Jika anda pengguna Apple, anda mungkin cukup selesa dalam ekosistem kecil yang mereka cipta. Jika anda mempunyai iPhone, iPad, Mac, iPod atau semua perkara di atas, anda mungkin telah melihat perkara yang ditawarkan oleh Apple dari segi fon kepala. Walaupun mereka telah mengeluarkan beberapa fon kepala, terutamanya di bawah jenama Beats, mereka tidak mempunyai pilihan yang sangat luas untuk dipilih, jadi tidak semua cadangan dalam senarai ini akan menggunakan cip W1/H1 Apple. Walaupun cip ini membolehkan fon kepala dipasangkan dengan banyak peranti Apple anda dengan lebih mudah, ia tidak diperlukan dan mana-mana fon kepala Bluetooth akan berfungsi. Walaupun anda tidak perlu menggunakan wayarles untuk iPhone, ia lebih mudah kerana iPhone baharu tidak lagi mempunyai bicu fon kepala dan memerlukan dongle.

Apple AirPods Pro Truly Wireless

Best Earbuds For iPhone

Apple AirPods Pro Truly Wireless ialah fon telinga wayarles terbaik untuk iPhone yang telah kami uji. Putik premium dan ikonik ini adalah tawaran yang bagus jika anda boleh menemuinya pada harga kurang daripada harga penuh. Mereka menawarkan beberapa ciri tertumpu Apple, seperti bantuan suara Siri, dan mereka mempunyai cip H1, menjadikannya mudah dan mudah untuk anda memasangkannya dengan peranti iOS yang lain. Selain itu, mereka menyokong Audio Spatial, ciri yang mengorientasikan audio yang serasi untuk mengikuti pergerakan kepala anda, mewujudkan pengalaman yang lebih mengasyikkan.

Tunas yang selesa ini menawarkan prestasi keseluruhan yang serba boleh, sama ada anda berulang-alik ke tempat kerja, bersenam di gim atau pergi ke pejabat. Mereka mempunyai sistem pembatalan hingar aktif (ANC) yang membantu menyekat sejumlah besar bunyi ambien, seperti dentuman enjin bas dan kapal terbang yang rendah. Walaupun kekurangan bass rendah yang berdebar-debar, profil bunyi yang agak neutral mereka juga sangat sesuai untuk kandungan audio yang berbeza. Walaupun hayat bateri berterusan 5.3 jam mereka agak pendek, sarung pembawanya menampung kira-kira lima caj tambahan, dan ia mempunyai port kilat supaya anda boleh mengecasnya semula.

Apple AirPods (3rd generation) Truly Wireless

Best Upper Mid-Range Wireless Earbuds For iPhone

Apple AirPods (generasi ke-3) Truly Wireless ialah fon telinga wayarles jarak pertengahan atas terbaik untuk iPhone yang telah kami uji. Jika anda ingin sentiasa peka dengan persekitaran anda tanpa mengeluarkan fon kepala anda atau menjeda audio anda, anda patut mempertimbangkan tunas ini. Tidak seperti Apple AirPods Pro Truly Wireless, fon telinga ini tidak direka bentuk untuk menyekat bunyi latar belakang kerana ia terletak di luar saluran telinga anda. Walaupun ia mungkin bukan pilihan terbaik untuk perjalanan yang bising, ia sangat sesuai untuk penggunaan yang lebih kasual. Terima kasih kepada ciri EQ adaptif mereka yang melaraskan audio anda berdasarkan cara tunas sesuai di telinga anda, ia mempunyai profil bunyi yang seimbang dan terang. Walau bagaimanapun, memandangkan mereka mempunyai reka bentuk buka belakang, mereka bergelut untuk mencipta bass rendah yang besar, walaupun anda boleh mengakses beberapa tetapan asas dalam tab Kebolehcapaian peranti iOS anda untuk melaraskan bunyinya mengikut keinginan anda.

Di luar bunyi, fon kepala ini mempunyai cip H1 yang membolehkan anda memasangkannya dengan mudah dengan peranti Apple yang lain. Mereka juga mempunyai hayat bateri berterusan selama 6.8 jam, dan sarung pembawa mereka menampung kira-kira lima caj tambahan. Perlu diingat bahawa tidak semua orang akan mendapati reka bentuk satu saiz yang sesuai untuk semua mereka selesa, dan mereka tidak mempunyai kawalan kelantangan, yang agak menyusahkan.

Jabra Elite 4 Active True Wireless

Best Mid-Range Wireless Earbuds For iPhone

Fon telinga wayarles jarak pertengahan terbaik untuk iPhone yang telah kami uji ialah Jabra Elite 4 Active True Wireless. Walaupun mereka tidak mempunyai cip H1 untuk gandingan lancar, fon kepala ini mempunyai kependaman yang rendah pada peranti iOS, memastikan audio dan visual anda kekal segerak semasa menstrim video. Mereka juga mempunyai bunyi yang seimbang, menjadikannya pilihan yang kukuh untuk kebanyakan kandungan audio. Anda boleh memperhalusinya mengikut keinginan anda dengan EQ grafik dan pratetap apl rakan mereka.

Putik ini mempunyai reka bentuk terbina yang diperakui IP57 untuk ketahanan terhadap habuk dan rendaman dalam air. Walaupun begitu, walaupun mereka mempunyai sistem ANC, ia tidak banyak menambah baik keupayaan pengasingan pasif tunas. Walaupun mereka menghadapi kesukaran untuk menghalang bunyi bising rendah enjin bas dan kapal terbang, mereka boleh mengurangkan jumlah bunyi yang luar biasa berkaitan pejabat seperti bualan ambien dan dengungan nada tinggi unit AC. Dengan ANC mereka dihidupkan, mereka bertahan hampir lapan jam secara berterusan, dan sarung pembawa mereka membekalkan tiga caj tambahan jika anda memerlukannya.

