-Dalam sistem WhatsApp semasa, pengguna tidak boleh menghantar mesej ke nombor mereka sendiri.
-Bagaimanapun tidak lama lagi pengguna akan dapat menghantar mesej kepada diri mereka sendiri di WhatsApp.
-Apl milik Meta sedang menguji ciri tersebut pada versi beta WhatsApp tetapi akan mengeluarkannya kepada versi beta Android dan iOS juga.

WhatsApp kini secara rasmi menguji mesej dengan diri sendiri untuk beberapa penguji beta android dan iOS. WhatsApp kini melancarkan ujian kecil dengan melancarkan “mesej dengan diri sendiri” kepada beberapa pengguna beta. Terutama, ia sentiasa mungkin untuk menghantar mesej kepada diri sendiri. Untuk ini pengguna perlu menggunakan klik pada WhatsApp untuk membukanya pada WhatsApp untuk Android.

WhatsApp telah memutuskan untuk melancarkan ciri baharu yang membolehkan pengguna menghantar mesej ke nombor mereka sendiri kerana pengguna pada masa ini tidak boleh ping sendiri dalam sistem aplikasi pemesejan segera sekarang. Menurut laporan oleh WABetaInfo, WhatsApp milik Meta sedang berusaha membina ciri pada versi beta tetapi mendakwa bahawa ia akan disediakan kepada semua pengguna versi Android dan iOS.

Keupayaan untuk menghantar mesej kepada diri sendiri adalah salah satu ciri yang tiada dalam sistem berbilang peranti. Jadi WhatsApp kini sedang membangunkan penyelesaian dan akan melancarkan ciri tersebut dalam kemas kini masa hadapan WhatsApp Desktop beta, selain versi Android dan iOS.

Bagaimanakah ciri baharu akan berfungsi?

Laporan itu menjelaskan bahawa apabila pengguna cuba log masuk ke akaun WhatsApp mereka dari peranti mudah alih, mereka akan dapat melihat nama mereka sendiri di bahagian atas senarai kenalan. Walaupun, sokongan lanjut untuk telefon bimbit tambahan belum lagi disokong oleh WhatsApp dalam susunan berbilang peranti tetapi aplikasi itu sedang berusaha untuk membangunkannya. Dan seperti yang dinyatakan di atas, selain daripada versi beta desktop, ciri ini akan disediakan untuk versi beta Android dan iOS juga.

Oleh itu, ini bermakna jika seseorang menggunakan WhatsApp pada komputer riba atau komputer, namanya akan muncul dalam senarai perbualan. Laporan itu menyatakan bahawa ciri ini, yang dalam mod ujian sekarang, akan disiarkan dalam beberapa hari.

Ciri ini akan menyelesaikan masalah yang pengguna hadapi apabila mereka ingin mencatat perkara yang penting, mendesak, atau kasual, sebagai peringatan tetapi mereka cenderung untuk menulis maklumat itu pada WhatsApp sendiri dan bukannya menggunakan mana-mana aplikasi pad nota atau nota terbina. Ini kerana penggunaan berterusan aplikasi pemesejan yang memudahkan pengguna mengingati sesuatu. Jadi sekarang apl itu akan membolehkan mereka menghantar teks kepada diri mereka sendiri sahaja. Terutama, WhatsApp sedang mengusahakan banyak ciri menarik lain juga untuk meningkatkan pengalaman penggunanya.

Kesimpulan

WhatsApp beta untuk Android 2.22.24.2 ditandakan sebagai binaan yang serasi untuk ciri baharu. Pengguna iOS beta boleh mendapatkan ciri tersebut selepas memasang WhatsApp beta untuk kemas kini iOS 22.23.0.70. Ciri “Mesej dengan diri sendiri” telah dilancarkan hanya kepada beberapa pengguna beta. Lebih banyak pengaktifan mungkin akan berlaku dalam masa terdekat. Terutama, sembang dengan nombor telefon anda juga akan tersedia dalam senarai kenalan anda pada apl dalam kemas kini WhatsApp masa hadapan untuk versi Android. Pada masa ini, nombor telefon pengguna sendiri tidak kelihatan dalam senarai kenalan mereka. Oleh itu, adalah penting untuk menggunakan klik pada WhatsApp untuk membukanya.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.