Xiaomi akan melancarkan Mini Host, PC desktop pertamanya semasa acara siri Xiaomi 13 esok

Sebelum ini, kami melaporkan bahawa Xiaomi sedang mengadakan acara pelancaran di China esok (1 Disember 2022) di mana ia akan memperkenalkan siri Xiaomi 13, Watch S2, Buds 4 dan MIUI 4. Nampaknya gergasi teknologi China itu turut melancarkan satu lagi produk baharu semasa acara itu, Hos Mini Xiaomi, PC desktop pertamanya.

Tknologi Baharu Daripada Xiaomi

Gergasi China itu nampaknya sedang bersiap sedia untuk memasuki satu lagi bidang teknologi. Anda semua berkemungkinan besar mengenali Xiaomi untuk telefon pintar mereka, dan ada yang mungkin mengetahui portfolio komputer riba mereka, tetapi kini nampaknya sekurang-kurangnya beberapa PC Windows sedang dalam perjalanan.

Kedua-dua reka bentuk itu nampaknya antara item yang dijadualkan untuk pelancaran pada acara Xiaomi 1 Disember. Satu acara yang kini ditangguhkan kerana pemergian Jiang Zemin – bekas Setiausaha Agung Parti Komunis China. Semasa kami menunggu tarikh baharu dijadualkan, nampaknya dua reka bentuk PC masih dipamerkan untuk memilih orang lebih awal.

Mari kita mulakan dengan yang lebih misteri dari keduanya. PC Mini Hos Xiaomi kelihatan seperti reka bentuk faktor bentuk kecil (SFF) yang dipamerkan dalam keadaan barebones. Iaitu untuk mengatakan bahawa sistem yang digambarkan hanya mempunyai 100W XM22AL5X PSU dipasang dan tidak ada yang lain. Kami meragui bahawa Xiaomi akan menjualnya sebagai kit barebones, jadi perkakasan selebihnya yang dimasukkan ke dalam kotak masih belum diumumkan.

Xiaomi Memasuki Platform PC

Didedahkan oleh akaun Weibo rasmi Notebook Xiaomi, Hos Mini disebut-sebut sebagai yang pertama dalam siri PC desktop baharu oleh Xiaomi. Pada masa ini, Xiaomi mempunyai barisan komputer riba yang agak berjaya di bawah siri Notebook Xiaomi dan Redmibook, dan wajar bagi syarikat itu untuk berkembang ke PC desktop juga.

Dalam siaran Weibo, Xiaomi meletakkan PC desktop yang akan datang sebagai “alat produktiviti tegar berprestasi tinggi” dengan reka bentuk yang menarik, walaupun tiada butiran lanjut diberikan mengenai spesifikasinya. Bagaimanapun, berdasarkan namanya dan poster penggoda yang dilampirkan, kemungkinan Mini Host adalah PC mini yang kompak dengan reka bentuk berbentuk kotak.

Imej dan nama penggoda juga menjadikan Mini Host kelihatan seperti sesuatu yang serupa dengan Apple Mac Mini. Nah, ini hanyalah spekulasi buat masa ini, kerana kami perlu menunggu sehingga acara pelancaran esok untuk mengetahui spesifikasi dan reka bentuk sebenar Mini Host.

Kesimpulan

Apa yang boleh kami kumpulkan daripada foto termasuk sokongan untuk GPU yang mungkin berprofil rendah, separuh tinggi hingga dua slot khusus pada papan induk Mini-ITX. Kami tidak pasti bagaimana GPU khusus akan berfungsi bersama dengan bekalan kuasa 100W, tetapi mungkin ia bukan unit terakhir atau satu-satunya yang tersedia dalam konfigurasi. Sarung itu juga mempunyai plat tersuai di bahagian belakang dengan kunci tingkap dan kombo kunci “M” digambarkan padanya. Mungkin Xiaomi merancang untuk mengatasi kombo utama dalam Windows, yang biasanya meminimumkan semua tetingkap dan melakukan sesuatu yang tersuai dengannya? Satu lagi perkara yang menarik ialah suis mekanikal yang dipasang di belakang PC Mini Hos. Kami juga tidak pasti apa yang dilakukannya, tetapi foto Weibo yang bocor itu termasuk pakej aksesori yang menampilkan cap kekunci untuk butang tersebut, jadi ia mungkin berfungsi.

Pada sistem lain, yang kita tahu lebih lanjut mengenainya. Ia adalah PC mini dalam Mac Mini jenis faktor bentuk Intel NUC. Nampaknya, ia akan menjalankan APU MD Ryzen 7 6800H – cip 45W dengan iGPU Radeon 680M RDNA2, memori 16GB dan SSD 512GB. Harga untuknya dikhabarkan CNY 3999 atau sekitar $570.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.