Kami sentiasa cuba mengoptimumkan semua yang kami lakukan untuk menjadi lebih produktif, bukan?

Tetapi beberapa kesan terbesar datang daripada perubahan terkecil – seperti hanya memuat turun apl baharu. Itulah sebabnya kami fikir ia berbaloi untuk mengetahui apl produktiviti terbaik untuk peranti Android.

Jenis apl ini membantu anda meningkatkan kecekapan dan keberkesanan anda dalam apa jua perkara yang anda lakukan. Dan jika anda pengguna Android, terdapat banyak apl yang boleh anda gunakan untuk membantu meningkatkan produktiviti.

Jangan risau, rakan-rakan iPhone – banyak apl produktiviti untuk Android ini tersedia untuk iOS juga.

Cabarannya ialah mengenal pasti apl mana yang memberi kadar tertinggi dari segi kefungsian. Dan memilih yang salah akan terasa seperti membuang masa dan usaha.

Tidak begitu produktif, ya?

Itulah sebabnya anda ingin menggunakan apl produktiviti terbaik, jadi mari kita lihat dengan lebih dekat 10 apl produktiviti terbaik untuk Android pada tahun 2022:

1. ClickUp

Yang pertama adalah kegemaran kami dan semoga menjadi milik anda tidak lama lagi. ClickUp ialah alat produktiviti No. 1 yang anda perlukan hari ini untuk membantu anda menyelaraskan dan menakluki hari kerja anda. Jadi, apakah yang boleh dilakukan oleh ClickUp yang meletakkannya di atas yang lain?

Sebagai permulaan, sama ada anda seorang pengurus projek atau hanya cuba menguruskan kehidupan peribadi anda (atau mungkin kedua-duanya), alat produktiviti yang komprehensif ini memberi anda alat yang anda perlukan untuk menyelaraskan kerja anda dengan teratur dan mudah difahami. cara.

Antara muka ClickUp direka dengan mengambil kira pengguna. Gunakan ciri Dokumen kami untuk membuat, mengurus dan menyusun semua dokumen anda. Atau cuba ciri penjejakan masa ClickUp untuk memantau masa yang dihabiskan untuk tugasan tertentu, membuat tugasan tambahan dan menetapkan peringatan. Ia juga disertakan dengan “Tindakan Pantas” yang membolehkan anda melakukan ini dengan pantas.

Jika anda mempunyai berbilang projek yang ingin anda buat dokumen, anda boleh melakukannya. Fungsi papan pemuka ClickUp memberi anda keupayaan untuk melihat pelbagai projek anda di bar sisi. Anda boleh melabelkannya dengan tajuk tersendiri untuk memastikan kerja itu berasingan. ClickUp juga mempunyai keupayaan Ruang Kerja di mana anda boleh menyediakan tempat untuk bekerja pada projek individu. Jika anda ingin menukar projek pada bila-bila masa, pergi ke menu tetapan anda dan pilih keupayaan untuk menogol antara Ruang Kerja.

Walaupun setiap produk yang disenaraikan dalam siaran ini pada masa ini mewakili salah satu aplikasi produktiviti terbaik untuk Android, tiada satu pun daripada mereka membawa pakej penuh mengurus masa dan perhatian anda seperti ClickUp. Ia menggalakkan kreativiti, inovasi dan organisasi dalam bentuk penyelesaian produktiviti yang mudah tetapi sangat berkesan.

2. CamScanner

Anda sering mendapati diri anda memerlukan atau ingin mengimbas dokumen semasa hari kerja anda. Ini mungkin gambar atau dokumen lain dengan maklumat yang perlu anda simpan atau ingat. Malangnya, ramai orang tidak mempunyai akses mudah kepada pencetak atau pengimbas. 

CamScanner memastikan bahawa semua yang anda perlukan ialah telefon anda. Ia membantu anda menghantar dokumen yang diimbas dan menukar dokumen kepada fail PDF yang jelas. Mudah untuk mengoptimumkan imej dan menyimpan data dalam apl ke sistem storan awan.

Itu bukan semua ciri yang CamScanner memberi anda akses. Anda boleh mengimbas imej daripada buku, mengoptimumkan resolusi HD pada imej yang diimbas dan juga menukar imej yang diimbas anda kepada Excel. Jika anda pernah perlu mengalih keluar tera air atau iklan daripada imej, CamScanner boleh melakukannya juga.

3. Microsoft To-Do

Satu lagi aplikasi produktiviti terbaik untuk Android ialah Microsoft To-Do. Ini adalah satu lagi sumber hebat daripada Microsoft dan jika anda suka menyediakan perancang harian tetapi sentiasa mahukan keupayaan untuk berbuat demikian daripada telefon anda, ini adalah penyelesaian produktiviti yang hebat untuk anda.

