Pada awal tahun ini, Google mula menguji keupayaan untuk bermain permainan Android pada PC. Hari ini, ia melancarkan beta di lebih banyak wilayah, mengembangkannya ke AS, Kanada, Mexico, Brazil, Indonesia, Malaysia, Filipina dan Singapura.

Seperti yang mungkin anda bayangkan, terdapat pelbagai jenis permainan yang tersedia untuk Android, dan dapat memainkannya pada PC membuka dunia pengalaman baharu. Walaupun ujian pada masa ini terhad kepada sampel kecil daripada jumlah permainan yang tersedia, ia benar-benar menarik untuk dapat bermain permainan pada telefon, tablet, Chromebook dan kini PC. Selain mengembangkan beta ke lebih banyak wilayah, Google juga telah berusaha untuk menurunkan keperluan PC minimum.

Keperluan Minimum PC

Jadi, jika anda ingin mencuba dan bermain permainan dalam versi beta, anda akan, sekurang-kurangnya, memerlukan komputer dengan Windows 10, SSD dengan sekurang-kurangnya 10GB ruang kosong, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 630 GPU atau sesuatu yang setara dengannya, CPU dengan empat teras fizikal, akses kepada akaun pentadbir pada Windows dan virtualisasi perkakasan dihidupkan. Kini, Google menyatakan bahawa ia tidak dapat menjamin bahawa permainan akan dijalankan dengan konfigurasi minimum, hanya perkhidmatannya sahaja.

  • -OS: Windows 10 (v2004)
  • -Storage: Solid state drive (SSD) with 10GB of available storage space
  • -Memory: 8GB of RAM
  • -Graphics: Intel UHD Graphics 630 GPU or comparable
  • -Processor: 4 CPU physical cores
  •  

Walaupun amaran terakhir itu mungkin tidak memasang keyakinan, tidak rugi mencubanya pada PC anda. Jika ia berfungsi, maka anda boleh mengalami Permainan Google Play pada PC anda. Jika tidak, anda sentiasa boleh kembali memainkannya pada telefon atau tablet. Sudah tentu, ini bukan satu-satunya pilihan yang tersedia untuk menjalankan apl Android pada PC, dengan Microsoft baru-baru ini bereksperimen dengan Windows Subsystem untuk Android pada Windows 11. Jika anda berminat untuk mencuba penyelesaian Google untuk permainan pada PC, anda boleh pergi ke tapak web Permainan Google Play untuk mendaftar.

Lebih daripada 80 permainan Android berfungsi dengan beta

Senarai permainan beta Google Play Games pada masa ini mempunyai 85 permainan, termasuk 1945 Air Force, Cookie Run: Kingdom dan Blade Idle, Mobile Legends: Bang Bang, Gardenscapes and Summoners War untuk semua negara yang disokong, tetapi Google secara beransur-ansur menambah lebih banyak permainan baharu.

Selain itu, terdapat ciri penyegerakan kemajuan permainan yang akan menyegerakkan kemajuan permainan yang telah anda lakukan pada mudah alih supaya anda boleh bermain permainan terus dari tempat anda berhenti dan bukannya bermula dari permulaan baharu. Anda boleh memuat turun Permainan Google Play pada PC atau Komputer riba anda terus dari tapak rasmi, tetapi ingatlah keperluan di atas. Pada masa ini tiada maklumat mengenai bila ia akan dikeluarkan secara rasmi untuk semua wilayah.

Syarikat itu telah pun mendedahkan matlamatnya, iaitu untuk mengumpul banyak maklum balas daripada pemain dan pembangun dari pelbagai negara supaya kami mungkin melihatnya berkembang ke lebih banyak negara dalam beberapa bulan akan datang.

Kesimpulan

Permainan beta Google Play bermula hari Khamis di Malaysia. Mereka yang mempunyai akaun Google Play dan PC dengan spesifikasi minimum kini boleh memuat turun aplikasi untuk bermain permainan Android mereka pada komputer menggunakan papan kekunci dan tetikus. Selain dapat bermain permainan Android pada PC, Permainan Google Play juga membenarkan pemain menyegerakkan kemajuan mereka merentas peranti apabila melog masuk ke akaun Google mereka. Google Play Points juga boleh digunakan merentas peranti yang berbeza.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.