Apple telah melancarkan iPhone “Pro” sejak siri iPhone 11 2019, tetapi sehingga telefon iPhone 14 Pro tahun ini benar-benar meletakkan pemisahan yang bermakna antara iPhone Pro dan bukan Pro. Sebahagian daripada pemisahan ini adalah disebabkan oleh inovasi sebenar: iPhone 14 Pro dan Pro Max memperkenalkan antara muka pengguna baharu yang telah menjana wacana melalui industri teknologi sejak beberapa minggu lalu, dan berkemungkinan besar akan memberi inspirasi kepada perubahan besar pada UI telefon Android. dalam masa terdekat. IPhone Pro juga memperkenalkan kamera paling padat piksel yang pernah ada kepada iPhone, yang membuka panjang zum optik baharu dan menaikkan kebolehan untuk perkara yang boleh dilakukan oleh profesional dari segi penyuntingan foto.

Camera Quality Test

Kamera 48MP lebar (utama) baharu membawa beberapa faedah. Faedah pertama dan paling jelas ialah ia membolehkan Apple menggunakan pixel-binning pada fotonya, yang pada asasnya membungkus maklumat cahaya bernilai empat piksel menjadi satu. Ini menghasilkan prestasi yang lebih baik dalam cahaya malap, tanpa menggunakan mod malam.

Faedah kedua ialah kami juga boleh menangkap fail RAW (atau sebagai jurugambar memanggilnya, “menggambar dalam RAW”) menggunakan kesemua 48 mega piksel. Fail RAW tidak dimampatkan, fail tanpa kerugian yang menyimpan semua data yang mampu ditangkap oleh sensor kamera. Apple memanggil fail RAW mereka “ProRaw,” dengan cara itu. Faedah ketiga ialah kamera utama yang lebih padat piksel membolehkan Apple memotong ke bahagian tengah sensor untuk menghasilkan apa yang Apple dakwa sebagai tangkapan “telefoto optik 2x”.

Contoh Gambar Yang di ambil menggunakan Kamera 48MP Bahar

48 MP Raw

Potrait

Ultrawide

Micro

Pendapat Kami

Dengan kehadiran resolusi dan sensor yang terbaharu pada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max, memberikan impact yang amat amat menakjubkan dan amat amat profesional dari segi kawalan dan kuality. Kualiti gambar yang dikeluarkan memang melampaui imaginasi, serta bokeh yang ditawarkan amat ketara dan kemampuan fokus yang hebat di dalam phone ini. Hanya terdapat suatu masalah keranan kamera akan automatically switch apabila kita terlalu dekat dengan object.

Dapatkan RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE
Start typing to see products you are looking for.