Tugasan mempunyai ciri yang dipanggil Hari Saya di mana anda boleh menyediakan jadual harian anda berdasarkan perkara yang perlu dilakukan. Aplikasi ini juga menggunakan AI untuk menawarkan pengesyoran tersuai untuk penambahan pada senarai tugasan mingguan atau harian anda.

Anda boleh mengurus Tugasan merentas platform, bermakna anda boleh menggunakannya untuk Android atau pada komputer riba anda. Selain itu, mudah untuk berkongsi dengan ahli pasukan anda yang lain. Salah satu komponen produktiviti yang paling kuat dalam Tugasan ialah keupayaannya untuk memecahkan tugasan kepada bahagian yang lebih terurus. Cuma tambahkan langkah pada tugasan anda, tetapkan tarikh akhir dan automatikkan peringatan.

4. Word for Android

Ramai di antara kita yang telah bekerja dalam persekitaran pejabat mempunyai pengalaman menggunakan rangkaian produk Microsoft. Dari sudut produktiviti, Microsoft Office 365, yang termasuk Word untuk Android, memudahkan apa sahaja yang anda perlukan dalam tetapan profesional.

Dengan Word, anda boleh merangka, menyemak dan mengedit dokumen sama ada untuk tujuan perancangan atau perkongsian. Sisipkan grafik yang menakjubkan dengan mudah untuk membantu menggambarkan titik dalam dokumen anda atau sisipkan carta atau graf. Atau import mana-mana hamparan Excel yang telah anda bangunkan.

Anda mungkin telah memikirkan Word sebagai program untuk digunakan pada PC anda, tetapi Word untuk Android mempunyai semua fungsi hebat yang sama seperti versi asal. Keupayaan untuk mencipta dokumen yang jelas dan boleh dibaca dengan cepat boleh membantu pasukan anda kekal produktif sepanjang projek. Word untuk Android membolehkan anda melakukannya dari keselesaan telefon anda.

5. LastPass

Bagi sesiapa yang mempunyai kehadiran digital, anda mempunyai banyak kata laluan untuk dijejaki (sekurang-kurangnya kami berharap anda melakukannya demi keselamatan). Sama ada kata laluan untuk akaun perniagaan, kewangan atau peribadi, anda boleh mendapat manfaat dengan menggunakan satu platform untuk log masuk ke semua akaun anda. Kebanyakan pakar keselamatan siber akan memberitahu anda untuk menggunakan alat kata laluan kerana satu kesilapan boleh bertukar menjadi salah satu sakit kepala terbesar dalam hidup anda.

Jadi, apa yang boleh anda lakukan? Gunakan aplikasi untuk menjejak dan log kata laluan anda dengan LastPass. Ia adalah apl pengurusan kata laluan yang menyimpan semua kata laluan anda merentas berbilang apl dan akaun.

Begini cara ia berfungsi: anda menyimpan semua kata laluan anda dalam apl. Kemudian, apabila anda log masuk ke aplikasi dari mana-mana peranti, anda hanya boleh menggunakan LastPass untuk mengisi auto kata laluan untuk anda. Kini anda tidak perlu mengingati kata laluan anda atau melakukan kesilapan siber lain seperti menyimpannya dalam dokumen.

Ia juga bagus untuk membeli-belah dalam talian. Anda boleh menyimpan alamat dan maklumat pembayaran anda, dengan LastPass mengisinya apabila diperlukan. Ia tidak terhad kepada kata laluan apl – keahlian dan maklumat insurans adalah antara jenis data lain yang boleh anda simpan.

Jika anda menghadapi masalah memikirkan kata laluan yang kukuh, LastPass boleh membantu di sana juga. Ciri penjana kata laluannya akan membangunkan kata laluan yang kompleks dan canggih pasti membuatkan penggodam menggaru kepala.

Kesimpulan

Mula Menggunakan Aplikasi Hari Ini untuk Meningkatkan Kecekapan Anda Dan Meningkatkan Output Anda pada hari itu dengan cekap Jika anda ingin memperoleh kecekapan yang lebih tinggi, maka menggunakan aplikasi boleh membantu. Terdapat pelbagai aplikasi yang boleh membantu dalam cara yang berbeza. Terdapat banyak penemuan penyelidikan dan kajian tentang cara apl produktiviti telah membantu orang ramai meningkatkan output dan kecekapan mereka. Terdapat banyak apl yang boleh membantu anda meningkatkan produktiviti anda seperti Microsoft to-do, Chrome dan CamScanner.

So what are you waiting for, visit our store and grab the vaucher one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.