Telefon bimbit boleh lipat Oppo sedang dalam perbincangan dan mencipta banyak spekulasi. Telefon pintar yang didakwa ini telah dilaporkan dikesan di laman web pensijilan 3C China. Ia berkemungkinan akan dilancarkan pada bulan Disember di negara asalnya.

OPPO baru-baru ini telah melancarkan beberapa peranti, seperti OPPO A58 5G, OPPO A1 Pro 5G dan siri Reno 9 di China. Khabar angin berleluasa bahawa syarikat itu merancang untuk melancarkan Find N2 dan Find N2 Flip boleh lipat pada bulan Disember. Dalam kebocoran baharu, Stesen Sembang Digital tipster telah mendedahkan keseluruhan spesifikasi OPPO Find N2, yang merupakan generasi kedua boleh lipat selepas OPPO Find N, yang mula diperkenalkan pada Disember 2021.

Spesifikasi OPPO N2

Menurut Stesen Sembang Digital, seorang pembocor yang terkenal, telefon bimbit boleh lipat Oppo Find N2 berkemungkinan menampilkan paparan 7.1 inci dengan skrin OLED boleh lipat 120Hz. Ia juga dijangka hadir dengan cip MariSilicon X untuk pengalaman fotografi yang dipertingkatkan dalam keadaan pencahayaan yang kurang baik.

Pangkalan hadapan telefon pintar yang didakwa akan datang ini boleh menampilkan paparan E6 AMOLED 5.54 inci dengan resolusi 2120×1080 piksel. Telefon pintar ini dijangka hadir dalam tiga varian warna iaitu Hijau, Hitam dan Putih.

Bercakap mengenai SoC, dijangka telefon pintar itu akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8+ Gen 1 dan mungkin berjalan pada OS Android 13 yang dilengkapi lapisan UI ColorOS13 milik Oppo sendiri.

Untuk optik, telefon pintar boleh lipat boleh menampilkan persediaan kamera belakang tripe yang dijangka hadir dengan sensor Sony IMX890 50 MP dengan sokongan Penstabilan Imej Optik (OIS), sensor Sony IMX581 48 MP dengan sudut 114 darjah dan Sony 32 MP. Kanta telefoto IMX709.

Menariknya, boleh ada Oppo Find N Flip dibarisi juga. Ia dijangka dikuasakan oleh Snapdragon 8+ Gen 1 SoC. Ia berkemungkinan menampilkan skrin OLED boleh lipat 6.8 inci dan paparan penutup OLED 3.26 inci. Untuk optik, ia mungkin menampilkan persediaan kamera dwi belakang 50 MP dan menempatkan kamera swafoto 32MP.

Sementara itu, siri Oppo Reno 9 kini rasmi di China. Siri ini terdiri daripada tiga telefon pintar – Oppo Reno 9, Oppo Reno 9 Pro dan Oppo Reno 9 Pro+. Yang terakhir ini dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, manakala dua lagi menggunakan Qualcomm Snapdragon 778G (Oppo Reno 9) dan MediaTek Dimensity 8100-Max (Oppo Reno 9 Pro). Ketiga-tiga telefon bimbit berjalan pada sistem pengendalian Android 13 dan menawarkan sehingga tiga penderia kamera di bahagian belakang. Telefon pintar ini dilengkapi dengan skrin AMOLED 6.7-inci dengan resolusi 1080×2412 piksel. Paparan ini dilengkapi dengan kadar penyegaran 120Hz dan menawarkan 800 nits kecerahan puncak.

Khabar Angin Tarikh Pelancaran

Oppo Find N2 akan mempunyai paparan Samsung E6 AMOLED 5.54-inci 2120x1080p di bahagian luar dengan kadar penyegaran 120Hz. Di bahagian dalam, Find N2 akan menampilkan skrin terbuka 7.1 inci 1920x1792px, juga E6 AMOLED dengan kadar penyegaran 120Hz.

Maklumat itu datang dari Stesen Sembang Digital yang memberi maklumat yang prolifik.

Oppo Find N2 akan mempunyai sepasang swafoto 32MP – satu pada setiap skrin, serta persediaan tiga kamera di bahagian belakang. Kamera lebar utama ialah 50MP Sony IMX800 (1/1.56″), disertakan dengan 48MP IMX581 114 darjah ultralebar, dan 32MP 2x unit telefoto. Semua penembak yang dipasang di belakang akan mempunyai cip pengimejan MariSilicon X tersuai dan penalaan Hasselblad .

Oppo Find N2 akan mempunyai bateri 4,520mAh dengan pengecasan 67W dan Snapdragon 8+ Gen 1.

Kemungkinan besar kita akan melihat Oppo Find N2 pada 14 Disember di Oppo’s Inno Day.

Kesimpulan

Oppo dijangka membawa dua peranti boleh lipat Find N baharu – kulit kerang, yang dipanggil secara tentatif Find N Flip dan Find N2 yang sepatutnya menjadi pengganti peranti lipatan mendatar tahun lepas. Laporan terdahulu mencadangkan Color OS 13 keluar dari kotak, dan hari ini kami mendapat beberapa tangkapan skrin yang bocor untuk mengesahkan ini dan menjelaskan lebih lanjut mengenai spesifikasi.

Imej tersebut mendedahkan kadar penyegaran skrin 120Hz, 12GB RAM dan storan 256GB dan CPU yang kelihatan sepadan dengan cipset Snapdragon 8+ Gen 1. Tangkapan skrin Oppo Find N2 Tangkapan skrin Oppo Find N2 Tangkapan skrin Oppo Find N2 Tangkapan skrin Oppo Find N2. Find N2 dijangka mempunyai MariSilicon X NPU, penyelesaian dalaman Oppo untuk pengurangan hingar AI, Video Malam Ultra 4K dan peningkatan kamera lain. Menurut Stesen Sembang Digital, pembuat maklumat Weibo yang popular, peranti boleh lipat baharu akan tiba pada bulan Disember, sama seperti pendahulunya.

Dia juga membuat spekulasi bahawa barisan Oppo Reno9 akan diperkenalkan bulan ini, bermakna syarikat itu sedang bersiap sedia untuk satu siri pengumuman, diikuti dengan dorongan besar-besaran peranti ke pasaran. Mudah-mudahan, kita akan melihat peranti baharu ini melarikan diri dari China dengan cepat dan melanda dunia global.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.