Mempunyai monitor sekunder dibalik secara menegak adalah penyelesaian yang semakin ramai orang cuba. Itulah tetapan tepat LG DualUp berkembang maju, walaupun monitor tidak seperti yang lain yang wujud.

Nisbah aspek 16:18 yang ganjil menjadikannya monitor sekunder yang sangat berkesan. Ia bukan paparan tanpa beberapa kesipian, menjadikannya lebih mewah daripada sesuatu yang harus dipertimbangkan oleh kebanyakan pembeli monitor. Tetapi untuk orang yang betul, ini mungkin monitor yang mereka selalu inginkan wujud.

Pernahkah anda terfikir untuk membeli monitor baharu dan berharap kedai itu mempunyai satu dengan nisbah bidang 16:18? Sudah tentu tidak. Tiada siapa yang mempunyai. Tetapi LG fikir kami memerlukannya, dan di sini kami dengan Monitor DualUp baharu; dan saya terkejut betapa mudahnya untuk memanggilnya sebagai salah satu monitor terbaik di sekeliling.

Pertama sekali, ia sebenarnya hanya monitor yang baik, dengan gamut warna yang luas dan warna yang tepat di luar kotak. Ia mempunyai resolusi tinggi juga, jadi ia benar-benar tidak kehilangan apa-apa. Dan kemudian terdapat nisbah aspek, yang sesuai dengan mana-mana kandungan yang menatal secara menegak. Anda juga boleh menyusun dua tingkap dengan baik di atas satu sama lain.

Kehadiran Monitor Generasi Terbaru

Mari kita mulakan dengan definisi. Persediaan dwi monitor ialah apabila anda menyambungkan dua skrin ke komputer anda supaya anda boleh mempunyai lebih banyak hartanah untuk kerja anda. Itu biasanya semudah menyambungkan monitor kedua ke komputer riba atau komputer anda. Cukup mudah. Kemudian, jika anda seorang pemain sebagai contoh, anda memerlukan lebih banyak piksel dan kemudian anda menggunakan tetapan skrin berkembar dengan pelekap satu tiang untuk lokasi sudut atau sepasang ‘lengan’ untuk skrin anda yang lebih biasa. di tempat kerja.

Tetapi kadangkala itu tidak mencukupi hartanah. Bagaimana jika anda memerlukan lebih tinggi daripada lebar? Bagaimana jika anda seorang penulis dan anda memerlukan rasa halaman dan bukannya belenggu pandangan landskap dunia? Di situlah DualUp Monitor baharu LG yang hebat datang untuk menyelamatkan.

Rasa seperti monitor 1024×768 sekolah lama yang diputar 90 darjah adalah lebih banyak lagi. Berikut ialah statistik barisan teratas:

-Paparan Nano IPS dengan nisbah bidang 16:18 yang unik
-Resolusi QHD Berganda Persegi (2,560 x 2,880).
-Hartanah skrin yang sama dengan dua paparan 21.5 inci
-Sumber PBP – Fungsi suapan belah menegak – HDMI 1 dan HDMI 2 dalam paparan yang sama
-98 peratus gamut warna DCI-P3
-Keserasian paparan HDR10
-Masa tindak balas 5ms, dengan nisbah kontras 1000:1 dan kecerahan 300 nits
-Profil super nipis dengan pendirian Ergo untuk dipasang di atas meja atau bangku


Dari segi ketersambungan, LG DualUp Monitor mempunyai pangkalan tersebut juga dilindungi:

-2x port HDMI
-1x USB-C huluan
-1x Port Paparan
-2x hiliran USB Jenis-C yang membolehkan pengecasan (sehingga 90W) sambil turut memaparkan ketersambungan pada masa yang sama.
-Bicu fon kepala 3.5mm
-Dengan menyambungkan dua kabel melalui HDMI Display Port6 dan pengguna USB Type-C boleh menggunakan persediaan dwi monitor, membolehkan kawalan dua ruang pada skrin tanpa menggunakan perisian atau pintasan tambahan.

