Fon kepala wayarles terbaik yang boleh anda beli hari ini mengemas audio dan ciri pintar yang sangat baik ke dalam reka bentuk yang selesa yang bersambung ke peranti anda melalui Bluetooth. Ini bermakna anda tidak perlu memasangkan wayarles untuk mendengar muzik, podcast atau rancangan TV kegemaran anda lagi.

Ada masanya fon kepala Bluetooth tidak berfungsi sebaik versi berwayar. Terima kasih kepada kemajuan teknologi, itu tidak lagi berlaku dan banyak fon kepala wayarles dalam senarai ini juga merupakan pilihan utama kami dalam panduan fon kepala terbaik kami. Sesetengah audiophile mungkin masih lebih suka fon kepala atas telinga berwayar. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang akan mendapat kualiti dan kejelasan yang mereka perlukan daripada mana-mana fon kepala wayarles terbaik dalam panduan ini.

Semua pilihan dalam senarai kami telah dipilih khas oleh pengulas kami selepas menghabiskan bertahun-tahun menguji semua fon kepala terkini. Kami tahu perkara yang kami cari, perbandingan model yang berbeza dan jenama terbaik untuk dikalahkan. Anda akan melihat bahawa peranti yang kami pilih semuanya adalah fon kepala. Ini bermakna mereka mempunyai ikat kepala yang terletak di bahagian atas kepala anda dan dua cawan, yang muat sama ada pada telinga anda sepenuhnya (fon kepala atas telinga) atau padanya (fon kepala atas telinga).

Di sini anda akan menemui fon kepala wayarles terbaik yang menawarkan sambungan hebat, kualiti audio yang hebat dan reka bentuk yang bergaya. Sesetengah model juga mempunyai ciri tambahan yang berguna, seperti pembatalan hingar aktif dan pembantu AI yang boleh anda kawal dengan suara anda. Teruskan membaca untuk pilihan utama kami dan fon kepala wayarles terbaik untuk anda.

1. Sony WH-1000XM4

Fon kepala Sony WH-1000XM4 memberikan pembatalan hingar dan kualiti bunyi yang sangat baik dalam reka bentuk wayarles yang kami dapati sangat selesa dan ringan sepanjang setiap langkah ujian kami.

Memang, mereka tidak kelihatan berbeza daripada pendahulu mereka, fon kepala Sony WH-1000XM3. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa peningkatan penting di sini, termasuk gandingan berbilang titik, peningkatan DSEE Extreme, kesedaran perbualan dan automain/jeda menggunakan penderia terbina dalam.

Fon kepala Bluetooth ini juga menyokong format Audio Realiti 360 Sony, yang menyampaikan audio spatial pada fon kepala stereo, serta codec LDAC yang boleh menghantar kadar bit sehingga 990 kbps. Walau bagaimanapun, mereka tidak lagi menyokong aptX atau aptX HD, jadi perbatuan sokongan audio resolusi tinggi anda mungkin berbeza-beza.

Sony WH-1000XM4 ialah fon kepala wayarles kegemaran kami kerana ia memberikan apa yang mereka janjikan. Ciri yang menonjol ialah pembatalan hingar yang luar biasa, yang kami dapati berfungsi dengan sangat baik dalam semua jenis persekitaran—malah bising ulang-alik dan pesawat— dan kami juga menilai sokongan codec yang canggih di sini.

Biasanya anda terpaksa memilih antara sepasang fon kepala yang membatalkan hingar yang berfungsi dengan baik menghalang bunyi luar atau yang cemerlang dalam main balik audio. Fon kepala Sony WH-1000XM4 hebat pada kedua-duanya, bermakna anda tidak perlu memilih.

Satu-satunya kelemahan yang kami temui ialah ia tidak sesuai untuk bersenam. Ini kerana mereka tidak kekal dengan banyak pergerakan dan tiada penarafan IP di sini, yang bermaksud mereka tidak cukup kalis air untuk berpeluh atau hujan lebat.

Sejak pelancaran fon kepala Sony WH-1000XM4, Sony telah mengeluarkan versi yang lebih baharu. Ia adalah fon kepala Sony WH-1000XM5, yang terdapat dalam senarai di bawah. Mereka secara objektif adalah sepasang fon kepala yang lebih baik, tetapi jika anda mencari pasangan mampu milik dengan semua faedah yang sama, kekal dengan XM4s, yang lebih murah dan sering didiskaun pada masa kini juga.

2. Sony WH-CH510

Jika anda menyukai idea fon kepala wayarles Sony tetapi tidak memerlukan set mewah yang berharga tinggi seperti fon kepala Sony WH-1000XM4 di atas, maka fon kepala Sony WH-CH510 ialah pilihan yang lebih berpatutan yang penuh dengan semua ciri kebanyakan orang akan memerlukan.

