Apple memperkenalkan iPad Pro generasi akan datang, dikuasakan dengan cip M2

iPad Pro baharu menampilkan pengalaman hover Pensil Apple peringkat seterusnya, tangkapan video ProRes, Wi-Fi 6E yang sangat pantas dan ciri berkuasa dalam iPadOS 16

Pelancarannya telah dikhabarkan awal minggu ini yang ternyata benar. Sebentar tadi, Apple telah melancarkan iPad Pro serba baharu yang dikuasakan oleh pemproses M2 yang dilancarkan oleh syarikat itu pada bulan Jun di WWDC 2022 untuk keluaran MacBook Air dan MacBook Pro 13 tahun ini.

M2 membawa CPU 8-teras yang sehingga 15% lebih pantas daripada CPU M1 menurut Apple, di samping GPU 10-teras yang menawarkan peningkatan sehingga 35% dari segi prestasi grafik. Cip ini juga menampilkan Enjin Neural 16-teras yang 40% lebih pantas daripada rakan sejawatnya M1 bersama-sama jalur lebar memori bersatu 100GB/s iaitu 50% lebih daripada cip sebelumnya.

Prestasi Luar Jangkauan daripada Cip M2

M2, permulaan generasi cip M-siri Apple yang akan datang, membawa lebih banyak prestasi dan keupayaan terobosan kepada iPad Pro, dengan kecekapan kuasa peneraju industri, seni bina memori bersatu dan teknologi tersuai.
M2 menampilkan CPU 8-teras — sehingga 15 peratus lebih pantas daripada M1 — dengan kemajuan dalam kedua-dua teras prestasi dan kecekapan, dan GPU 10-teras, memberikan prestasi grafik sehingga 35 peratus lebih pantas untuk pengguna yang paling menuntut. Digabungkan dengan CPU dan GPU, Enjin Neural 16 teras boleh memproses 15.8 trilion operasi sesaat — 40 peratus lebih daripada M1 — menjadikan iPad Pro lebih berkuasa apabila mengendalikan tugasan pembelajaran mesin. Cip M2 juga mempunyai 100GB/s lebar jalur memori bersatu — 50 peratus lebih daripada M1 — dan menyokong sehingga 16GB memori bersatu pantas, menjadikan berbilang tugas dan bekerja dengan aset besar lebih lancar.2


Prestasi pengecas turbo M2 walaupun aliran kerja yang paling mencabar, daripada jurugambar yang mengedit perpustakaan foto besar-besaran dan pereka bentuk yang memanipulasi objek 3D yang kompleks, kepada profesional penjagaan kesihatan yang mengambil pengimejan dan analisis lanjutan, kepada pemain yang menikmati permainan intensif grafik. Kuasa M2 juga meluas kepada enjin media baharu dan pemproses isyarat imej, yang digabungkan dengan kamera canggih, membolehkan pengguna menangkap video ProRes buat kali pertama dan transkod rakaman ProRes sehingga 3x lebih pantas. Ini bermakna pencipta kandungan boleh menangkap, mengedit dan menerbitkan video gred pawagam daripada satu peranti di lapangan.

Kesambungan Wayarles Sangat Laju Dan Harga Yang Ditawarkan

iPad Pro baharu menyokong sambungan Wi-Fi terpantas dengan sokongan untuk Wi-Fi 6E,3 supaya pengguna yang memerlukan sambungan pantas boleh membawa aliran kerja yang mencabar bersama mereka ke mana-mana. Muat turun adalah sehingga 2.4Gb/s, 2x lebih pantas daripada generasi sebelumnya. Model Wi-Fi + Selular dengan 5G (sub-6GHz dan mmWave4) kini menyokong lebih banyak rangkaian 5G di seluruh dunia, jadi pengguna boleh mengakses fail mereka, berkomunikasi dengan rakan sekerja dan menyandarkan data mereka dalam sekelip mata semasa dalam perjalanan.

Sementara itu, Apple telah mengesahkan bahawa iPad Pro M2 telah masuk ke Malaysia

 

iPad Pro M2 11-inch

 (Wi-Fi) / (Cellular)

128GB – RM3,899 / RM4,649

256GB – RM4,399 / RM5,149

512GB – RM5,399 / RM6,149

1TB – RM7,399 / RM8,149

2TB – RM9,399 / RM10,149

 

iPad Pro M2 12.9-inch

(Wi-Fi) / (Cellular)

128GB – RM5,399 / RM6,149

256GB – RM5,899 / RM6,649

512GB – RM6,899 / RM7,649

1TB – RM8,899 / RM9,649

2TB – RM10,899 / RM11,649

Kesimpulan

Model iPad baharu direka bentuk untuk meminimumkan kesannya terhadap alam sekitar dan memasukkan 100 peratus emas kitar semula — yang pertama untuk iPad — dalam penyaduran berbilang papan litar bercetak, serta unsur aluminium, timah dan nadir bumi yang dikitar semula. Semua model iPad memenuhi piawaian tinggi Apple untuk kecekapan tenaga dan bebas merkuri, BFR, PVC dan berilium. Pembungkusan yang direka bentuk semula dalam iPad Pro baharu menghilangkan bungkus plastik luar, dan 99 peratus daripada pembungkusan adalah berasaskan gentian, membawa Apple lebih dekat kepada matlamatnya untuk mengeluarkan sepenuhnya plastik daripada semua pembungkusan menjelang 2025.


Hari ini, Apple adalah neutral karbon untuk operasi korporat global, dan menjelang 2030, merancang untuk menjadi neutral karbon 100 peratus merentasi keseluruhan rantaian bekalan pembuatan dan semua kitaran hayat produk. Ini bermakna setiap peranti Apple yang dijual, daripada pembuatan komponen, pemasangan, pengangkutan, penggunaan pelanggan, pengecasan, sehinggalah melalui kitar semula dan pemulihan bahan, akan mempunyai kesan iklim sifar bersih.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.