Beats Flex Wireless

Best Budget Wireless Earbuds For iPhone

Beats Flex Wireless ialah fon telinga terbaik untuk iPhone dengan reka bentuk wayarles dan pada tahap bajet yang telah kami uji. Walaupun mereka tidak mempunyai banyak ciri seperti pilihan lain dalam senarai ini, mereka masih menawarkan prestasi kukuh yang patut dipertimbangkan jika harga adalah faktor. Ia datang dalam beberapa jalur warna untuk dipadankan dengan gaya anda dan mempunyai cip W1, menjadikannya mudah untuk menyambungkannya ke peranti Apple anda yang lain. Jika anda suka menstrim video, mereka juga mempunyai kependaman iOS yang rendah, memastikan audio dan visual anda kekal segerak.

Telinga dalam ini mempunyai reka bentuk kabel leher, jadi anda boleh memakainya di leher anda apabila tidak digunakan. Malangnya, harga rendah mereka ditunjukkan dalam ketahanannya, kerana sesetengah pengguna telah melaporkan bahawa unit mereka berhenti berfungsi dalam tempoh setahun selepas membelinya. Profil bunyi bass-heavy mereka juga sangat sesuai untuk genre seperti EDM dan hip-hop, terima kasih kepada hentakan dan ledakan tambahan mereka. Walau bagaimanapun, tidak seperti pilihan jarak pertengahan kami, mereka tidak mempunyai EQ untuk membantu anda melaraskan bunyi mereka.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3

Best Noise Cancelling Wireless Earbuds For iPhone

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3 ialah fon telinga wayarles terbaik untuk iPhone dengan pembatalan hingar yang telah kami uji. Telinga premium ini memberikan pengasingan bunyi yang kuat, menjadikannya pilihan yang mantap untuk perjalanan atau bekerja di pejabat yang sibuk. Walaupun mereka tidak menawarkan banyak dari segi ciri berpusatkan Apple, sistem pembatalan hingar aktif (ANC) adaptif mereka adalah yang terbaik dalam senarai ini, dan mereka boleh menyekat banyak bunyi dentuman enjin bas serta bualan ambien. . Dengan ANC mereka dihidupkan, ia bertahan lebih lapan jam secara berterusan, dan sarung pembawa mereka memegang tiga caj tambahan jika anda memerlukannya. Namun, mereka menawarkan kependaman rendah dengan peranti iOS, dan apl pasangan mereka serasi dengan iPhone.

Di luar kotak, mereka mempunyai profil bunyi bass-berat yang memberikan sentuhan dentuman, dentuman dan ledakan tambahan. Walau bagaimanapun, tidak seperti Apple AirPods Pro Truly Wireless, anda boleh menyesuaikan bunyinya mengikut keinginan anda menggunakan EQ grafik 3 jalur dan pratetap apl mereka. Walau bagaimanapun, ia mempunyai reka bentuk yang besar, dan sirip kestabilan boleh menjadi tidak selesa, bergantung pada bentuk telinga anda.

Beats Powerbeats Pro Truly Wireless

Best Wireless Sports Earbuds For iPhone

Beats Powerbeats Pro Truly Wireless ialah fon telinga sukan wayarles terbaik untuk iPhone yang telah kami uji. Terima kasih kepada reka bentuk cangkuk telinga mereka, ia kekal pada tempatnya semasa larian atau senaman yang sukar di gim, menjadikannya salah satu fon telinga wayarles terbaik untuk berlari dan bersenam yang telah kami uji. Ia juga selesa, dibina dengan baik dan diberi nilai IPX4 untuk ketahanan terhadap percikan air. Ia bertahan lebih 11 jam secara berterusan dengan sekali caj, dan sarung pembawanya menampung kira-kira satu caj tambahan, yang berguna dalam secubit.

Terima kasih kepada cip H1 mereka, anda boleh memasangkannya dengan lancar dengan peranti Apple seperti iPhone anda. Walau bagaimanapun, mereka tidak menyokong Audio Spatial atau EQ Adaptif Apple, dan antara muka pasangan mereka meninggalkan banyak perkara yang perlu diingini. Nasib baik, mereka mempunyai profil bunyi yang agak neutral, jadi mereka sangat sesuai untuk genre yang berbeza.

Kesimpulan

Pengesyoran kami di atas ialah fon kepala wayarles terbaik pada masa ini yang kami fikirkan untuk dibeli oleh kebanyakan orang. Kami mengambil kira harga (fon kepala yang lebih murah menang berbanding yang lebih mahal jika perbezaannya tidak berbaloi), maklum balas daripada pelawat kami dan ketersediaan (tiada fon kepala yang sukar dicari atau hampir kehabisan stok di mana-mana).

Jika anda ingin memilih sendiri, berikut ialah senarai semua ulasan kami untuk fon telinga wayarles dan fon kepala dalam telinga, diisih mengikut kependaman Bluetooth iOS. Berhati-hati agar tidak terperangkap dalam butiran. Tiada fon kepala yang sempurna. Rasa peribadi, keutamaan dan tabiat mendengar akan lebih penting dalam pilihan anda.

So what are you waiting for, visit our store and grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.