Seperti yang dijanjikan, Realme memperincikan standard pengecasan 240W baharunya hari ini. Ia datang dengan kabel pengecasan 12A yang disesuaikan untuk daya pemprosesan 20V/12A, dihantar melalui tiga pam pengecasan. Penyesuai USB-C mempunyai apa yang syarikat panggil komponen GaN berganda dan sangat kecil – 2.34W/cu.cm, iaitu kira-kira saiz yang sama dengan penyesuai SuperDart 160W.

Realme telah menjadikan teknologi pengecasan pantas 240W rasminya, menjadi yang pertama dalam industri yang melancarkan teknologi itu secara global. Ini adalah sebagai tambahan kepada teknologi pengecasan pantas UltraDart 150W syarikat yang diperkenalkan tahun lepas, yang menuju ke Realme GT Neo 3. Semak butiran di bawah.

Realme Adalah Yang Pertama Memperkenalkan Pengecasan Pantas 240W

Pengecasan pantas 240W Realme boleh memberikan pengecasan penuh dalam beberapa minit melalui pengecas USB Jenis-C. Walaupun syarikat itu tidak memberikan sebarang tuntutan kali ini, ia mungkin lebih pantas daripada 20 minit penyelesaian pengecasan pantas 150W. Penyelesaian pengecasan mempunyai kadar penukaran kuasa sebanyak 98.7%.

Ia menyediakan input 20V 12A dan output 10V 24A dan memastikan lebih daripada 1600 kitaran pengecasan. Teknologi pengecasan dikatakan selamat pada suhu 85 darjah dan kelembapan tinggi 85%. Di samping itu, syarikat itu telah memperkenalkan penyelesaian pengecasan dwi GaN 240W pertama di dunia dan kabel pengecasan 12A.

Realme GT Neo 5 Specifikasi

Seni bina pengecasan 240W mengubah kuasa 20V/12A kepada 10V/24A melalui tiga pam pengecasan bebas, bermakna telefon baharu akan mempunyai tiga sel bateri. Kabel 12A akan terdiri daripada empat kabel 21 AWG standard, iaitu diameter hampir 3mm hanya untuk wayar di dalam penebat plastik.

Keseluruhan proses dipantau oleh 13 penderia masa nyata akan mengehadkan kuasa jika terdapat sebarang bahaya. Perlindungan pengecasan Realme juga termasuk bahan dan sijil kalis api untuk ketenangan fikiran pengguna akhir.

Lebih mengujakan syarikat mengesahkan pengecasan 240W adalah lebih daripada latihan kejuruteraan – ia sebenarnya akan hadir pada perdana syarikat seterusnya. Telefon ini akan datang dengan “kawasan penyejukan terbesar industri”, menampilkan beberapa helaian graphene dengan keluasan keseluruhan 6,580 mm persegi. Mereka akan menjaga prestasi di bawah beban yang berterusan, tetapi juga akan membantu mengendalikan beban melampau daripada pengecasan yang sangat pantas.

Realme memberi jaminan bahawa bateri telefon akan mengekalkan sekurang-kurangnya 80% daripada cas asalnya selepas 1,600 kitaran pengecasan supaya kelajuan super tidak menjejaskan umur panjang. Malah standard industri adalah 800 jadi jika ada telefon Realme GT seterusnya akan melebihinya.

Kesimpulan

Realme telah mengesahkan bahawa GT Neo 5 yang akan datang akan mendapat sokongan untuk teknologi pengecasan pantas 240W baharu. Telefon ini akan dilancarkan pada bulan Februari. Mengenai apa yang diharapkan daripadanya, telefon ini dijangka mendapat paparan AMOLED dengan kadar penyegaran 144Hz, cipset Snapdragon 8+ Gen 1 (atau mungkin Snapdragon 8 Gen 2 SoC), kamera belakang 50MP, Android 13 dan banyak lagi .

Kami masih belum mendapat butiran lanjut mengenai telefon perdana akan datang Realme dengan teknologi pengecasan pantas 240W. Jenama itu menjanjikan piawaian itu akan mencapai telefon pintar utamanya yang akan datang tanpa memberikan nama tertentu, menimbulkan persoalan sama ada Reame GT3 Pro atau Realme sedang mempertimbangkan GT Neo5 sebagai perdana juga.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

 

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

 
 
FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.