Nokia agak tidak wujud dalam permainan telefon pintar, jadi, nampaknya ia memfokuskan pada “telefon tidak berguna”. Nokia baru sahaja mengumumkan telefon flip 2780 Flip baharunya.

Memandangkan ini adalah tahun 2022, dan konsep telefon selipar mempunyai makna yang sama sekali berbeza (terima kasih kepada Samsung), adalah penting untuk ambil perhatian bahawa tidak, ini bukan kulit kerang yang boleh dilipat tetapi kita sedang bercakap tentang. Ia adalah telefon selip yang bagus dengan skrin kecil dan pad nombor T9.

Nokia 2780 Flip boleh memberi anda sehingga 7 jam masa bercakap

Walaupun telefon pintar skrin sentuh telah mengambil alih pasaran telefon mudah alih, itu tidak bermakna tiada tempat untuk telefon flip klasik. Masih terdapat ramai pengguna yang mementingkan kesederhanaan dan perkara penting berbanding ciri baharu yang mencolok. Ini adalah mentaliti teras di sebalik Nokia 2780 Flip. Telefon ini mempunyai reka bentuk segi empat tepat bulat yang dihormati dengan dua warna yang kelihatan cantik. Bagi spesifikasi dan ciri, peranti ini jelas tidak akan menggunakan Snapdragon 8-Gen 1+ terkini.

Di luar, telefon ini mempunyai paparan LCD ringkas untuk menunjukkan masa kepada anda dan itu sahaja. Kami tidak pasti sama ada ia juga akan menunjukkan kepada anda sebarang pemberitahuan seperti panggilan atau mesej teks.
Di atas paparan itu, kami mempunyai kamera dan denyar yang disertakan. Kamera ialah penembak 5 megapiksel, jadi adalah baik untuk menyelesaikan kerja sahaja. Telefon ini juga mengambil video.

Melihat bahagian dalam telefon, ia mempunyai paparan 2.8 inci. Pad nombor mempunyai butang besar. Jangan kita mempermainkan diri sendiri: ramai pengguna yang akan mendapatkan telefon ini berkemungkinan besar adalah warga emas. Jadi, mempunyai butang yang lebih besar menjadikannya lebih mudah untuk digunakan. Di atas pad nombor, terdapat butang tipikal kecuali panggilan, tutup telefon, menu, belakang dan bahu yang anda akan dapati pada telefon selak. Selain itu, terdapat butang pilih dan D-pad di tengah.

Telefon ini mempunyai beberapa ciri menarik

Nokia 2780 Flip menggunakan teknologi 4G LTE. Bersama-sama dengan itu, terdapat HD Voice. Ini akan membantu anda mendengar pemanggil lain dengan audio sejernih kristal. Terdapat juga teks masa nyata (RTT). Ciri ini membolehkan anda menghantar mesej teks kepada orang lain semasa dalam panggilan. Terdapat sokongan alat bantu pendengaran sekiranya anda sukar mendengar, dan terdapat juga 4G VoLTE.

Bagi ketahanan, anda boleh menjangkakan sehingga 7 jam masa bercakap aktif. Telefon ini mempunyai masa tunggu sedia sehingga 18 jam sekiranya anda tidak terlalu banyak menggunakan telefon anda. Telefon Nokia 2780 Flip mempunyai reka bentuk kulit kerang dan mempunyai dua skrin. Pada kulit belakang, terdapat paparan TFT 1.77 inci, manakala skrin utama telefon mengukur skrin TFT 2.7 inci. Telefon bimbit ini dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 214 yang menawarkan pautan ke bawah puncak 150Mbps.

Untuk optik, telefon berciri ini dilengkapi dengan kamera 5MP di bahagian belakang dengan fokus tetap dan denyar LED. Nokia 2780 Flip dilengkapi dengan radio FM dan sokongan MP3 bersama-sama dengan sambungan Wi-Fi Wi-Fi 802.11 b/g/n. Peranti ini dilengkapi dengan 4GB RAM dan mempunyai 512MB storan dalaman. Telefon ciri dilengkapi dengan sokongan SIM tunggal dan mempunyai port USB Jenis-C untuk mengecas. Peranti ini berjalan pada sistem pengendalian KaiOS yang menyokong WhatsApp.

Kesimpulan

Sementara itu, syarikat itu telah memperkenalkan semula telefon Nokia 2660 Flip di India. Telefon ini menawarkan dwi skrin – skrin kecil atas dan paparan besar sekunder yang kekal tersembunyi sehingga terbalik ke hadapan. Terdapat juga papan kekunci T9 pada telefon ciri. Telefon berciri Nokia 2660 Flip membawa tanda harga $90 (~RM427). Ia ditawarkan dalam pilihan warna biru, hitam dan merah. Ia dilengkapi dengan paparan dalaman 2.8-inci dan menempatkan bateri 1,450mAh. Nokia mendakwa bahawa telefon berciri boleh memberikan hayat bateri berjam-jam dengan sekali cas. Telefon ciri ini juga menampilkan permainan Ular ikonik dan sambungan radio tanpa wayar. Anda akan dapat mengambil Nokia 2780 Flip melalui AT&T, Verizon, dan T-Mobile bermula pada 15 November. Ia akan memberi anda $90 (~RM427). Itu bukan harga yang buruk untuk apa yang anda perolehi.

So what are you waiting for, if visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.