Satu lagi acara Samsung Unpacked telah berlaku, dan yang ini membawakan kami generasi keempat telefon pintar Galaxy boleh lipat. Agak dijangka, Samsung mengumumkan empat kuel Fold dan Flip, yang pertama lebih seperti tablet boleh lipat, manakala Flip – telefon flip yang ditaburkan nostalgia.

Evolution Of The Flip Phone

Hari ini, kami akan meneroka Samsung Galaxy Z Flip4, yang hampir sama seperti Galaxy Z Flip3, tetapi lebih baik. Ini adalah formula yang telah digunakan selama bertahun-tahun sekarang kerana teknologi tidak boleh maju sepantas pembuat membawa versi baharu telefon mereka. Tetapi sementara Z Flip4 baharu tidak akan membuat banyak (jika ada) pemilik Z Flip3 menaik taraf, ia menambah baik bit yang mencukupi untuk membuatkan lebih ramai orang berfikir untuk mendapatkan perdana boleh lipat baharu ini.

Samsung telah menambah baik pada Galaxy Z Flip3 dengan mengubah suai semua kelemahan yang telah dipersetujui oleh pengulas dan pengguna – prestasi kamera cahaya rendah, hayat bateri, kelajuan pengecasan. Dan, sudah tentu, Z Flip4 baharu mendapat cip Android terkini – Snapdragon 8+ Gen 1.

Galaxy boleh lipat terkuat kami yang pernah ada
Fleksibiliti tidak pernah begitu kuat. Penarafan IPX8 menjadikan Galaxy Z Flip4 satu-satunya telefon pintar boleh lipat kalis air.2 Penutup hadapan dan belakangnya yang tahan calar diperbuat daripada kaca paling lasak pada peranti boleh lipat: Corning® Gorilla® Glass Victus™+. Sementara itu, engselnya disarung dalam Armor Aluminium yang ringan, yang paling kuat dalam industri mudah alih, dan Ultra Thin Glass melindungi Skrin Utama, lipatan demi lipatan.

Galaxy Z Flip4 ialah peningkatan kecil berbanding Flip3 walaupun ia memperkenalkan beberapa peningkatan penting seperti bateri yang lebih besar, pengecasan lebih pantas dan prestasi cahaya malap yang lebih baik untuk kamera utama. Kami menghargai pilihan untuk merakam dalam resolusi penuh dengan kamera belakang semasa mengambil swafoto juga.

Jelas sekali, ini tidak akan menjadikan mana-mana pengguna Galaxy Z Flip3 naik taraf kepada Flip4. Tetapi dengan menangani kebanyakan kebimbangan Flip3, Samsung telah menjadikan Z Flip4 sebagai tawaran yang lebih menarik dan diingini.

Flip4 mempunyai dua skrin, satu boleh dilipat

Galaxy Z Flip4 mempunyai dua paparan, sesuatu yang tipikal untuk mana-mana telefon flip – sama ada yang terbaru, atau dari zaman keemasan GSM. Terdapat OLED luaran kecil di sebelah persediaan kamera untuk tujuan pemberitahuan dan swafoto, manakala yang utama ialah OLED sebelah ke sisi boleh lipat besar yang mendedahkan dirinya selepas anda membuka Flip4.

Jadi, tidak banyak yang perlu dibincangkan tentang Super AMOLED luaran 1.9-inci – ia adalah sama seperti yang dilihat pada Flip3 dengan resolusi 512 x 260 piksel dan muat semula 60Hz. Ia menyokong kawalan sentuh dan boleh sentiasa hidup. Paparan dalaman juga dinaikkan daripada Z Flip3 – ia adalah 6.7-inci Foldable Dynamic AMOLED 2X dengan resolusi 2,640 x 1,080 px yang sama (426ppi, 22:9 aspek). Ia menyokong kadar penyegaran 120Hz dinamik, HDR10+ dan sehingga 1,200 nits kecerahan puncak. Satu kemas kini kecil sejak Flip 3 ialah kadar penyegaran suai skrin kini lebih dinamik dengan sokongan yang didakwa serendah 1Hz.

Masih dwi kamera di bahagian belakang, tetapi dengan kamera utama yang dipertingkatkan

Samsung Galaxy Z Flip4 menampilkan persediaan kamera dwi di belakangnya dan kamera swafoto tunggal dalam tebuk kecil pada skrin boleh lipat. Ketiga-tiga kamera adalah sama seperti pada Flip3 – kamera utama 12MP, kamera ultralebar 12MP di bahagian luar dan penembak 10MP di bahagian dalam. Terdapat peningkatan, walaupun – kamera utama kini mempunyai sensor yang lebih besar dengan lensa yang berbeza.

Kamera utama pada Galaxy Z Flip4 menggunakan sensor Samsung S5K2LD 12MP, di belakang lensa 24mm f/1.8. Ini adalah sensor yang sama yang berada di belakang utama pada telefon Galaxy S20 dan Galaxy S21. Ia mempunyai piksel 1.8µm yang besar, menambah sehingga penderia 1/1.76″. Peningkatan yang cukup baik berbanding penderia 1.4µm piksel dan penderia jenis 1/2.55″ generasi lepas. Dan dari segi tambahan lain, penderia masih mempunyai teknologi Dual Pixel PDAF, manakala lensa juga distabilkan.

Ultrawide bergantung pada sensor Sony IMX258 13MP yang sama seperti Flip3, unit Jenis 1/3.06″ dengan piksel 1.12µm, tetapi telefon masih mengeluarkan foto 12MP. Kanta fokus tetap mempunyai panjang fokus setara 13mm yang dilaporkan dan f/ 2.2 bukaan. Kamera selfie dalaman adalah berdasarkan sensor Samsung S5K3J1 10MP, yang juga diambil daripada siri Galaxy S20. Ia ialah penderia 1/3″ dengan piksel 1.22µm dan terletak di belakang lensa 25mm f/2.4. Fokus dibetulkan.

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

So what are you waiting for, if Samsung Galaxy Z Fold4 fits your taste, grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.