Sony WH-CH510 menawarkan audio padu, hayat bateri yang hebat dan sambungan Bluetooth, bermakna ia berbaloi untuk wang pada RM 250. Pada harga ini mereka tidak mempunyai kualiti binaan atau julat frekuensi fon kepala yang berharga hampir sepuluh kali ganda, tetapi mereka adalah pasangan serba boleh yang sangat baik untuk harga yang sangat mengagumkan.

Ini adalah fon kepala pada telinga dan bukannya over-ear, dan satu hasil daripadanya ialah pentas bunyi tidak begitu mengasyikkan seperti dengan sepasang over-ear. Anda juga mungkin mendengar beberapa bunyi ambien, tetapi bagi mereka yang bekerja di pejabat atau perlu sentiasa berwaspada di rumah, ini boleh menjadi titik tambah dan bukannya kritikan.

Terdapat mikrofon terbina dalam untuk panggilan, yang kami dapati dengan baik semasa ujian kami. Sony mengatakan anda boleh menjangkakan sehingga 35 jam main balik dan masa itu tepat apabila kami menyemaknya. Dengan mudah, pengecasan penuh mengambil masa kira-kira empat jam tetapi anda boleh mendapatkan kira-kira 90 minit mendengar daripada hanya 10 minit mengecasnya dari flat. Yang menjengkelkan, tiada bicu audio 3.5mm untuk mendengar jika anda kehabisan pengecasan.

Semasa ujian kami, kami mendapati sambungan Bluetooth fon kepala ini kukuh, dan walaupun ia bukan fon kepala yang paling sukar yang pernah kami cuba, ia ringan, selesa dan sangat sesuai untuk dipakai sepanjang hari. Jadi, jika anda sedang mencari yang serba boleh tanpa perlu membayar banyak wang, kami amat mengesyorkan Sony ini.

3. Final Audio UX3000

Headphone tanpa wayar, pembatalan hingar Final Audio mungkin tidak kelihatan atau terasa istimewa. Tetapi spesifikasi mereka, yang termasuk Bluetooth Kependaman Rendah aptX, hayat bateri yang panjang dan pembatalan hingar aktif menggantikannya.

Itulah sebabnya fon kepala Audio Akhir UX3000 berada di kedudukan utama dalam panduan fon kepala wayarles terbaik kami, kerana kami percaya bahawa saiz dan beratnya yang agak sederhana menjadikannya pilihan yang tepat untuk sesiapa sahaja yang ingin mendengar dengan selesa untuk jangka masa yang lama tanpa membelanjakan sedikit wang. .

Semasa ujian kami, kami sangat seronok mendengar fon kepala Audio Akhir UX3000. Ini adalah terima kasih kepada kedinamikan, perolehan butiran dan muzikal mereka. Walau apa pun genre muzik yang anda suka, anda akan gembira dengan prestasi yang ditawarkan daripada fon kepala ini.

Kami mendapati pembatalan hingar aktif adalah baik dan cukup berkesan untuk menangani kebanyakan gangguan luaran. Memang, anda tidak mendapat tahap penafian hingar Bose atau Sony, tetapi kemudian anda tidak membelanjakan wang tahap Bose atau Sony sama ada. Lihat fon kepala Sony WH-1000XM5 di bawah jika rendaman audio mewah adalah keutamaan anda.

Kami mendapati hayat bateri di sini sangat baik. UX3000 bertahan selama 35 jam dari satu cas apabila kami mematikan ANC dan 25 jam apabila ia dihidupkan. Semasa ujian kami, kami mendapati bahawa, dari rata, ia boleh dicas sepenuhnya dalam masa dua setengah jam.

Tiada apl atau kawalan sentuh yang disertakan pada fon kepala UX3000, yang menjadikannya sepasang over-ear yang agak minimum. Tetapi dari segi spesifikasi, mereka mempunyai semua yang anda inginkan dan banyak lagi. Terutama memandangkan anda boleh menemuinya pada harga yang sangat berpatutan berbanding dengan banyak saingan mahal yang menarik perhatian—mereka lebih separuh daripada harga fon kepala Sony WH-1000XM4.

4. Sony WH-1000XM5

Fon kepala Sony WH-1000XM5 adalah, tanpa ragu-ragu, fon kepala wayarles terbaik yang pernah kami uji—memandangkan kami mempunyai ratusan produk audio selama ini, ini benar-benar mengatakan sesuatu.

