Xiaomi 12S Ultra Mempunyai Penderia Kamera Telefon Pintar Terbesar di Dunia

Xiaomi 12s Ultra memuatkan penderia 1 inci ke dalam casisnya….Dan dengan berbuat demikian, kalahkan Samsung dengan hebat.

Barisan telefon pintar 12S baharu Xiaomi terdiri daripada Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro dan 12 Ultra. Ketiga-tiga telefon akan mempunyai modul kamera yang dibangunkan dengan kerjasama Leica. Perkongsian ini, yang diumumkan dalam acara maya pada hari Isnin, adalah yang pertama untuk pembuat telefon China, yang memanggilnya sebagai “naik taraf strategik.”

Daripada ketiga-tiganya, Xiaomi 12S Ultra adalah model paling mewah. Ia mempunyai reka bentuk yang berbeza yang bertujuan untuk meniru estetika lensa yang lebih besar bagi kamera DSLR, dan membungkus modul kamera yang menggerunkan untuk but. Terdapat lensa telefoto gaya periskop 48 megapiksel, kanta ultra lebar 48 megapiksel dan kanta lebar 50 megapiksel.

Sensor Terbesar Di Kalangan Smartphone

Tetapi ciri utama ialah sensor satu inci, Sony IMX 989, untuk kamera utama (kanta lebar), yang Xiaomi berjaya menjejalkan di dalam casis Xiaomi 12S Ultra. Untuk konteks, itu adalah sensor yang sama yang terdapat dalam kamera titik dan tangkapan Sony bernilai $1,200, RX100 VII, dan ini bermakna Xiaomi 12S Ultra menempatkan sensor imej terbesar yang terdapat pada mana-mana telefon.

Walau bagaimanapun, amaran: Perkakasan kamera yang membuat sejarah telefon bukanlah jaminan foto terbaik dalam kelasnya. Seperti mana-mana telefon lain, perisian Xiaomi 12S Ultra akan memainkan peranan penting juga dalam menentukan kualiti imej foto akhir, walaupun Xiaomi mempunyai rekod prestasi yang kukuh. CNET sedang berusaha untuk mendapatkan peranti supaya kami boleh meletakkan telefon ini melalui langkahnya, dan mungkin membandingkannya dengan iPhone 13.

Design Cantik Dan Pemprosesan Tertinggi

Spesifikasi lain untuk Xiaomi 12S Ultra termasuk pemproses teratas dalam bentuk Snapdragon 8 Plus generasi pertama, yang menurut Xiaomi bermakna penggunaan kuasa yang dikurangkan serta pelepasan haba yang lebih rendah. Terdapat bateri 4,680-mAh yang menjana kuasa telefon, yang bergantung pada pengecasan pantas 67W untuk pengisian semula. Terdapat juga dua cip Surge tersuai untuk pengurusan bateri.

Dari segi sambungan, Xiaomi 12S Ultra menawarkan sokongan dwi-5G, 4G LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 dan NFC pelbagai fungsi. Ciri penting lain termasuk pengimbas cap jari dalam paparan, motor getaran linear paksi X, pembesar suara stereo simetri yang ditala oleh Harman Kardon, port USB Type-C dan rintangan habuk dan air IP68.

Kesimpulan

Dengan sensor yang berukuran 1 Inci kami dapat simpulkan bahawa smartphone ini memang terbukti unggul dari segi kameranya. Semua gambar yang diambil, mengeluaarkan keputusan yang mengunggulkan. Xiaomi berjaya melahirkan sebuah smartphone yang boleh bertanding dengan smartphone flagship di luar sana seperti, Samsung S22 Ultra, iPhone 14 dan Pixel 6.

Lawati store kami dengan menekan pautan di bawah dan jangan lupa ambil voucher di bawah untuk mendapat potongan yang menarik:

So what are you waiting for, visit our store and grab one for yourself now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.