HONOR Magic Vs Foldable Menjadi Rasmi: Akan Datang Ke Malaysia

Honor mengadakan acara besar-besaran selama dua hari di China, yang memuncak hari ini dengan pengumuman perdana boleh lipat baharunya – Honor Magic Vs. Ia lebih nipis dan lebih ringan daripada pendahulunya, dan syarikat itu mendedahkan pengurangan berat datang daripada reka bentuk engsel canggih yang sama sekali baru, membolehkan telefon ditutup tanpa jurang.

Keluaran Terbaru Daripada Honor

Pasaran telefon lipat terbaik terus berkembang, dengan Honor mendedahkan Magic VSnya akan menjadi telefon lipat pertama syarikat yang dilancarkan di luar China. Saya telah bermain dengan Magic VS berikutan pendedahannya, yang jelas dari awal adalah pesaing utama Samsung Galaxy Z Fold 4.

Kunci kepada Magic VS ialah Honor menggunakan perisian Android yang betul (walaupun agak menyamar sebagai Honor’s MagicOS 2), termasuk akses Gedung Google Play, jadi tiada masalah mabuk daripada senarai hitam Huawei sejak beberapa hari yang lalu.

Itu, ditambah dengan titik harga yang mungkin menarik, akan menjadi tarikan bagi penumpang di Barat yang mencari telefon lipat baharu. Walau bagaimanapun, perkara yang anda dan saya perlu bayar masih perlu disahkan: harga ¥7,499 di China akan bersamaan dengan kira-kira £870 mengikut kadar pertukaran hari ini, tetapi tidak ada kemungkinan telefon bimbit itu mampu pada pandangan saya, terutamanya memandangkan spec yang ditawarkan.

Tetapi sebelum saya masuk ke dalamnya, lihat saja Magic VS. Saya telah menyertakan galeri di bawah dan, baiklah, bukankah ia satu papak telefon lipat yang tampan? Saya rasa begitu, terutamanya dalam kemasan Cyan ini, yang benar-benar halus pada mata, tahan cap jari (suka itu), dan logam lembut dalam penampilannya. Varian Jingga dan Hitam juga tersedia, tetapi saya tidak pernah melihatnya secara langsung.

Spesifikasi Kasar

Dari segi spesifikasi mentah, Honor tidak main-main tentang Magic VS. Ia akan bersaing dengan mudah dengan Samsung Galaxy Z Fold 4, terima kasih kepada kedua-dua telefon bimbit yang menampilkan Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Bukan, ia bukan Snapdragon 8 Gen 2, pelancaran yang saya hadiri minggu lepas ( dan itu pastinya akan berakhir dalam siri Galaxy S23), tetapi cipset perdana telah menjadi begitu berkuasa sekarang sehingga saya tidak fikir ia menjadi kebimbangan utama kepada bakal pembeli.

Menariknya Magic VS sedikit lebih besar daripada Z Fold 4, yang kedua yang saya gunakan selama beberapa minggu tahun ini dan menjadi agak gemar. Tetapi tidak secara dramatik: Skrin luar Honor 6.45-inci 90Hz dan panel terbentang dalaman 7.9-inci 120Hz menjadikan telefon lebih tinggi 5mm dan 5mm yang sama lebih lebar daripada setara dengan Galaxy. Saya perlu melihat bagaimana keadaan itu berlaku selepas penggunaan yang lebih lama.

Terdapat beberapa perkara yang saya tidak pasti sama sekali. Walaupun perisian Magic VS tidak muktamad untuk pasaran ini, dan saya tidak boleh mengkritiknya pada peringkat ini, kedudukan pengimbas cap jari pada butang sisi terasa sedikit menghalang, saya telah menekan ia hanya semasa cuba membuka telefon, tetapi gagal untuk log masuk. Maklum balas haptik juga tidak sesuai untuk saya.

Jika tidak, Honor telah melakukan kerja yang hebat dari segi binaan di sini: bukan sahaja kemasan Cyan yang indah itu, tetapi mekanisme engsel yang lebih kecil daripada pendahulunya Magic V dan ia sangat kemas dan kemas sehingga anda tidak menyedarinya langsung apabila berada di dalam kedudukan terbentang. Pasti, skrin utama masih mengalami ‘kedut tengah’ seperti semua telefon lipat sekarang, tetapi tidak lebih atau kurang daripada mana-mana pesaing.

Kesimpulan

Jika anda telah mengikuti perjalanan Honor baru-baru ini, maka anda mungkin sudah biasa dengan penggunaan kamera 54-megapiksel Sony IMX800, seperti yang terdapat di sini dalam Magic VS, tetapi juga dalam perdana Honor 70 yang terdahulu. Itu dipasangkan dengan sudut lebar 50MP dan zum 8MP 3x, jadi terdapat julat yang ketara di sini, sekali lagi seperti persediaan Samsung Galaxy Z Fold 4 dalam banyak aspek.

Bolehkah Honor bertahan dalam pertempuran telefon lipat? Kami akan mengetahuinya tidak lama lagi, apabila menjelang musim bunga 2023 telefon bimbit itu akan menerima pelancaran rasminya di Eropah, lengkap dengan harga dan mungkin promosi prapesan, kemudian kita dapat melihat sama ada kepingan perkakasan Honor yang dibuat dengan baik ini akan mempunyai Galaxy peminat mempertimbangkan semula pilihan mereka atas sebab harga… ‘VS’ sebenar, boleh dikatakan, eh?

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.