Twitter mengumumkan ciri yang dinanti-nantikan minggu lalu – keupayaan untuk mengedit tweet. Syarikat itu berkata bahawa sebaik sahaja ciri itu tersedia, pengguna akan dapat mengedit tweet mereka sehingga 30 minit dari siaran. Walau bagaimanapun, terdapat tangkapan: Pengguna hanya boleh mengedit tweet mereka lima kali dalam tempoh ini.

Walaupun had ini nampaknya mencukupi untuk membetulkan kesilapan menaip, memuat naik fail media atau menambah beberapa teg, syarikat mungkin telah memperkenalkannya untuk menghalang orang ramai daripada menyalahgunakan ciri tersebut dengan menukar kandungan pada tweet itu secara sesuka hati. Firma media sosial memberitahu TechCrunch bahawa ia sedang memerhatikan tingkah laku pengguna, dan bilangan suntingan yang tersedia kepada pengguna dalam jangka masa yang diluluskan boleh berubah.

Twitter akhirnya melancarkan butang edit akhir bulan ini, pertama kepada pengguna Twitter Blue

Ciri “edit tweet” akan mula-mula tersedia kepada pengguna yang membayar untuk langganan Twitter Blue pilihan, tetapi ia tidak akan dilancarkan kepada semua pengguna berbayar pada mulanya. Twitter mengesahkan bahawa pelanggan yang berpangkalan di New Zealand akan mula-mula mendapat ciri tersebut dan ia kemudiannya akan ditolak kepada pengguna Twitter Blue di Australia, Kanada dan A.S. sebaik sahaja ia mengetahui lebih lanjut mengenai corak penggunaan. Jadi pelanggan di ketiga-tiga negara ini mungkin perlu menunggu lebih lama dan menggunakan perkhidmatan tanpa ciri marquee.


Selepas syarikat itu membentangkan rancangannya untuk butang edit, pakar berpendapat bahawa alat itu boleh digunakan untuk menyebarkan maklumat salah politik atau penipuan crypto. Tetapi kejadian tersebut hanya akan muncul apabila kumpulan orang yang lebih besar mula menggunakan ciri tersebut secara tetap. Terlalu awal untuk memutuskan sama ada ciri itu akan menjadi ancaman atau hanya pilihan untuk orang ramai membetulkan kesilapan kesilapan mereka.

Rangkaian sosial itu telah menghadapi banyak penelitian sejak beberapa bulan lalu mengenai cara ia mengendalikan amalan keselamatannya, kaedah menangkap akaun spam dan pengesanan bahan penderaan seksual kanak-kanak (CSAM). Perkara terakhir yang syarikat media sosial mahukan ialah salah satu ciri yang paling dinanti-nantikan untuk menyebabkan malapetaka.

Twitter Mengeluarkan Test Tweet Tentang 'Edit Tweet'

Butang edit telah menjadi ciri yang paling diminta setakat ini di Twitter, dan setakat hari ini, syarikat itu akhirnya memberikan pengguna apa yang mereka minta. Di tengah-tengah kes mahkamah berprofil tinggi mengenai pemilikan masa depannya dan beberapa kontroversi lain untuk boot, Twitter hari ini mengesahkan ciri baharu untuk mengedit tweet. Ia bermula dengan ujian dalaman, dan rancangannya adalah untuk menjadikan fungsi Edit Tweet tersedia kepada pelanggan peringkat berbayarnya, Twitter Blue, lewat bulan ini.

Twitter Blue pada masa ini hanya tersedia di Australia, Kanada, New Zealand dan A.S., dan firma itu tidak menyatakan rancangannya untuk melancarkan pelan langganan ke negara lain — apalagi rancangannya untuk melancarkan Edit Tweet ciri kepada seluruh 237.8 juta pengguna tidak berbayarnya.

Kesimpulan

Bagi mereka yang akan mendapat ciri Edit Tweet, peraturannya adalah asas: Pengguna yang layak akan mendapat tetingkap 30 minit untuk membaiki tweet mereka dan tweet yang diedit akan dipaparkan dengan label yang menunjukkan cap masa pengubahsuaian. Orang yang membaca tweet boleh mengetik label untuk melihat sejarah penyuntingan tweet tersebut.

Bagi mereka yang telah mengikuti perkembangan Twitter dan fungsi penyuntingan, anda akan dapati bahawa pelaksanaan ini sebahagian besarnya selari dengan penemuan app sleuths tentang ciri tersebut selepas Twitter secara rasmi mengumumkan ia sedang mengusahakan butang edit pada bulan April. Bulan lalu, penyelidik aplikasi menunjukkan bagaimana tweet yang diedit mungkin berkelakuan apabila dibenamkan pada tapak yang berbeza. Firma itu berkata bahawa tweet terbenam tidak akan berubah di tapak walaupun ia diedit kemudian untuk mengekalkan intipati asal cerita itu.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.