Kita hidup dalam masyarakat kapitalis, yang bermaksud bahawa banyak kemajuan baharu yang dibuat dalam teknologi dibuat oleh perniagaan yang ingin menambah baik produk/perkhidmatan mereka atau meningkatkan keupayaan mereka untuk memasarkan produk/perkhidmatan mereka. Teknologi baharu juga telah muncul selama ini dengan tujuan menjadikan operasi perniagaan lebih cekap dan berkesan juga.

Peningkatan Dari Segi Strategi

Strategi perniagaan telah berkembang dan bertambah baik dengan ketara hasil daripada teknologi. Salah satu elemen paling asas dalam menjalankan perniagaan — proses pengambilan pekerja — telah dipertingkatkan secara drastik oleh teknologi. Tidak lama dahulu perniagaan sangat terhad apabila melibatkan pengambilan pekerja baharu. Anda perlu menyiarkan iklan dalam kertas atau menghubungi agensi pengambilan pekerja untuk mendapatkan bantuan. Walaupun begitu, sebahagian besar pekerja anda adalah orang tempatan.

Hari ini, kumpulan pengambilan pekerja telah berkembang dengan pesat hasil daripada tapak penyiaran pekerjaan dalam talian, seperti Monster, dan platform media sosial, seperti LinkedIn, yang boleh menghubungkan majikan dengan calon pekerjaan berkualiti tinggi di seluruh dunia. Proses pengambilan pekerja bukan satu-satunya strategi perniagaan yang dipengaruhi secara positif oleh teknologi. Kemajuan dalam statistik, komunikasi dan perdagangan semuanya telah dibuat melalui teknologi baharu juga.

Statistik Tepat

Perangkaan dahulunya amat terhad. Syarikat hanya akan mendapat akses kepada laporan setiap bulan, menjadikannya sukar untuk membuat keputusan perniagaan yang bermaklumat tinggi. Dengan penggunaan alat perisian automatik, eksekutif boleh mengumpul dan menganalisis data dalam masa nyata yang boleh dipaparkan dan dihantar sebagai laporan bila-bila masa diperlukan. Oleh kerana segala-galanya adalah digital, anda juga boleh memberikan organisasi anda akses kepada papan pemuka yang memaparkan metrik paling penting dan bukannya perlu mengadakan mesyuarat di mana anda meluangkan masa untuk meletakkan papan atau memaparkan slaid dengan statistik lapuk. Pada asasnya, teknologi telah memudahkan untuk mengumpul dan menganalisis sejumlah besar data untuk membantu memperbaik membuat keputusan anda di samping memudahkan untuk berkongsi laporan di seluruh organisasi anda pada bila-bila masa.

Komunikasi Lebih Mudah

Komunikasi yang jelas adalah penting dalam persekitaran perniagaan. Salah komunikasi telah menyebabkan kerugian syarikat pada masa lalu kerana ketidakupayaan untuk berkomunikasi dalam masa atau dengan cara yang jelas antara pekerja atau antara syarikat dan pelanggan mereka. Pada masa lalu yang tidak begitu jauh, kaedah komunikasi utama ialah telefon. Anda perlu mempunyai setiausaha untuk menjejaki jadual anda dan anda perlu mengharapkan yang terbaik agar anda tidak terjebak bermain tag telefon dengan tarikh akhir penting yang semakin hampir.

Hari ini, terdapat penyelesaian perisian yang membantu mengautomasikan penjadualan. Platform komunikasi juga membolehkan pekerja bercakap antara satu sama lain melalui e-mel atau sembang yang boleh diakses pada berbilang peranti sama ada mereka berada di pejabat atau tidak. Pada asasnya, semua orang berhubung, dengan itu memudahkan untuk berkomunikasi dengan sesiapa sahaja di seluruh organisasi anda serta dengan pelanggan dan prospek.

Perdagangan yang lebih lancar

Urus niaga adalah lebih mudah dan lebih cekap berbanding dahulu. Dari segi pengguna, ciptaan seperti kad kredit dan kemunculan e-dagang telah menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk perniagaan menjual produk dan perkhidmatan kepada pengguna mengikut keselesaan mereka. Walau bagaimanapun, urus niaga juga lebih mudah pada skala besar pada tahap B2B. Sebagai contoh, syarikat yang membeli komponen untuk produk mereka selalunya perlu menunggu berhari-hari untuk pemindahan wang diselesaikan, terutamanya jika pengeluar komponen tersebut berada di luar negara.