spesifikasi LG DualUp

Skrin: Apa yang boleh anda lakukan dengan paparan 16:18?
LG DualUp mempunyai paparan 27.6-inci 16:18, iaitu saiz dua paparan 21.5-inci 16:9 yang disusun di atas satu sama lain
Ia sangat bagus untuk menatal menegak dan untuk meletakkan dua aplikasi lebar pada skrin sekaligus

Kualiti paparan


Setakat kualiti skrin, ia sangat bagus. Saya mahu keluar terus dari pintu masuk dan berkata demikian, kerana amat mudah bagi syarikat untuk mencuba sesuatu yang sangat baharu, dan dalam usaha untuk sampai ke sana, tinggalkan semua perkara lain dalam senarai semak item yang diperlukan untuk produk yang bagus. Bukan itu yang berlaku di sini. DualUp mempunyai faktor bentuk yang serba baharu dan ia masih merupakan monitor yang hebat.

Kecerahan maksimum pada 344.3 nits, yang mengagumkan kerana LG hanya menjanjikan 300 nits. Ia juga melebihi nisbah kontras 1,000:1 yang dijanjikan, dan ia juga melebihi nisbah kontras minimum 700:1 yang dijanjikan. Setakat kualiti paparan, terdapat beberapa perkara yang kurang menjanjikan dan terlebih hantar berlaku di sini.

LG Ergo Stand


Ia menyokong USB-C, DisplayPort dan HDMI, seperti yang anda jangkakan, dan menariknya, ia disertakan dengan LG Ergo Stand dan bukannya berdiri monitor desktop standard. Pada mulanya, saya tidak suka bahawa ia tidak disertakan dengan penyangga monitor tradisional yang terletak di atas meja, kerana itulah yang biasa saya lakukan.

Walau bagaimanapun, Ergo Stand berkembang pada saya dengan agak cepat. Ia menjadikan skrin mudah untuk dilaraskan, dan ia tidak mengambil ruang di atas meja saya, membebaskan ruang untuk perkara lain (jelas ia adalah sampah tetapi kami tidak akan bercakap tentang betapa sentiasa kemas meja saya).

Anda juga boleh memutarkan paparan. Ia bukan sesuatu yang luar biasa bagi seseorang untuk mengambil monitor 16:9 dan menukarnya kepada 9:16, tetapi monitor ini sebenarnya direka untuk orientasi potret itu. Anda masih boleh memutarkannya dari 16:18 hingga 18:16 jika anda mahukan sesuatu yang lebih luas.

Kesimpulan

Seperti yang saya katakan pada awal artikel ini, saya tidak pernah membayangkan bahawa saya ingin paparan dengan nisbah aspek seperti ini, tetapi inilah kita. Ianya agak baik. Terdapat dua kes penggunaan utama. Perkara pertama yang saya perhatikan ialah menatal menegak. Saya seorang penulis, jadi apabila saya mempunyai draf yang panjang, saya boleh melihat lebih banyak daripadanya pada satu masa berbanding dengan paparan standard 16:9. Anda perlu ingat bahawa dalam mana-mana CMS, terdapat juga blok perkara lain selain hanya editor teks, jadi lebih banyak ruang bermakna pengalaman menulis yang lebih baik.

LG DualUp Monitor sememangnya unik, tetapi pastinya bukan untuk semua orang.

Anda harus membeli LG DualUp Monitor jika:

-Anda melakukan banyak tatal menegak, sama ada daripada membaca, menulis dan sebagainya
-Anda mendapati aplikasi susun di atas satu sama lain berguna, pada saiz yang berbeza

Anda TIDAK sepatutnya membeli LG DualUp Monitor jika:

-Anda memerlukan monitor yang lebih lebar daripada skrin 21.5 inci 16:9
-Anda mahu sesuatu yang lebih tradisional


Seperti yang dinyatakan sebelum ini, perkara yang menarik tentang menyusun aplikasi di atas satu sama lain pada monitor seperti ini ialah anda boleh mengubah saiznya. Sebagai contoh, apl di atas boleh menggunakan dua pertiga daripada skrin, sesuatu yang anda tidak boleh lakukan dengan selesa dengan dwi monitor. Sudah tentu, kelemahan besar ialah LG DualUp adalah saiz dua monitor kecil.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.