Apple dilaporkan mempunyai “perubahan yang lebih besar” yang dirancang untuk barisan telefon pintar 2023nya.

IPhone tahun depan boleh memperkenalkan perubahan kepada konvensyen penamaan Apple. Menurut wartawan Bloomberg Mark Gurman, syarikat itu boleh memanggil peranti terbesar dan termahalnya pada 2023 sebagai iPhone 15 Ultra dan bukannya iPhone 15 Pro Max seperti yang anda jangkakan berdasarkan rekod prestasinya yang terkini. Peralihan itu dilaporkan akan bertepatan dengan reka bentuk semula iPhone yang paling ketara sejak Apple mengeluarkan iPhone 12 pada 2020. Gurman menjangkakan iPhone 15 akan menampilkan USB-C, antara lain “perubahan yang lebih besar.”

Barisan telefon pintar Apple telah melihat beberapa tweak penjenamaan selama ini. Pada hari-hari awal iPhone, apabila syarikat mengeluarkan kemas kini yang besar setiap dua tahun, model berulang membawa sebutan “S”. Sejak 2019 dan kepelbagaian barisan untuk memasukkan varian arus perdana dan premium yang berasingan, syarikat itu telah menggunakan sebutan “Pro” dan “Pro Max” untuk memasarkan telefon tercanggihnya. Lebih-lebih lagi, awal tahun ini menyaksikan kembalinya penjenamaan Plus, yang Apple tidak pernah gunakan sejak 2017. Menggugurkan Pro Max memihak kepada Ultra akan sangat masuk akal kerana barisan Apple Watch kini termasuk model Ultra.

Perubahan Yang Mungkin Akan Terjadi Terhadap iPhone 15 Ultra

Khabar angin daripada kilang iPhone 15 telah pun menghasilkan beberapa ramalan yang menarik. Gurman sebelum ini melaporkan bahawa Apple sedang menguji iPhone USB-C sebelum Kesatuan Eropah melaksanakan undang-undang yang memerlukan semua telefon pintar baharu yang dibuat selepas 2024 menampilkan port tersebut. Baru-baru ini, penganalisis paparan Ross Young berkata keseluruhan barisan iPhone 15 akan menampilkan potongan paparan Pulau Dinamik iPhone 14 Pro.

Melihat kepada masa depan yang lebih dekat, Gurman juga menulis hari ini bahawa Apple mungkin tidak mengadakan acara lain pada musim gugur ini. Beliau berkata syarikat itu merancang untuk mengumumkan model Mac mini, MacBook Pro dan iPad Pro baharu sebelum akhir tahun ini. Walau bagaimanapun, kerana ia akan menjadi kemas kini berulang kepada peranti sedia ada, Gurman mencadangkan Apple “lebih berkemungkinan” untuk berkongsi kewujudan produk tersebut dengan dunia melalui satu siri siaran akhbar.

Kesimpulan

Menurut MacRumors, Apple merancang untuk menjenamakan semula iPhone Pro Max dengan tajuk ‘Ultra’ baharu. Dan ia masuk akal dari perspektif konvensyen penamaan (bukan saman kuat Apple) – Apple Watch Ultra yang dikeluarkan baru-baru ini sudah menjadi populariti besar. Dan jika ia mendapat sokongan USB-C seperti yang dikhabarkan, ia mungkin model yang dinaungi pengguna.

Apa yang kita tidak tahu ialah betapa besarnya perkara itu. Sudah tentu, ia mungkin melekat pada paparan 6.7 inci yang sama seperti iPhone 14 Pro Max semasa, tetapi sekali lagi, dengan cara Apple Watch Ultra, jauh lebih besar daripada Siri 8 standard, mungkin iPhone ‘Ultra’ perlu menjadi lebih besar. untuk hidup sesuai dengan nama? Patutkah iPad mini bimbang?

 

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.