Urus niaga asing seperti ini lebih mudah sekarang – malah mungkin menjadi lebih mudah kerana blockchain, yang merupakan teknologi baru muncul, mendapat daya tarikan. Ramai pakar industri menjangkakan blockchain akan mengubah segala-galanya. Ia boleh memproses urus niaga luar negara dalam beberapa saat sahaja dan pada sebahagian kecil daripada kos biasa.

Teknik Baru Mempromosikan Perniagaan

Di samping menambah baik strategi perniagaan, teknologi juga telah menjadikan pemasaran lebih mudah, lebih berkesan dan lebih menjimatkan kos. Pada zaman sebelum Internet, syarikat terhad kepada menyiarkan iklan di akhbar dan majalah. Jika mereka mempunyai belanjawan, mereka boleh menyiarkan iklan di TV atau radio juga. Apabila Internet berkembang dan platform media sosial mula muncul di mana-mana, pemasaran menjadi lebih mudah, terutamanya untuk perniagaan yang lebih kecil dan permulaan dengan belanjawan pengiklanan yang terhad.

Bukan sahaja lebih berpatutan untuk memasarkan syarikat anda dalam talian, tetapi lebih mudah untuk mencari khalayak sasaran anda, mengenal pasti keperluan mereka dan melibatkan diri dengan mereka secara peribadi. Terdapat lebih banyak pilihan mengenai pemasaran dalam talian juga – dan anda boleh menjejaki prestasi strategi pemasaran dalam talian anda menggunakan alat analitik untuk melihat perkara yang berkesan dan apa yang tidak – dan membuat pelarasan dengan segera.

Peningkatan Dalam Penjanaan Pendapatan

Hasil langsung daripada dapat mengiklankan dengan lebih berkesan dan lebih cekap, penjanaan pendapatan telah meningkat secara drastik. Pemula mempunyai masa yang lebih mudah untuk keluar dari lapangan kerana mereka tidak perlu melabur sebanyak mungkin sumber untuk cuba meningkatkan pendedahan jenama menggunakan kaedah tradisional apabila mereka boleh mengiklankan dalam talian. Selain itu, penyelesaian automasi pemasaran telah memungkinkan untuk menghapuskan keperluan untuk melakukan banyak tugasan yang berulang-ulang dan memakan masa dengan tangan, mengurangkan keperluan kakitangan.

Banyak teknologi yang telah keluar sejak sedekad yang lalu dan terus keluar telah menjadikan operasi harian perniagaan lebih cekap, sekali gus mengurangkan kos overhed dan meningkatkan produktiviti, yang kedua-duanya membantu meningkatkan keuntungan.

Kesan kepada Pengiklanan

Keupayaan untuk mengiklankan dalam talian memberikan syarikat kelebihan besar berbanding kaedah yang lebih tradisional. Kini, dengan strategi yang betul, anda boleh mendedahkan jenama anda kepada khalayak seluruh dunia di web – sesuatu yang pernah mustahil melainkan syarikat anda mempunyai belanjawan yang besar. Anda juga boleh menggunakan tapak web anda untuk menyediakan kandungan tentang jenama anda kepada pengguna serta berinteraksi secara langsung dengan pelanggan di media sosial, dengan itu mengukuhkan identiti jenama anda dan meningkatkan reputasi dan kesedaran jenama anda.

Tidak lama dahulu kos untuk membuat iklan TV, apalagi menyiarkannya di peringkat kebangsaan, adalah di luar genggaman kebanyakan perniagaan. Tetapi hari ini mencipta kandungan video tidak lagi mahal kos. Peralatan video telah maju ke tahap yang agak murah untuk membeli peralatan berkualiti tinggi, dan kandungan video yang disiarkan dalam talian, seperti di Facebook atau YouTube, selalunya mengatasi prestasi iklan yang disiarkan di TV.

Kesimpulan

Teknologi boleh menjadi perkara yang menakutkan, terutamanya bagi perniagaan yang telah berjaya melakukan sesuatu dengan cara tertentu dan berhati-hati untuk mengubah cara mereka. Teknologi juga berkembang dengan pantas – dan perubahan mendadak adalah sesuatu yang ramai orang secara amnya tidak selesa. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mengikuti teknologi baharu, anda berisiko kehilangan tempat kepada pesaing anda.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.