Apple akan mengumumkan barisan iPhone 2022 mereka minggu depan dan khabar angin berpusing sekeras-kerasnya sebelum pengumuman itu. Satu khabar angin mengelilingi “Notch” yang direka bentuk semula dalam paparan ialah kedua-dua keratan akan muncul sebagai satu menggunakan piksel yang tidak menyala daripada paparan. Perisian akan mengawal apabila piksel antara potongan diterangi atau hanya dimatikan.

Ini menurut sumber tanpa nama seperti yang dilaporkan kepada MacRumors dengan khabar angin yang mengatakan bahawa ada berlaku kolaborasi di media sosial China. Khabar angin itu dikatakan berpunca daripada pekerja Foxconn yang terlibat dalam pengeluaran iPhone 14 Pro

Laporan yang menyokong daripada 9to5Mac datang tidak lama selepas itu mendakwa kawasan antara potongan ini juga akan dikhaskan untuk memaparkan penunjuk privasi Apple, yang tiba dengan iOS 14. Ia menunjukkan apabila mikrofon atau kamera video sedang digunakan secara aktif oleh aplikasi pada peranti. Ini boleh mengosongkan sudut paparan untuk memuatkan lebih banyak ikon status.

Dengan mengandaikan bahawa Apple mengekalkan tetingkap dua minggu untuk Malaysia dan Pre-Order secara tradisinya bermula pada hari Jumaat, kami meramalkan bahawa rakyat Malaysia boleh membuat Pre-Order peranti iPhone 14 baharu mereka pada 23 September dan stok akan tersedia pada 30 September. Jika Apple berjaya mengumpul stok simpanan yang mencukupi untuk keluaran global besar-besaran, syarikat Cupertino mungkin mengejutkan kami tahun ini dengan prapesanan tempatan yang lebih awal seawal 16 September 2022, iaitu seminggu selepas negara gelombang pertama.

Expected Price

Gambar di atas hanya ilustrasi dan jangkaan untuk reka bentuk iPhone 14 dan official product mungkin berlainan

Menurut Mark Gurman dari Bloomberg, keluaran awal iPhone 14 tahun ini akan membantu mereka mencatatkan jualan suku keempat fiskal yang lebih tinggi daripada tahun lepas, yang kini diunjurkan mencecah pendapatan sebanyak USD 89 bilion (kira-kira RM398 bilion). Tarikh awal juga menunjukkan bahawa Apple telah menyelesaikan rantaian bekalannya walaupun terdapat kekurangan cip yang berterusan dan kos yang meningkat.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, siri iPhone 14 ditetapkan untuk menjadi iPhone paling mahal setakat ini. Penganalisis Apple terkenal Ming-Chi Kuo menjangkakan kenaikan harga kira-kira 15% berbanding barisan iPhone 13 semasa. Sebagai rujukan, iPhone 13 64GB semasa telah dilancarkan dengan tanda harga permulaan RM3,399 (64GB) manakala iPhone 13 Pro berharga daripada RM4,899 (128GB). Kenaikan harga sepatutnya tidak mengejutkan kerana Ringgit yang lebih lemah berbanding Dolar AS.

Harga iPhone 14 dijangka $1199 jika ditukarkan kepada Ringgit Malaysia ialah sebanyak RM5,375.72 tidak termasuk kos penghantaran dan harga mungkin akan berlainan mengikut nilai mata wang terkini. Ini juga bukan harga akhir bagi device ini. 

Kami menyediakan berita yang paling latest dan menarik, follow kami dengan menekan pautan di bawah

kami juga mempunyai gajet gajet terkini untuk anda dengan harga termurah

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

So what are you waiting for,visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

Start typing to see products you are looking for.