Dengan hampir 500 juta pengguna, syarikat itu berkata sudah tiba masanya untuk pengguna membayar perkhidmatan Telegram Untuk Membuang Iklan.

Telegram tidak lama lagi akan melancarkan langganan berbayar untuk pengguna yang tidak suka melihat iklan. Minggu lalu, platform pemesejan popular mengumumkan bahawa ia akan memaparkan mesej yang ditaja pada aplikasinya dalam usaha untuk menjadikan penghantar sebagai “projek pulang modal”.

Ketua Pegawai Eksekutif Pavel Durov membuat pengumuman perkhidmatan langganan ini di saluran Telegramnya tetapi tidak mendedahkan sebarang harga dan sebaliknya, mengusik bahawa ia akan menjadi murah. Beliau juga berkata bahawa pentadbir saluran akan dapat melumpuhkan iklan rasmi untuk semua pengguna, tetapi menambah bahawa syarikat sedang menilai “keadaan ekonomi” untuk ciri ini.

Telegram Premium Harus Dilanggan Untuk Buang Iklan Pada Telegram Channel

Hampir lapan tahun selepas pelancaran awalnya dan dengan hampir 500 juta pengguna atas namanya, aplikasi sembang yang disulitkan Telegram mendapati dirinya berada pada titik perubahan: ia sama ada perlu mengewangkan platformnya atau mencari pembeli. Dalam siaran di saluran Telegramnya, pengasas Pavel Durov berkata anda tidak akan melihat syarikat permulaan itu dijual kepada syarikat seperti Facebook, tetapi mulai 2021, syarikat itu akan mula menyiarkan iklan untuk menampung sebahagian daripada kosnya.

Tetapi jangan risau, jika anda menggunakan Telegram untuk menghantar mesej kepada rakan dan keluarga anda, anda tidak akan melihat iklan mula dipaparkan dalam perbualan anda. Selain itu, semua ciri yang anda boleh gunakan secara percuma pada masa ini akan kekal seperti itu. “Kami berpendapat bahawa memaparkan iklan dalam sembang satu sama satu peribadi atau sembang kumpulan adalah idea yang tidak baik,” kata Durov. “Komunikasi antara orang harus bebas daripada sebarang jenis pengiklanan.”

Di mana anda akan melihat iklan berada di saluran awam Telegram dan kadangkala bermasalah “satu-ke-banyak”. Perkara ini boleh diabaikan jika anda menggunakan Telegram secara eksklusif sebagai aplikasi sembang. Mereka biasanya dikendalikan oleh satu orang atau organisasi dan boleh mempunyai berjuta-juta pengikut individu. Mereka bertindak lebih seperti suapan Twitter daripada perbualan SMS, dan seperti Twitter, mereka akan mendapat layanan penyajian iklan. Durov menegaskan bahawa beberapa saluran popular sudah memaparkan iklan melalui platform pihak ketiga untuk mengewangkan pengikut mereka. “Iklan yang mereka siarkan kelihatan seperti mesej biasa, dan selalunya mengganggu,” kata Durov, dan menambah bahawa iklan pihak pertama Telegram yang masuk akan menghormati privasi anda dan tidak membahayakan pengalaman pengguna aplikasi.

Perkara yangTelegram Premium akan Tambahkan Untuk Pengguna

Selain itu, syarikat itu merancang untuk memperkenalkan pelbagai ciri premium yang ditujukan kepada pengguna perusahaan dan kuasanya. Durov tidak memberikan sebarang butiran tentang rupa perkara ini tetapi berkata ia akan dibayar oleh pengguna yang sama tersebut.

Ia mungkin kelihatan seperti oxymoron untuk permulaan yang mendakwa ia memberi tumpuan kepada privasi untuk mencadangkan ia boleh mengewangkan platformnya dengan iklan sambil masih melindungi data penggunanya, tetapi segelintir syarikat telah berjaya melakukan perkara itu. Sebagai contoh, penyemak imbas yang memfokuskan privasi Brave membenarkan penggunanya untuk mengikut serta dalam iklan pra-pakej, dan memberi ganjaran kepada mereka kerana berbuat demikian dengan token yang boleh mereka tukarkan dengan mata wang dunia sebenar.

Nampaknya Telegram merancang untuk mengambil pendekatan yang sama. “Jika Telegram mula memperoleh wang, masyarakat juga harus mendapat manfaat,” kata Durov. Sebagai salah satu contoh pendekatan sedemikian, beliau berkata syarikat itu boleh menjual pelekat premium, dengan artis yang menciptanya mendapat potongan jualan. Akhirnya, dia mendakwa rancangan pengewangan syarikat tidak akan terlalu banyak mengubah pengalaman Telegram. “Terima kasih kepada skala semasa kami, kami akan dapat melakukannya dengan cara yang tidak mengganggu. Kebanyakan pengguna tidak akan menyedari sebarang perubahan.”

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.