Modem T800 baharu MediaTek akan datang dengan Dimensity 9200, tetapi ia juga akan “melangkaui telefon pintar”.

Rumah reka bentuk cip utama MediaTek memperkenalkan T800, cip modem 5G, pada hari Jumaat. Cip, pengganti kepada T700, menampilkan 5G dalam mod kendiri dan bukan kendiri, dengan sokongan sub-6 GHz dan mmWave. MediaTek mendakwa bahawa T800 boleh mencapai kelajuan pemindahan 7.9 Gbps untuk muat turun dan 4.2 Gbps untuk muat naik. Cip modem juga menyokong konfigurasi siap sedia dwi-SIM. Dibina dengan proses 4nm, T800 yang cekap kuasa menawarkan sokongan asli untuk hos PCI Express dan USB, dengan sambungan untuk input dan output lain

MediaTek T800

MediaTek telah mengumumkan modem T800 baharunya, modem 5G yang menyokong sambungan sub-6GHz dan mmWave. Ia adalah sebahagian daripada Dimensity 9200 SoC yang baru diumumkan, tetapi juga, syarikat itu mengatakan bahawa ia akan pergi ke aplikasi “melampaui telefon pintar” seperti Industrial IoT, M2M, dan PC yang sentiasa disambungkan. Ia mencapai kelajuan muat turun sehingga 7.9 Gbps dan kelajuan muat naik sehingga 4.2 Gbps.

“Pengguna hari ini mahukan keupayaan untuk mengakses kelajuan 5G dari mana-mana sahaja. Penyelesaian cipset 5G terbaharu MediaTek membolehkan pengguna akhir menikmati 5G berkelajuan tinggi, kependaman rendah di mana sahaja mereka berada–menawarkan kebebasan pengkomputeran sebenar,” kata JC Hsu, Naib Presiden Korporat di MediaTek . “T800 menyerlah dengan kelajuan 5G yang sangat pantas dan boleh dipercayai dalam reka bentuk yang sangat cekap yang memaksimumkan hayat bateri untuk pengalaman pengguna yang hebat.”

Mengenai perbandingan T800 dengan persaingan, modem terbaharu Qualcomm, Snapdragon X70, memuncak pada kelajuan muat turun 10 Gbps dan kelajuan muat naik 3.5 Gbps. Sudah tentu, kelajuan ini tidak realistik untuk dicapai dalam apa-apa jenis tetapan komersial, tetapi ia menunjukkan had teori tentang perkara yang boleh anda capai pada telefon pintar anda. MediaTek mengatakan bahawa T800nya dihasilkan pada proses 4nm, membungkus teknologi UltraSave 5G untuk penggunaan kuasa yang dioptimumkan untuk semua keadaan sambungan 5G.

MediaTek Dimensity 9200

Walaupun pemproses MediaTek mewah sebelum ini mempunyai modem 5G bersepadu, mereka hanya mempunyai sokongan untuk sub-6GHz 5G. Dimensity 9200 ialah SoC pertama daripada syarikat yang menampilkan sambungan 5G mmWave. Ini bermakna set cip akhirnya boleh bersaing dengan cip Qualcomm, yang penting untuk berjaya dalam pasaran Amerika Utara. Ciri sambungan lain termasuk Wi-Fi 7 dan Bluetooth 5.2 (dengan sokongan LE Audio dan Auracast).

ISP Imagic 890 chipset asli menyokong penderia kamera RGBW, yang bermaksud ia boleh menangkap imej 90% lebih cerah. Ia menyokong penderia 200MP (seperti ISOCELL HP1 dan ISOCELL HP3) dan video sehingga 4K 60fps dan 8K 30fps dengan sokongan EIS. ISP juga boleh memproses video HDR yang ditangkap daripada berbilang kamera secara serentak.

“Pengguna hari ini mahukan keupayaan untuk mengakses kelajuan 5G dari mana-mana sahaja. Penyelesaian cipset 5G terbaharu MediaTek membolehkan pengguna akhir menikmati 5G berkelajuan tinggi, kependaman rendah di mana sahaja mereka berada – menawarkan kebebasan pengkomputeran sebenar,” kata JC Hsu, Naib Presiden Korporat di MediaTek . “T800 menonjol dengan kelajuan 5G yang sangat pantas dan boleh dipercayai dalam reka bentuk yang sangat cekap yang memaksimumkan hayat bateri untuk pengalaman pengguna yang hebat.”

Penyelesaian T800 termaju MediaTek menyokong kelajuan muat turun sehingga 7.9Gbps. T800 memuatkan teknologi kecekapan kuasa 5G UltraSave terbaru MediaTek untuk mengoptimumkan hayat bateri bagi semua keadaan sambungan 5G, membolehkan pengguna menyemak imbas, menstrim dan bermain lebih lama.

Kesimpulan

Ciri lain T800 termasuk sokongan untuk kedua-dua kendiri dan bukan kendiri (SA dan NSA) sub-6GHz dan mmWave, sambungan sehingga pengagregatan pembawa 4CC dan sokongan dupleks campuran FDD/TDD. Terdapat juga sokongan untuk dwi-SIM 5G, bergantung pada keperluan pembuat peranti untuk telefon pintarnya. Ia menawarkan modem selular 3GPP Release-16 5G bersepadu sepenuhnya, Transceiver FR1, cip Penjejakan Sampul (ET), MLNA (Penguat Bunyi Rendah Monolitik), penerima GNSS dan PMIC yang berkaitan.

Kami tidak sabar-sabar untuk MediaTek Dimensity 9200 kerana syarikat berbangga kerana ia menjadi cipset pertama yang dibina dan disediakan dengan teras Cortex-X3 dan Cortex-A715 Arm yang baharu, sementara turut dibina pada generasi kedua 4nm TSMC proses.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.