Paparan Samsung Mempamerkan Produk "Present the Future of OLED" di CES 2023

Paparan Hibrid Flex menggabungkan keupayaan boleh lipat dan boleh luncur untuk komputer riba masa hadapan, inovasi QD-OLED baharu dan paparan boleh bengkok untuk kokpit digital automotif membuat penampilan sulung mereka di acara teknologi paling berpengaruh di dunia

Paparan Samsung menuju ke CES 2023 dengan produk inovatif yang membayangkan masa depan teknologi OLED.

Syarikat itu akan mengadakan pameran jemputan sahaja pada 4-7 Januari di bawah tema, “Disruptive Tech Journey Unlocks Sustainable Futures” di CES, acara bersemuka sepenuhnya yang pertama sejak 2020. Samsung Display membawakan produk OLED inovatif dari semua saiz, kecil , sederhana dan besar, untuk memberikan gambaran masa depan paparan. Antara inovasi itu ialah ‘Flex Hybrid’ yang menggabungkan kedua-dua keupayaan boleh lipat dan boleh luncur menjadi satu paparan dan boleh luncur skrin besar, yang akan menjadi prototaip komputer riba masa hadapan. Dan QD-OLED 2023 akan menampilkan kualiti imej yang lebih cerah dan lebih realistik berkat algoritma pengoptimuman lanjutan, IntelliSense AI dan bahan OLED HyperEfficient EL baharu.

Masa Depan Peranti Mudah Alih Pintar: Slideable

Samsung Display telah memperkenalkan produk boleh lipat dan boleh luncur generasi akan datang melalui pelbagai pameran pada masa lalu. Pada CES 2023, syarikat itu ingin mempamerkan peranti mudah alih pintar masa depannya, Flex Hybrid, yang menggabungkan dua teknologi inovatif menjadi satu. Teknologi boleh lipat digunakan pada sebelah kiri skrin dengan teknologi boleh menggelongsor di sebelah kanan Flex Hybrid. Pengguna boleh menikmati filem dan video pada paparan 10.5 inci dalam nisbah aspek 4:3 atau pada skrin 12.4 inci lebih besar dalam nisbah skrin 16:10.

Paparan boleh luncur skrin besar 17 inci, yang telah dipratonton pada Intel Innovation 2022 oleh Ketua Pegawai Eksekutif Samsung Display JS Choi pada bulan September, akan membuat penampilan awam pertamanya di CES. Paparan boleh luncur mempunyai dua konsep, Flex Slidable Solo, yang boleh mengembangkan skrin dalam satu arah dan Flex Slidable Duet, yang mengembangkan paparan dalam kedua-dua arah. Paparan sangat mudah alih pada hanya 13-14 inci tetapi boleh dikembangkan kepada 17.3 inci untuk tujuan berbilang tugas, bermain permainan atau menonton filem.

'QD-OLED 2023' dengan algoritma AI termaju dan bahan EL HyperEfficient

Teknologi paparan QD-OLED, yang pertama kali muncul di CES 2022 untuk mengejutkan pengguna dengan warna yang tidak pernah berlaku sebelum ini dan kualiti imej terbaik tanpa herotan pada mana-mana sudut tontonan, akan menjadikannya CES semula sebagai versi yang dinaik taraf, ‘QD-OLED 2023’.

Paparan Samsung melengkapkan barisan 2023nya dengan menambahkan paparan QD-OLED pada TV 77-inci yang sangat besar, yang terbesar dalam keluarga QD-OLED yang turut merangkumi paparan 55-, 65-, 34-inci serta 49-inci monitor ultra lebar. Khususnya, produk barisan 2023 digunakan dengan algoritma pengoptimuman termaju IntelliSense AI dan bahan EL HyperEfficient OLED baharu yang meningkatkan kecerahan warna setiap RGB. Hasilnya, kecerahan maksimum gabungan kecerahan warna RGB menjadi lebih daripada 2,000 nits merealisasikan kualiti imej yang mengagumkan sekali lagi.

Samsung Display menjelaskan bahawa teknologi AI berdasarkan data besar mengumpul maklumat pada setiap piksel dalam masa nyata dan menggunakannya untuk mengawal cahaya dengan tepat, membolehkan penonton menikmati kualiti imej yang luar biasa dan kecekapan panel telah dipertingkatkan dengan teknologi AI termaju.

Di samping itu, kecekapan sumber cahaya dipertingkatkan dengan bahan OLED HyperEfficient EL baharu yang digunakan pada lapisan pemancar biru QD-OLED. Akibatnya, cahaya RGB yang melalui lapisan penukaran warna QD jauh lebih terang dan warna lebih jelas.

Syarikat itu mengumumkan bahawa QD-OLED 2023 telah mengurangkan penggunaan kuasa model 2022 sehingga 25 peratus dengan menggunakan bahan organik berkecekapan tinggi dan teknologi AI yang lebih maju. Pengguna akan dapat menikmati warna yang tepat dan kualiti gambar yang lebih kaya pada skrin terang serta skrin gelap sambil mengurangkan penggunaan kuasa.

Kesimpulan

“OLED menjadi tumpuan sebagai bahagian penting dalam reka bentuk dalaman kereta yang mewah kerana ia menambah ‘ekspresi hitam sempurna’ pada reka bentuk.” kata seorang pegawai Samsung Display, “Dengan produk reka bentuk fleksibel dan melengkung Samsung Display, kami dapat menawarkan pelbagai penyelesaian automotif.”

Ruang pameran Samsung Display juga memperkenalkan teknologi mesra alam untuk masa depan yang mampan. Di zon OLED Grows Green, teknologi mesra alam dan berkuasa rendah yang mengurangkan pelepasan gas rumah hijau diperkenalkan, manakala proses kitar semula kaca, sumber yang tidak boleh ditukar ganti dalam proses pengeluaran OLED, diterangkan dengan terperinci dengan jelas.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

 

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

 
 
FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.