Markah DXOMARK dalam kedudukan di bawah mencerminkan prestasi peranti dan kualiti pengalaman pengguna. Markah ini, dipercayai oleh industri, disokong oleh protokol lengkap yang mengumpulkan ratusan ukuran yang dijalankan di makmal canggih DXOMark hari ini mengemaskini senarai mereka, dan telah menambah Apple iPhone 14 Pro pada senarai kedudukan skor kamera pada telefon pintar. DXOMARK.

DXOMark 1st Place HONOR Magic 4 Ultimate

Mengenai ujian Kamera DXOMARK: Penilaian Kamera DXOMARK berlaku di makmal dan dalam situasi dunia sebenar menggunakan pelbagai subjek. Markah bergantung pada ujian objektif yang hasilnya dikira secara langsung oleh perisian pengukuran pada persediaan makmal kami, dan pada ujian persepsi di mana set metrik yang canggih membolehkan panel pakar imej membandingkan aspek kualiti imej yang memerlukan pertimbangan manusia. Menguji telefon pintar melibatkan pasukan jurutera dan juruteknik selama kira-kira seminggu. Kualiti Foto, Zum dan Video dijaringkan secara berasingan dan kemudian digabungkan menjadi skor Keseluruhan untuk perbandingan antara kamera dalam peranti yang berbeza. Untuk maklumat lanjut tentang protokol Kamera DXOMARK, klik di sini. Butiran lanjut tentang skor kamera telefon pintar tersedia di sini. Bahagian berikut mengumpulkan elemen utama ujian dan analisis lengkap DXOMARK. Penilaian prestasi penuh tersedia atas permintaan. Sila hubungi kami tentang cara menerima laporan penuh.

Dengan skor Kamera DXOMARK sebanyak 147, Honor Magic4 Ultimate berada di No. 1 dalam ranking kami, terima kasih kepada prestasi imej pegun yang cemerlang merentas berbilang kes penggunaan, seperti potret, tangkapan malam, pemandangan bandar, imej aksi dan zum. Honor juga berfungsi dengan baik dalam kategori video, dengan tangkapan terperinci yang baik, dan penstabilan yang sangat cekap. Prestasi video keseluruhan adalah setanding dengan saingan utamanya.

Semasa merakam foto, kamera menawarkan julat dinamik yang luas sambil mengekalkan kontras yang menyenangkan. Digabungkan dengan kompromi tekstur/bunyi kedua terbaik yang kami lihat setakat ini, ini membolehkan tangkapan terperinci yang sangat baik dalam kedua-dua imej potret dan landskap. Fokus auto dengan lag pengatup sifar yang dilaksanakan dengan baik menjadikan Honor pilihan yang baik untuk imej tindakan kerana imej ditangkap dengan serta-merta apabila pengatup dicetuskan. Selain itu, subjek bergerak bebas daripada kabur gerakan, walaupun beberapa artifak gabungan sedikit boleh dilihat.

Honor Magic4 Ultimate juga merupakan alat yang sangat baik apabila ia berkaitan dengan cahaya malap dan fotografi malam, menduduki tempat kedua dalam kes penggunaan cahaya malap baharu kami, yang mengagregatkan data daripada ujian Foto, Video, Zum dan Bokeh. Warna yang tepat dan pendedahan yang baik menjadikan pemandangan malam yang menakjubkan dan potret malam dipaparkan dengan baik, walaupun tanpa penggunaan denyar. Tangkapan butiran bagus dalam cahaya malap dan kabur gerakan dikawal dengan baik.

DXOMark 2nd Place iPhone 14 Pro

Dengan skor Kamera DXOMARK sebanyak 146, Apple iPhone 14 Pro ialah iPhone terbaik yang telah kami uji setakat ini dan menempatkan dirinya dalam kalangan telefon terbaik dalam ranking kami. Ia sangat boleh dipercayai, menghasilkan hasil imej dan video yang boleh diulang dalam semua keadaan, dan bersinar terutamanya dalam fotografi potret dan videografi, berkat tahap perincian yang tinggi dan pemaparan ton kulit yang sangat bagus, serta penjejakan autofokus yang sangat baik dalam video.

Walaupun – sekurang-kurangnya di atas kertas – perkakasan kamera 14 Pro mungkin tidak kelihatan begitu mengagumkan seperti komponen beberapa pesaing, seperti Samsung Galaxy S22 Ultra atau Honor Magic4 Ultimate, adalah adil untuk mengatakan jurutera Apple telah berjaya memerah banyak kualiti imej dan prestasi daripadanya. Ini ialah peranti Apple pertama dengan penderia imej Quad-Bayer, dan ia telah digunakan bukan sahaja untuk meningkatkan kualiti imej pada panjang fokus nominal kamera utama, tetapi juga untuk menyediakan zum lancar berkualiti tinggi sehingga faktor tele 3x yang dikhususkan. tele bermula. iPhone 14 Pro juga mengambil alih sebagai telefon rakaman video terbaik daripada iPhone 13 Pro pendahulunya. Dalam kombinasi dengan penambahbaikan lain, ini menjadikannya salah satu pilihan terbaik buat masa ini untuk pembuat imej mudah alih.

Sila ambil perhatian bahawa sepanjang artikel ini kami membandingkan Apple iPhone 14 Pro dengan kedua-dua iPhone 13 Pro dan 13 Pro Max, yang mencapai keputusan yang sama dalam ujian tahun lepas.

Honor Magic 4 Ultimate VS Apple iPhone 14 Pro

Melalui skor yang dikeluarkan, iPhone 14 Pro menerima skor sebanyak 146, satu mata dibelakang Honor Magic4 Ultimate yang dilancarkan pada Mac 2022 – sekaligus membuatkan Apple menduduki tangga kedua pada senarai kamera terbaik pada telefon pintar.

DXOMark mengatakan iphone 14 Pro menawarkan prestasi rakaman video yang sangat baik, termasuk dengan sokongan penjejakkan wajah, kualiti zoom yang baik, selain paparan gambar pralihat dan rakaman yang sangat jitu. Namun, terdapat beberapa kekurangan seperti kesan hinggar untuk rakaman dalam bangunan, dan kualiti suara yang sedikit kurang ketika rakaman luar.Selain iPhone 14 Pro, iPhone 13 Pro masih menduduki tangga lima teratas pada senarai DXOMark.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.