Selepas bahan akhbar rasmi Galaxy S23 bocor sebelum ini, kami berjaya mendapatkan bahan akhbar S23 Ultra. Kami melihat empat warna dan semua sudut.

Peminat Samsung di seluruh dunia menantikan pelancaran siri Galaxy S23. Syarikat itu dijangka memperkenalkan barisan baharu itu awal bulan depan. Sebelum itu berlaku, kita boleh menjangkakan untuk melihat lebih banyak kebocoran dan khabar angin menjelang pelancaran.

Walaupun pemaparan telah dibocorkan pada masa lalu juga, apa yang kelihatan seperti imej akhbar beresolusi tinggi Galaxy S23, S23+ dan Galaxy S23 Ultra kini telah muncul dalam talian. Mereka memberi kami pandangan yang hebat pada reka bentuk siri perdana baharu Samsung.

Dummy Unit Samsung Terbaru

Minggu lalu, gambar bocor “unit dummy” Samsung Galaxy S23 dan S23 Ultra telah diterbitkan di internet dan ia membayangkan kemungkinan reka bentuk kitar semula pada sekurang-kurangnya model Ultra. Kini, kami melihat apa yang kelihatan seperti imej promosi rasmi yang dibocorkan yang memaparkan apa yang dikatakan siri perdana Samsung yang akan datang dalam warna penuh.

Setakat kelihatan sah, imej ini kelihatan seperti iklan Samsung yang betul. Sudah tentu, kami mungkin tidak akan mendapat pengesahan rasmi sehingga telefon dilancarkan, tetapi ia adalah titik rujukan yang cukup kukuh. Dua telefon dipamerkan di sini, Galaxy S23 Ultra dalam apa yang kelihatan seperti warna wira seterusnya—hijau yang disenyapkan yang saya boleh dapatkan sepenuhnya. Secara peribadi, saya lebih suka hijau yang anda dapati pada Galaxy Z Flip 3, tetapi ini tidak terlalu buruk.

Yang lain, saya sudah tahu, akan menjadi sangat popular. Ia adalah warna merah jambu hampir ungu yang saya rasa kelihatan lebih cantik pada mata berbanding Bora Purple super tepu yang Samsung telah menolak dengan barisan telefon pintar sedia ada. Melihatnya berbeza dengan Galaxy Buds 2 Pro dan tali ungu Galaxy Watch 5 menjadikannya lebih jelas kepada saya warna yang saya suka.

Walau bagaimanapun, apa yang saya terkejut ialah hakikat bahawa telefon yang dikatakan Galaxy S23+ mempunyai tepi yang lebih bulat daripada yang kita lihat pada “unit dummy” yang bocor minggu lepas. Saya harus katakan, saya bukan peminat besar itu kerana saya biasanya lebih suka tepi yang lebih rata untuk cengkamannya yang lebih selamat di tangan. Imej-imej ini menunjukkan bahawa telefon akan mempunyai bingkai bulat yang lebih sejajar dengan pemangkasan semasa telefon Galaxy S22 dan S22+. Saya rasa kelebihannya ialah ia akan kelihatan kurang seperti “menyalin iPhone hurr durr”.

S23 Ultra, bagaimanapun, tidak menunjukkan sesuatu yang baru. Ia dijangka, dengan bentuk yang hampir sama dengan Galaxy Note 20 Ultra. Walaupun saya kecewa kerana ia kelihatan sangat membosankan, sukar untuk berdebat dengan kepraktisan bentuk ini. Jika ia adalah seperti S22 Ultra, maka ia akan menjadi sangat mudah untuk dikendalikan dan digunakan dengan S Pen walaupun ia adalah telefon yang sangat besar berkat tepi bulat yang selesa. Walaupun, saya mengesyaki pengguna Nota ingin melihat skrin rata untuk input stylus yang lebih mudah.

"Leaked" Samsung Series Akan Datang

Dikongsi oleh 91Mobiles yang mendakwa menerima imej daripada sumber industri, imej tersebut termasuk 3 poster dengan paparan rasmi Galaxy S23+ dan Galaxy S23 Ultra dengan peranti boleh pakai sedia ada daripada Samsung. Ini termasuk Galaxy Buds 2 Pro dan Galaxy Watch 5.

Melalui imej promosi, kita dapat melihat bahawa Galaxy S23+ tersedia dalam warna merah jambu manakala Galaxy S23 Utlra menggunakan warna hijau. Selain itu, imej promosi juga mempamerkan bahagian tepi yang lebih bulat pada paparan Galaxy S23+ berbanding estetika berkotak Galaxy S23 Ultra.

Lebih-lebih lagi, Galaxy S23 Ultra nampaknya mengekalkan reka bentuk yang serupa dengan pendahulunya, tetapi dengan perubahan halus. Ini termasuk cincin kamera berwarna badan di bahagian belakang untuk 3 daripada 4 kameranya. Kedua-dua Galaxy S23+ dan Galaxy S23 Ultra memaparkan kamera swafoto lubang tebuk pada paparan mereka.

Sudah tentu, ambil maklumat ini dengan sebutir garam kerana tiada apa-apa yang disahkan setakat ini. Nah, kita hanya perlu menunggu sehingga keluaran rasmi siri ini untuk mengetahui spesifikasi dan reka bentuk penuh barisan itu.

Kesimpulan

Walaupun kami tidak tahu banyak tentang telefon pintar selain daripada rupa ini dan beberapa tekaan yang berpendidikan, terdapat beberapa khabar angin dan laporan yang membocorkan sedikit maklumat tentang peranti itu. Sebagai permulaan, sangat tidak mungkin telefon ini akan datang dengan pemproses Exynos sebagai terasnya walaupun di pasaran kami.

Laporan keluar minggu lepas menyatakan bahawa walaupun akan ada pemproses Exynos 2300, mereka hanya akan dipaparkan dalam dua telefon pintar dalam barisan Samsung 2023. Telefon tersebut dilaporkan adalah Galaxy S22 FE (yang nampaknya akan menggantikan siri Galaxy A7X) dan Galaxy Tab S8 FE. Menurunkan kelas pemproses mereka yang pernah menjadi perdana kepada siri FE yang berorientasikan nilai merupakan kejatuhan yang ketara daripada rahmat, tetapi memandangkan coretan silikon Samsung sendiri telah dihidupkan—ia masuk akal.

Walau bagaimanapun, kelebihan untuk peminat adalah hakikat bahawa barisan S23 baharu mungkin akan menampilkan cip Snapdragon 8 Gen 2 Qualcomm. Selain itu, mereka juga akan dikhabarkan akan menampilkan komunikasi satelit, mengikut jejak langkah Huawei dan Apple.

Tetapi kami tidak akan mengetahui apa-apa perkara ini dengan pasti sehingga mereka telah disahkan secara rasmi oleh Samsung pada acara pelancaran mereka…yang, atas semangat pengumpulan khabar angin bahawa siaran ini telah menjadi, nampaknya akan berlaku pada 1 Februari 2023 . Jika itu terbukti benar, anda boleh mendapatkan telefon ini di tangan anda menjelang Hari Valentine di Malaysia, jadi jika anda sedang mencari idea hadiah—maksud saya, S23+ merah jambu itu kelihatan agak bagus.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

 

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

 
 
FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.