Menurut dua pemberi maklumat yang berasingan dan boleh dipercayai, OnePlus merancang untuk menggugurkan “Pro” daripada siri perdananya yang seterusnya. Ini seterusnya bermakna bahawa telefon rak teratas yang akan datang dari syarikat itu akan dipanggil OnePlus 11.

Jika maklumat tersebut ternyata benar, seseorang akan menganggap bahawa OnePlus juga sedang mengkaji pilihan untuk memperkemas siri perdananya secara keseluruhan. Siri perdana teras akan mendapat tidak lebih daripada dua model pada separuh pertama tahun ini dengan potensi peningkatan “T” pada separuh kedua. Itu tidak berlaku sejak 2018 dan OnePlus 6.

Terdapat satu masa apabila OnePlus mempunyai konvensyen penamaan yang ketat yang menyaksikan dua telefon OnePlus dilancarkan secara serentak, dengan satu menggunakan moniker Pro untuk menjelaskan bahawa ia adalah peranti mewah. Telefon bimbit tersebut kemudiannya akan diikuti oleh model T pada akhir tahun jika syarikat itu nampak sesuai untuk memperkenalkannya. Itu tidak berlaku untuk beberapa tahun kebelakangan ini, dan nampaknya OnePlus mungkin mengubah strateginya sekali lagi pada tahun 2023.

Max Jambor, seorang pembocor teknologi yang mempunyai sejarah yang baik dalam memberikan maklumat yang tepat, telah berkata bahawa sumbernya percaya telefon unggul OnePlus 11 yang akan datang akan dipanggil begitu sahaja, dan ia tidak akan dilancarkan bersama peranti Pro yang lain. Pembocor yang dipercayai OnLeaks juga telah menyokong dakwaan ini dengan mengatakan bahawa dia telah mendengar yang serupa daripada sumbernya. Sebelum ini, kedua-dua pembocor ini percaya peranti ini diberi tajuk OnePlus 11 Pro, dan spesifikasi yang bocor untuk peranti itu mencadangkan ia adalah model Pro.

Oneplus Mungkin Akan Menamatkan Model Pro

Tidak jelas sama ada OnePlus kehilangan model Pro sepenuhnya atau jika ia hanya melancarkan OnePlus 11 terlebih dahulu dengan model Pro untuk diikuti. Jambor menyusuli laporannya dengan jawapan kepada seseorang yang bertanya sama ada model Pro akan datang, dan dia berkata, “Sekurang-kurangnya tidak untuk Q1 2023. Peranti yang akan kita lihat adalah pro-speced tetapi mereka hanya melangkau nama Pro kali ini.

Untuk siri OnePlus 10, syarikat itu memperkenalkan OnePlus 10 Pro yang didedahkan pada awal Januari tahun ini. OnePlus 10T kemudian diikuti pada bulan Ogos, tetapi tidak ada model OnePlus 10 standard seperti yang kita lihat pada tahun-tahun sebelumnya. Menukar nama setiap tahun boleh mengelirukan pelanggan yang ingin membeli peranti OnePlus seterusnya.

Kesimpulan

Walaupun trend dalam beberapa tahun kebelakangan ini menentukan bahawa syarikat harus menyampaikan sekurang-kurangnya beberapa varian perdana untuk menarik pangkalan pengguna yang lebih besar, OnePlus nampaknya mengambil langkah ke belakang dalam hal ini. Ini mungkin bukan idea yang tidak baik – sejak siri OnePlus 8, pilihan vanila telah diabaikan dan merasakan seolah-olah ia wujud semata-mata untuk meningkatkan jualan Pro.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service 

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.