yang dibina pada platform Intel® Evo™ dengan Thunderbolt™ 4, atau Microsoft SQ®3 yang dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon dengan sambungan 5G untuk Surface untuk pengguna Perniagaan. Dalam kedua-dua pilihan, pengguna akan mendapat bentuk Surface Pro ikonik yang sama, prestasi hebat, hayat bateri sepanjang hari dan keupayaan teras Terjamin.

Pemproses Intel® Core menawarkan kuasa dan prestasi yang luar biasa. Dibina pada platform Intel® Evo™, Surface Pro 9 dibuat untuk pelbagai tugas dunia sebenar, produktiviti desktop penuh dan beban kerja yang sengit – dengan prestasi sehingga 50% lebih tinggi daripada Surface Pro 8. Diiringi oleh Thunderbolt™ 4, pemindahan data adalah lancar dan pantas, berlabuh pada berbilang paparan 4K atau menyokong persediaan eGPU.

Sebaliknya, dengan pemproses Microsoft SQ®3, pengguna Surface for Business boleh mengharapkan sambungan 5G yang pantas dan sehingga 19 jam hayat bateri. Dengan Unit Pemprosesan Neural (NPU) yang baharu sepenuhnya, buka kunci ciri dan pengalaman AI baharu melalui kesan Windows Studio – dimungkinkan melalui NPU yang mampu melakukan lebih daripada 15 trilion pengiraan sesaat.

Berharga daripada RM5,299, nikmati serba boleh, kuasa dan fleksibiliti semuanya dalam satu peranti. Surface Pro 9 direka dengan sarung aluminium gred tinggi dalam dua pilihan warna baharu, Sapphire dan Forest, dan menyediakan pilihan pemperibadian dengan Papan Kekunci Tandatangannya.

Surface Laptop 5

Surface Laptop 5 adalah anggun dan elegan, memberikan hayat bateri sepanjang hari dan kini menampilkan Thunderbolt™ 4. Dikuasakan oleh platform Intel® Evo™ terkini, peranti ini lebih 50% lebih berkuasa daripada pendahulunya.

Paparan 3:2 PixelSense tandatangan Surface Laptop 5 hadir dalam pilihan 13.5” atau 15”, setiap satu dengan Dolby Vision IQ, memberikan pengguna gambar yang terbaik, warna terang dan kontras yang tajam dalam sebarang keadaan pencahayaan. Pembesar suara ditala dengan sempurna dan menawarkan pemprosesan spatial 3D Dolby Atmos, manakala kamera HD menghadap hadapan dan Mikrofon Studio menangkap dalam fesyen sebenar.

Daripada pembukaan yang mudah dan log masuk pantas dengan Windows Hello, kepada skrin sentuh, pad sentuh ketepatan dan pengalaman menaip yang sempurna, Surface Laptop 5 menawarkan ketukangan, keselesaan dan keupayaan untuk melompat masuk dan menghasilkan kerja terbaik anda.

Berharga daripada RM5,299, Surface Laptop 5 adalah pantas, ringan dan canggih – direka untuk meningkatkan pengalaman pengkomputeran pengguna.

Harga Di Pasaran Di Malaysia

Surface Laptop 5 dan Surface Pro 9 tersedia untuk pra-pesanan mulai hari ini, 8 November, melalui penjual semula sah komersial, Maxis; dan peruncit sah seperti All IT, Gloo by SNS Network, Harvey Norman, Lazada Flagship Store, PC Image, Senheng, Shopee Authorized Store dan TMT by Thundermatch.

Dengan cara ini, pengguna boleh mendapatkan nasihat tentang peranti Microsoft Surface dan Windows yang betul untuk dibeli melalui Perkhidmatan Concierge Microsoft. Perkhidmatan ini boleh didapati di Harvey Norman Pavilion Bukit Jalil, Gloo Low Yat (Rangkaian SNS) serta Microsoft Authorize Store di Shopee Mall. Nantikan berita teknologi terkini di TechNave.com.

Kesimpulan

Microsoft Designer ialah apl reka bentuk grafik baharu dalam Microsoft 365. Dikuasakan oleh AI terbaik dalam kelasnya termasuk DALL∙E 2, Microsoft Designer direka bentuk untuk menghidupkan visi kreatif, membolehkan pengguna menghidupkan idea kreatif mereka. Ini memudahkan untuk mereka bentuk siaran media sosial, jemputan dan banyak lagi, semuanya pada kadar yang lebih pantas.

Penyepaduan Microsoft AI dan DALL∙E 2 dalam apl Microsoft Designer ialah contoh bantuan AI yang mengaburkan garis antara platform, peranti dan awan supaya pengguna dapat mengekspresikan diri mereka dengan lebih baik, tanpa mengira tahap kepakaran. Microsoft tidak lama lagi akan membawa alatan Microsoft Creator ini – termasuk integrasi DALL∙E 2 – ke dalam Bing dan Edge dengan Image Creator yang membolehkan pengguna menggunakan perkataan mereka, bukan hanya untuk mencari, tetapi untuk mencipta.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.