Pendahulu mereka, fon kepala Sony WH-1000XM4, berada di bahagian atas senarai kami kerana kami fikir spesifikasi dan harga akan sesuai dengan sesiapa yang mencari sepasang fon kepala mewah. Tetapi XM5 menawarkan reka bentuk wayarles yang lebih ringan, pemacu baharu, rangkaian keseluruhan mikrofon untuk kualiti panggilan yang lebih baik dan pengecasan yang sangat pantas. Terdapat juga pemprosesan yang lebih baik untuk pembatalan hingar, yang sudah baik dan kini hebat. Jika anda sedang mencari fon kepala pembatalan hingar terbaik yang boleh dibeli dengan wang, anda tidak akan kecewa.

Semasa ujian kami, kami sangat terkejut bahawa fon kepala Sony WH-1000XM5 memberikan apa yang mereka janjikan dan kemudiannya terima kasih kepada pembatalan hingar yang luar biasa dan sokongan codec canggih mereka, yang menyampaikan audio berkualiti lebih tinggi dalam apl yang serasi.

Pemacu dalam model ini lebih kecil daripada sebelumnya pada 30mm, tetapi pentas bunyi kekal luas dan memberikan semua elemen ruang campuran untuk bernafas dan bersinar. Kami gembira mendapati terdapat sedikit kebocoran bunyi juga, walaupun semasa anda mendengar muzik yang kuat. Kami duduk di sebelah rakan sekerja di pejabat dengan kelantangan penuh, dan mereka tidak mendengar apa-apa—itu peningkatan besar berbanding model sebelumnya.

Di samping pelarasan yang disenaraikan di atas, fon kepala Sony WH-1000XM5 menyokong format Audio Realiti 360 Sony yang membolehkan audio spatial pada fon kepala stereo serta codec LDAC yang boleh menghantar kadar bit sehingga 990 kbps. Malangnya fon kepala ini tidak menyokong aptX atau aptX HD, jadi perbatuan sokongan audio resolusi tinggi anda mungkin berbeza-beza; jika anda memerlukan aptX HD, anda lebih baik menggunakan versi tahun lepas.

5. Apple AirPods Max

Apple AirPods Max adalah fon kepala yang paling dinanti-nantikan selama bertahun-tahun dan, apabila akhirnya tiba, ia tidak mengecewakan kami. Terdapat banyak perkara yang perlu digemari tentang Apple AirPods Max. Perkara yang kami nilaikan tertinggi semasa ujian kami ialah: pembatalan hingar aktif yang menonjol, kualiti audio yang hebat dan reka bentuk yang membezakannya daripada kebanyakan fon kepala pembatalan hingar di pasaran.

Walau bagaimanapun, walaupun prestasi audio mereka yang luar biasa dan ANC yang menerajui kelas sangat mengagumkan kami semasa keluar masa menggunakan fon kepala ini, mereka kecewa dengan harga yang menarik dan kekurangan sokongan mereka untuk codec Audio Hi-Res.

Apa yang mengelirukan di sini ialah, walaupun harganya tinggi, AirPods Max tidak betul-betul ditujukan kepada orang ramai audiophile. Jika ya, mereka akan mempunyai port audio 3.5mm. Oleh itu, kami percaya bahawa fon kepala ini disasarkan tepat kepada orang yang telah dibeli ke dalam ekosistem Apple, kerana ia padat dengan ciri-ciri menarik untuk pengguna iOS dan datang dalam reka bentuk ‘Apple’ yang jelas.

Bagi pengguna Android, bagaimanapun, AirPods Max tidak mempunyai ciri yang sama seperti pada iOS, jadi kami tidak boleh mewajarkan harga tinggi fon kepala ini jika anda tidak akan menyambungkannya ke perkakasan Apple.

Tetapi jika anda menyukai produk Apple dan sudah menggunakannya setiap hari, mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan pada sepasang fon kepala Bluetooth baharu dan tidak mengambil berat tentang kekurangan audio resolusi tinggi, kami tidak fikir anda akan menemui fon kepala bunyi itu lebih baik atau lebih mudah digunakan daripada AirPods Max.

Kesimpulan

Jenama fon kepala wayarles terbaik bergantung sepenuhnya pada perkara yang anda cari. Jika anda mahukan serba padu, Sony adalah pertaruhan yang bagus, manakala Bose selalunya mempunyai kelebihan dengan kualiti pembatalan hingar.

Itu sebelum anda mempertimbangkan sama ada anda memerlukan fon kepala wayarles terbaik untuk berlari, mendengar di tempat kerja atau sesuatu yang berbeza. Itulah sebabnya penting untuk membuat penyelidikan anda dan memikirkan perkara yang paling penting bagi anda.

So what are you waiting for, visit our store for latest headphine, grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.