Sony mempunyai siri telefon eksklusif Jepun, dipanggil Xperia Ace, yang baru-baru ini mengalu-alukan ahli baharu, Ace III. Kini Sumaho Digest melaporkan model seterusnya yang mungkin akan dilancarkan pada tahun hadapan dan memperincikan beberapa spesifikasi (maklumat asalnya datang dari sumber Weibo).

Sony Xperia Ace IV akan kekal agak kecil dengan paparan 5.5”, bagaimanapun, ia akan menampilkan dan dinaik taraf panel OLED dengan resolusi 1,080 x 2,520px. Sebagai perbandingan, Mark 3 mempunyai LCD dengan resolusi HD+. Generasi baharu akan bertukar daripada nisbah aspek 19:9 kepada standard Sony 21:9.

Specifikasi Ringkas

Telefon ini juga akan mempunyai lebih banyak kuasa pecah nombor – ia tidak akan menjadi syaitan yang pantas, tetapi cipset Snapdragon 4 Gen 1 menjanjikan CPU 15% lebih pantas dan GPU 10% lebih pantas daripada Snapdragon 480 yang digunakan dalam Mark 3. Berdasarkan AnTuTu skor, cip 6nm ini berprestasi serupa dengan Snapdragon 695 (yang menguasakan Xperia 10 IV).

Maklumat yang dikhabarkan mendakwa bahawa cip itu akan dipasangkan dengan 6GB RAM dan storan 128GB (naik daripada 4/64GB). Jika tradisi berlaku, telefon ini sepatutnya mempunyai slot microSD juga. Ia mestilah kalis air dan mempunyai bicu fon kepala 3.5mm juga seperti mana-mana Xperia yang sesuai.

Bagaimanapun, bateri nampaknya satu perkara yang tidak akan berubah dengan kapasiti 4,500mAh dan pengecasan 18W. Itu masih banyak memandangkan betapa kecilnya telefon ini dibandingkan dengan kebanyakan Android di pasaran.

Seperti yang kami nyatakan, tiga model Xperia Ace pertama telah eksklusif untuk Jepun. Walau bagaimanapun, rungutan baru-baru ini dalam kilang khabar angin mencadangkan bahawa ini boleh berubah untuk Xperia Ace IV kerana Sony mungkin berfikir untuk membawanya ke pasaran baharu.

Peningkatan CPU Dan GPU

Telefon pintar Sony mampu milik terbaharu, Xperia Ace III dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 480 kelas rendah, ditambah dengan 4GB RAM dan memori dalaman 64GB. Spesifikasi ini tidak mengagumkan, tetapi ia agak standard untuk telefon bimbit peringkat permulaan.

Walau bagaimanapun, telefon Xperia Ace seterusnya akan mendapat beberapa penambahbaikan perkakasan utama, yang mungkin akan memindahkan siri ini ke wilayah jarak pertengahan. Sumaho Digest melaporkan bahawa Xperia Ace IV dijangka dilengkapi dengan pemproses Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 yang jauh lebih baik, sama seperti yang menguatkan telefon iQOO Z6 Lite vivo.

Sebagai imbasan, Xperia Ace III memaparkan panel LCD 5.5-inci dengan resolusi HD+. Di bawah hud, Xperia Ace 4 dilaporkan akan memuatkan cipset Snapdragon 4 Gen 1. Walau bagaimanapun, Xperia Ace III menggunakan Snapdragon 480 untuk menarik kuasanya. Jadi, cipset SD 4 Gen 1 akan membawa peningkatan 15% yang mengagumkan dalam prestasi CPU. Juga, ia akan menawarkan peningkatan 10% dalam prestasi GPU.

Kesimpulan

Setakat ketersediaan, perkara menjadi lebih rumit. Hampir setiap telefon Xperia Ace yang lain telah dihadkan kepada pasaran Jepun, tetapi yang keempat mungkin juga ditolak ke kawasan lain. Ini hanyalah khabar angin, jadi terimalah dengan sebutir garam sehingga Sony benar-benar mengesahkan maklumat tersebut. Begitu juga dengan kebanyakan spesifikasi yang bocor minggu ini.

Tiada maklumat lanjut mengenai tarikh pelancaran rasmi peranti yang diketahui setakat ini. Pada masa sama, tiada sebarang kenyataan rasmi daripada pihak Sony berhubung dakwaan ini. Adalah lebih baik jikalau kita menganggapnya sekadar ura-ura semata-mata buat masa ini.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.