Samsung telah mengumumkan pelancaran Samsung OLED, ia merupakan kemasukan pertama ke dunia TV OLED yang kini boleh didapati di Malaysia.

Hari ini, Samsung Malaysia melancarkan TV pintar Samsung OLED baharu dengan harga bermula RM10,499. Mereka yang membuat pra-pesanan TV pintar sekarang sehingga 4 Disember 2022 akan menerima Soundbar HW-Q600B percuma bernilai RM2599. Sepuluh tahun selepas memperkenalkan TV OLED pertama di dunia, Samsung Malaysia akhirnya melancarkan siri TV OLED 4K S95B untuk pasaran tempatan. Menurut Samsung Malaysia, ini adalah kemasukan pertama jenama itu ke dalam dunia TV OLED yang menarik.

Samsung OLED baharu dilengkapi dengan Neural Quantum Processor 4K baharu syarikat yang membolehkan penonton mengalami kejelasan dan pembiakan warna kontras terbaik, hitam lebih dalam dan visual lebih terang yang mungkin. Selain itu, pemproses AI terbina dalam Samsung OLED juga secara automatik meningkatkan apa sahaja yang ada pada skrin kepada 4K definisi tinggi.

Spesifikasi New Samsun TV

Panel diod pemancar cahaya organik (OLED) kini biasanya ditemui pada telefon pintar, tablet dan komputer riba baharu, dan beberapa jenama sudah menawarkannya pada TV mereka. OLED biasanya menawarkan kecerahan yang lebih baik, warna yang lebih terang, dan ia menawarkan warna hitam yang lebih besar kerana setiap piksel boleh dimatikan secara individu.

Menurut Samsung, siri OLED 4K S95Bnya dengan panel diperakui HDR10+ menawarkan 8.3 juta piksel pencerahan sendiri yang menawarkan warna hitam pekat, putih bersih dan penuh warna hidup yang tiada tandingan yang menghasilkan gambar yang lebih tepat, tulen dan terang berbanding TV OLED tradisional. Ia dilengkapi dengan Pemproses Kuantum Neural Samsung 4K yang mengoptimumkan kecerahan dan kontras skrin pada tahap piksel menggunakan AI. Pemproses AI terbina dalam juga boleh membantu meningkatkan kandungan bukan 4K kepada kualiti 4K definisi tinggi.

TV OLED Samsung menawarkan kadar segar semula 120Hz untuk permainan dan ia dilengkapi dengan empat port HDMI 2.1. Walau bagaimanapun, helaian spesifikasi telah menunjukkan kadar penyegaran sebanyak 100Hz, jadi kadar penyegaran 120Hz mungkin akan ditingkatkan secara digital dengan ciri Motion Xcelerator Turbo+.

Feature Samsung New TV

TV OLED mempunyai reka bentuk super nipis pada 7.5mm pada titik paling nipis dan ia mempunyai pembesar suara saluran teratas dengan Dolby Atmos. Menurut Samsung, teknologi Dolby Atmos mereka dikuasakan secara fizikal oleh pembesar suara TV berbilang saluran khusus di sekeliling skrin untuk pengalaman teater yang mengasyikkan. Terdapat sejumlah empat pembesar suara di bahagian atas dan bawah, dan anda boleh meningkatkan pengalaman audio anda melalui Samsung Q-Symphony apabila ia disambungkan ke Samsung Soundbar tanpa wayar.

Di luar kotak, fungsi TV Pintar dijalankan pada OS Tizen Samsung yang anda boleh menyokong perkhidmatan penstriman video popular anda seperti Netflix, YouTube, Disney+, Prime Video dan Apple TV. Ia menyokong arahan suara Bixby dan boleh digunakan untuk menyambungkan peralatan rumah pintar Samsung yang lain melalui SmartThings. Dengan peranti Samsung atau Android yang serasi, anda boleh menggunakannya untuk menyambung secara wayarles untuk DeX dan mendayakan sokongan MultiView untuk memaparkan kandungan telefon dan TV anda pada masa yang sama.

Kesimpulan

Pada masa ini, TV OLED Samsung ditawarkan dalam saiz sama ada 55″ dan 65″ dan berikut ialah harga rasmi Malaysia:

 

Samsung OLED QA55S95BAKXXM 55″ – RM10,499
Samsung OLED QA65S95BAKXXM 65″ – RM14,499

Jika anda prapesan TV OLED dengan Samsung Malaysia, anda akan menerima Soundbar HW-Q600B percuma bernilai RM2,599. Bar bunyi Samsung boleh menyambung secara wayarles melalui Bluetooth dan ia menawarkan bunyi 3.1.2ch dengan Dolby Atmos dan DTS:X. Promo ini berlangsung dari 21 November hingga 4 Disember 2022.

Menurut kedai dalam talian Samsung Malaysia, TV OLED akan dihantar mulai 17 Disember 2022. Perkhidmatan pemasangan TV asas bernilai sehingga RM150 turut disertakan.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.