Yamaha Mendedahkan Fon Kepala  yang High-End Baharu Dan Mewah

Yamaha mempunyai tradisi lama untuk menghasilkan peralatan audio yang sangat baik tetapi ia tidak pernah kelihatan arus perdana. Ia adalah jenama yang sentiasa kelihatan berada di satu sisi pasaran arus perdana walaupun membuat beberapa klasik tulen selama ini. Produk audio terbaru dari Yamaha kelihatan seperti klasik moden kerana keghairahan luar biasa syarikat untuk menghasilkan fon kepala Yamaha YH-5000SE baharunya.

Yamaha mengatakan bahawa fon kepala YH-5000SE baharunya dibina untuk melebihi jangkaan pencinta muzik yang paling mencabar, memberikan pengalaman Bunyi Sejati yang terbaik dengan menyelami pendengar dalam bunyi yang tulen, bernuansa, berkualiti tinggi. Fon kepala telah dibangunkan selama enam tahun dan para pereka telah mendapat inspirasi dan pengetahuan kejuruteraan mereka daripada fon kepala Yamaha Ortodinamik legenda yang pertama kali muncul pada tahun 1970-an.

Setiap aspek fon kepala baharu telah direka semula sepenuhnya menggunakan teknologi pembuatan dan kaedah kejuruteraan terkini. Yamaha berkata langkah berhati-hati telah digunakan untuk proses pembuatan dengan fon kepala yang dibina di kilang yang sama di Kakegawa, Jepun, yang menghasilkan piano besar utama Yamaha dan produk audio premium lain.

Fon Kepala Eksklusif

Menurut Alex Sadeghian, pengarah audio pengguna, Yamaha Corporation of America: “YH-5000SE adalah bukti kreativiti, kecemerlangan dan mutu kerja yang diwakili oleh Yamaha. Ia berfungsi sebagai peringatan tentang keupayaan kami dalam dunia fon kepala. Dengan yang ini, kami akan membangkitkan keadaan sejak legenda baharu telah dilahirkan.”

Fon kepala YH-5000SE direka dan dibina berdasarkan prinsip True Sound, merangkumi keseimbangan tonal, dinamik dan imej bunyi. Yamaha mendakwa fon kepala memastikan pembiakan yang setia pada keseluruhan spektrum sonik, termasuk semua alat muzik dan vokal, di semua pic dan frekuensi. Itu dakwaan yang agak berani. Syarikat itu berkata YH-5000SE boleh menghasilkan semula vokal bernafas terperinci dan nuansa prestasi yang halus. Dinamisme bertenaga datang tanpa gangguan, dan ekspresi spatial menyampaikan sepenuhnya setiap ruang seperti yang dimaksudkan – daripada kelab malam yang selesa kepada keghairahan tempat konsert yang padat.

Sorotan Yamaha YH-5000SE termasuk pemandu ortodinamik yang telah dibayangkan semula menggunakan teknologi terkini, termasuk diafragma nipis dan ultra-ringan yang boleh mencapai kontras dinamik antara kesunyian dan pergerakan. Fon kepala juga menjejaki perubahan sonik minit dengan tepat dan menghasilkan semula frekuensi bes dengan kelantangan dan ketelusan yang kaya.

Qualiti Bunyi Yang Luar Jangkauan

Dengan reka bentuk belakang terbuka, cup telinga berkapasiti besar mempunyai banyak volum akustik dalaman yang membantu operasi diafragma filem ultra nipis. Yamaha mendakwa bahawa ini mencipta aliran udara yang sempurna untuk menghalang pantulan bunyi di dalam rongga belakang cuping telinga dan menghilangkan resonans yang tidak diingini di bahagian belakang diafragma. Untuk mengawal tekanan udara dalaman, Yamaha telah menggunakan penapis keluli tahan karat tenunan Belanda buatan Jepun yang baru dibangunkan di dalam perumah.

Untuk memastikan kesesuaian yang selesa, Yamaha telah menggunakan ikat kepala dua lapis yang mengagihkan beban pada kepala secara sekata dan mengoptimumkan tekanan sisi. Gelangsar tanpa langkah membuat pelarasan halus dan kesesuaian yang betul mungkin. Selain itu, mekanisme pusing condong menstabilkan tekanan permukaan pad telinga dengan mencondongkan paksi putaran pusing. Terima kasih kepada perumah magnesium mereka, fon kepala seberat 320g auns, menjadikan YH-5000SE salah satu fon kepala paling ringan dan mewah di dunia.

Setiap YH-5000SE didatangkan dengan rangkaian penuh aksesori, termasuk dudukan fon kepala khusus yang dimesin daripada aluminium pepejal, dua sistem kabel berbeza untuk sumber pemandu yang seimbang dan tidak seimbang, dan dua penutup telinga yang berbeza: kulit kulit biri-biri dan suede sintetik.

Kesimpulan

SE dalam nama menandakan “Edisi Khas”, tetapi kami berharap versi fon kepala yang standard dan kurang berharga akan tersedia di pasaran. Di Australia ini telah pun disahkan pada harga AU$5999 – fon kepala yang sama tetapi datang tanpa aksesori tambahan edisi SE, yang termasuk dudukan fon kepala khusus sebagai sebahagian daripada pakej SE.

Bagaimanakah YH-5000SE dibandingkan dengan Yamaha HP-1 yang ikonik, yang memperkenalkan dunia kepada pemandu ortodinamik pada tahun 1976? Tidak lama lagi untuk menunggu sekarang – fon kepala YH-5000SE baharu akan dijual pada Januari 2023. 

Yamaha YH-5000SE  akan mula dijual Januari depan pad harga £4799 (~RM 26,000) sepasang.

So what are you waiting for, visit our store now with RM5 Discount. Voucher Code: RM5DiscountBlog

If you have any questions or need help, feel free to contact our customer service

FACTORY MOBILE

Why Customers Prefer Factory Mobile?

Lowest Price

Our product is the lowest than others.

Fast & Free Shipping

We Provide Free & Fast Delivery Courier and Self Pickup

Original Device

We sell original devices only. We offer 1 year extended warranty for secondhand device. 

Fully Checking Guarantee

We make sure to do fully check the device before shipping to customers

Trade & Installment

We accept trade in and Installment for New and Secondhand phone

Start typing to see products you are looking for.