Saya tidak bergurau, anda boleh menulis dengannya pada Post-it dan kemudian menulis dengannya pada skrin anda.

MSI telah memperkenalkan versi baharu stylus berjenama Pen 2. Ciri utama kebaharuan ialah ia boleh digunakan untuk melukis dan menulis bukan sahaja pada skrin tablet, tetapi juga di atas kertas. Baik jadi. Ini ialah pensil. Anda boleh melukis dengannya di atas kertas, seperti yang anda lakukan dengan pensel. Kemudian, anda boleh membawanya ke skrin komputer riba anda dan menulis padanya, seperti yang anda lakukan dengan stylus.

MSI Pen 2 Graphite -Tip Stylus

MSI Pen 2 harus menarik minat orang yang suka mencatat nota pada nota melekit atau pad nota, dan juga menggunakan pen untuk berinteraksi dengan tablet. Sekarang untuk semua ini mereka hanya memerlukan satu item. Masalahnya ialah hujung Pen 2 dilengkapi dengan batang grafit nipis, supaya stylus boleh digunakan untuk menulis atau melukis di atas kertas. Reka bentuknya menyerupai pensel mekanikal, di mana anda boleh memasukkan batang baru jika perlu. Pemaju telah menjadikan rod grafit kecil dan cukup ringan supaya ia tidak boleh merosakkan peranti elektronik, dan juga tidak meninggalkan kesan apabila berinteraksi dengan skrin.

Pen 2 menampilkan teknologi MPP2.6, yang menyediakan sokongan untuk 4096 tahap pengecaman tekanan apabila berinteraksi dengan skrin sentuh. Ia juga diketahui bahawa stylus boleh beroperasi secara autonomi sehingga 10 jam, dan masa pengecasan adalah 5 minit. Stilus memberikan maklum balas sentuhan, yang menjadikan proses interaksi dengannya lebih selesa.

MSI membuat stylus yang juga pensel

MSI Pen 2 ini, yang diumumkan awal minggu ini, sebenarnya kelihatan seperti produk yang tidak penting apabila saya memikirkannya. Jika anda mempunyai buku nota atau Post-its di atas meja anda yang anda suka menulis nota tetapi kadangkala suka menavigasi skrin komputer riba anda dengan stylus, anda kini hanya memerlukan satu pen untuk melakukan kedua-duanya. Anda juga boleh cuba melakar gambar, carta atau graf di atas kertas sebelum menyelam melakukannya pada komputer tanpa meletakkan peralatan menulis anda. Anda boleh mengambil nota fizikal pada teks yang anda baca pada komputer anda, kemudian juga mencapai dan menyerlahkan bahagian teks tersebut. Saya terus memikirkan lebih banyak senario di mana ini boleh berguna.

Saya baru sahaja mencuba MSI Pen 2, dan saya sangat menikmatinya. Stilus ini menggunakan teknologi MPP2.6 dengan tahap tekanan 4096. MSI berkata ia akan bertahan selama 10 jam daripada pengecasan selama lima minit. Terdapat maklum balas haptik, dan komponen penulisan skrin agak selesa, dengan kedua-dua strok yang lancar dan rintangan yang sangat baik.

Jadi bagaimana MSI Pen 2 ini berfungsi?

Nah, pen itu sebenarnya mempunyai hujung grafit di dalamnya. Ia agak seperti pensel mekanikal yang kita semua gunakan dalam gred empat; apabila grafit kehabisan, anda memuatkan satu lagi batang. (MSI memberitahu saya pen itu disertakan dengan pelbagai isian semula grafit untuk membolehkan anda bermula.)

Dakwaan MSI di kawasan demo adalah bahawa hujung grafit adalah kecil dan cukup ringan sehingga ia tidak akan merosakkan atau meninggalkan sisa pada skrin apabila menulis di atasnya. Sehubungan itu, saya tidak melihat sebarang grafit atau sisa pada skrin semasa atau selepas demonstrasi saya. Janji temu saya juga lewat pada hari itu, dan pada ketika itu, orang ramai datang dan menulis dengan perkara itu tanpa henti. (Saya masih fikir ia mungkin sihir, walaupun.)

Kesimpulan

Barisan komputer riba stylus ini akan disertakan ialah siri MSI Creator Z. Unit yang saya tunjuk cara ini ialah Creator Z17 HX Studio, yang dihantar oleh pen itu. Komputer riba yang hebat ini akan menyertakan Core i9-13950HX baharu Intel, yang mempunyai 24 teras besar (walaupun hanya lapan daripadanya adalah teras prestasi, manakala 16 adalah teras kecekapan berkuasa rendah). Anda boleh mendapatkannya dengan sehingga GPU komputer riba Nvidia GeForce RTX 4070 dan memori 64GB. Resolusi ialah 2560 x 1600, dan terdapat papan kekunci RGB setiap kekunci. Tetapi pada pendapat saya, pen ini adalah kemuncak.

MSI berkata stylus mempunyai hayat bateri yang hebat juga, mendakwa ia boleh digunakan sehingga 10 jam dengan hanya lima minit pengecasan pantas menggunakan port USB-C di sebelah. Harga dan ketersediaan belum diumumkan lagi, dan butiran tentang cara pen akan digabungkan dengan komputer riba lain masih belum jelas. Apa yang saya tahu ialah saya masih tertanya-tanya bagaimana MSI berjaya melakukannya.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

 

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

 
 
FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.