Penderia ECG Apple Watch Series 6 menyediakan data yang tepat tentang tahap tekanan, dakwa kajian oleh penyelidik di Kanada

Kertas Dinamik Kadar Jantung baharu Apple memberikan petunjuk tentang inovasi menarik yang akan datang pada Barang Boleh Dipakai Apple. Kertas penyelidikan baharu daripada penyelidik Apple, yang diterima pada persidangan NeurIPS 2022, menunjukkan potensi algoritma pembelajaran mesin untuk memberikan dinamik kadar denyutan jantung (HR) yang tepat sebagai tindak balas kepada intensiti dan tempoh senaman.

Butiran tentang penyelidikan dinamik kadar jantung Apple

Penemuan kajian baharu itu juga diterbitkan dalam perpustakaan penyelidikan pembelajaran mesin Apple. Penyelidik Apple, bersama-sama pemimpin pendapat utama dari akademia, mempamerkan model pembelajaran mesin hibrid yang menggabungkan model HR fisiologi semasa bersenam dengan rangkaian saraf yang kompleks untuk mempelajari perwakilan kecergasan khusus pengguna.

Para penyelidik menggunakan model ini secara berskala pada satu set besar data senaman yang dikumpul dengan Apple Watch dan menunjukkan bahawa ia boleh meramalkan tindak balas HR dengan tepat terhadap permintaan senaman dalam latihan baharu.

Makalah itu memperkenalkan model fisiologi kadar denyutan jantung (HR) yang diperibadikan berdasarkan persamaan pembezaan biasa (ODE) yang menggunakan rangkaian saraf dan pembelajaran perwakilan untuk menganggarkan parameter khusus pengguna. Penyelidikan menunjukkan bahawa algoritma ini boleh meramalkan HR untuk senaman (w) berlaku pada tarikh (T), hanya berdasarkan data senaman sebelumnya pengguna.

Berikut adalah beberapa kesimpulan penting daripada kajian baharu ini

  • Algoritma pembelajaran mesin Apple boleh menganggarkan kadar denyutan jantung anda sebelum anda bersenam.
  • Tidak seperti kerja sedia ada lain di luar sana yang boleh melakukan ramalan HR jangka pendek, kaedah Apple boleh meramalkan arah aliran HR penuh bagi senaman sehingga 2 jam, walaupun untuk senaman yang masih belum dialami pengguna!
  • Implikasi daripada ini adalah besar. Model ramalan ini boleh digunakan dalam perancangan senaman diperibadikan baharu dan menganggar zon HR atau kalori yang dibakar semasa senaman.
  • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa perwakilan yang dipelajari tentang dinamik HR berkorelasi dengan baik dengan metrik tradisional kecergasan kardiorespiratori.
  • Menganggarkan kalori yang dibakar semasa bersenam boleh diukur dengan tepat menggunakan formula linear dengan ukuran kadar denyutan jantung yang dikumpul semasa latihan sebelumnya. Ini boleh digunakan untuk mereka bentuk aktiviti dengan tepat berdasarkan matlamat pembakaran kalori. Walaupun pengguna tidak memakai Apple Watch, model itu boleh meramalkan kalori yang dibakar dengan tepat menggunakan metrik senaman yang dikumpul daripada iPhone pengguna.
  • Model Apple boleh mempertimbangkan data geografi tempatan untuk memperhalusi ramalannya. Para penyelidik mengukur kesan relatif cuaca terhadap permintaan oksigen badan (ini merupakan salah satu kajian yang paling meluas jenis ini (dengan lebih 270,000 latihan)). Ringkasnya, jika latihan anda akan berada pada suhu yang lebih tinggi atau tempat yang lembap, algoritma boleh mengambil kira perkara itu dan memaparkan butiran HR dan senaman anda yang lain.

Kesimpulan

Kajian baharu itu menggunakan pengukuran senaman yang menyumbang kepada Kajian Jantung dan Pergerakan Apple oleh pengguna. Para penyelidik menganalisis 270,707 larian luar daripada 7,465 pengguna yang mendaftar antara 2019 dan 2022.

Kajian jantung dan pergerakan menyediakan empat ukuran intensiti senaman: kelajuan dari pedometer dan GPS, irama langkah, dan peningkatan ketinggian selain daripada kadar denyutan jantung. Para penyelidik Apple percaya bahawa boleh membantu mengesan tahap kecergasan dari semasa ke semasa dan membantu perancangan senaman yang diperibadikan. Menurut penyelidik, kerja masa depan menyiasat bagaimana langkah sedemikian boleh meramalkan perubahan dalam kesihatan kardiovaskular.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

 

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

 
 
FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.